Ontdek Spanje » Bezienswaardigheden in Spanje »  Nationale Musea in Spanje - Museum Spanje


Nationale musea in Spanje

Musea in Spanje - Museum Spanje. De Nationale Musea in Spanje is een netwerk van Spaanse musea die veelal onder het Spaanse Ministerie van Cultuur staan.Spanje heeft een groot aantal indrukwekkende musea. De enorme rijke geschiedenis van Spanje vindt de culturele reiziger terug in de vele indrukwekkende musea. hier hangen werken van wereldformaat, zoals bijvoorbeeld Velázquez, Goya, Miró, Dalí, Picasso… en ook El Greco, Tintoretto, Monet, Van Gogh, Kandinsky… Spanje telt meer dan 1.500 musea die meesterwerken bevatten van de grote, internationaal bekende kunstenaars. Als je op vakantie bent kun je hier heerlijk van genieten.

Musea in Spanje - De Nationale Musea in Spanje

Private en openbare musea

De opkomst van de Spaanse musea is nauw verbonden aan het door de adel en de kerk verzamelen van grote collecties kunst. Er ontstaan twee soorten musea met betrekking tot hun eigendom, zowel privaat als openbaar.

Openbare musea hebben als voornaamste basis de adellijke en kerkelijke collecties. In het bijzonder gaan ze terug op de collecties van Isabel I, Carlos I, Felipe II, Felipe IV, Felipe V, Carlos III en Carlos IV. In de huidige tijd liggen de collecties van de kerk, na de onteigeningen van hun bezittingen in de negentiende eeuw in gans Europa aan de basis van vele provinciale musea. De wet 16/1985, die het Spaans Historisch Erfgoed regelt en het Koninklijk Besluit 620/1987 zijn de verordeningen die het Reglement op de Musea van de Spaanse Staat en het Spaanse Museum Systeem goedkeuren.


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje. Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een auto in Spanje zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.

De lijst van musea
Het netwerk van Nationale Musea bestaat uit:

I. Nationale Musea die eigendom zijn van de staat en onder het beheer van de staat staan:


a. Musea toegewezen aan het Ministerie van Cultuur:b. Musea toegewezen aan het Ministerie van Defensie:

 

c. Museum toegewezen aan het Ministerie van Volkshuisvesting:

 

d. Musea toegewezen aan het Ministerie van Wetenschap en Innovatie:

II. Nationale Musea die eigendom zijn van de staat en onder het beheer van de staat staan of toebehorend aan de Openbare Sector zoals het Ministerie van Cultuur of andere Ministeriële Departementen


a. Musea toegewezen aan het Ministerie van Cultuur:

 

b. Musea met de medewerking van het Ministerie van Cultuur:c. Musea toegewezen aan het Ministerie van Defensie:

 

d. Museum toegewezen aan het Ministerie van Economie en Financiën:

 

e. Musea toegewezen aan het Ministerie van Openbare Werken:

 

f. Musea toegewezen aan het Ministerie van Wetenschap en Innovatie:

 

Bron: Toerisme in Spanje

Ook interessant:

De mooiste ontdekkingen van Spanje

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!