Ontdek Spanje » Het dorpje Zahara de la Sierra


Het dorpje Zahara de la Sierra

in Parque Natural Sierra de Grazalema

Ontdek Andalusië - Het dorpje Zahara de la Sierra in Parque Natural Sierra de GrazalemaZahara de la Sierra in het Parque Natural Sierra de Grazalema
Wilt u even uit de drukte van de prachtige kust...dan kunt u heerlijk vertoeven in het prachtig Parque Natural Sierra de Grazalema een spectaculair landschap met mooie interessante “Pueblos Blancos”  witte Spaans dorpjes in een unieke natuurgebied zoals Grazalema en Zahara de las Sierra. Een klein stukje pure natuur in Andalusië.

De Sierra de Grazalema is een natuurgebied in het noorden van de provincies Cadiz en Malaga, dat door de Unesco als biosfeerreservaat erkend is. Het is een beboste bergketen met een hoogte die varieert van 250 m. tot 1.650 m. In het zuiden gaat het Parque natural de la Sierra de Grazalema over in nog een ander natuurpark: Parque natural de los Alcornocales, dat bijna helemaal doorloopt tot aan Tarifa, de zuidelijkste punt van de provincie Cadiz.

Het dorp Zahara de la Sierra met zijn moorse toren ligt ongeveer op 700 m. hoogte en ongeveer 30 km voorbij Ronda


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje. Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een auto in Spanje zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.

Het dorpje Zahara de La Sierra is misschien wel het mooiste dorpje in het park. Het ligt prachtig, op de bergheling naast een helder blauw meer. Zahara de La Sierra heeft ook een paar interessante bezienswaardigheden. De belangrijkste hiervan is het Moorse kasteel. Het is een flinke klim omhoog, dus je moet wel goed ter been zijn daar de klim naar de kleine Plaza en het kasteel erg stijl is. Maar eenmaal boven aangekomen word je beloond met een geweldig uitzicht en kun je van een prachtige zonsondergangen genieten. In het centrum van Zahara de la Sierra vind je de Santa María de la Meza kerk. Het is een rustig dorpje met een paar restaurantjes met leuke terrasjes en biedt ook enkele overnachtingsmogelijkheden zoals het hotel "El Lago"

Het ligt aan een prachtig azuurblauw meer. De kleur komt omdat de bodem waarschijnlijk limesteen bevat, vroeger was het een boerenland dat is ondergelopen. Je kunt er in de bergen prachtig wandelingen ondernemen en er groeien veel wilde olijfbomen.

In de zomer kun je er heerlijk van watersport genieten zoals kajakken, zwemmen en vissen om er maar een paar op te noemen

Meer informatie kun je in het bezoekerscentrum van Sierra de Grazalema krijgen in het dorpje Cortes de la Frontera, gemeente Grazalema, en in El Bosque. Ook de bureaus voor toerisme in Cadiz en Malaga bieden informatie.

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!

Misschien ook interessant:

Foto's Veronica Appelboom