Ontdek Spanje » Valencia » Winkelen in Valencia » Winkelstraten

Winkelen in de beste winkelstraten van Valencia

Winkelen in de beste winkelstraten van Valencia. Weet jij waar die zijn? Behalve calle Colón en calle Poeta Querol zijn er namelijk nog veel meer! Bekijk deze pagina over de bruisende stad Valencia en kom erachter waar je moet shoppen / winkelen in Valencia!


Waar vind je leuke kleine winkeltjes in het centrum? Ook buiten het centrum is er genoeg te winkelen. Wanneer zijn deze winkels geopend, wat zijn de openingstijden in de zomer? Valencia heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een shopstad pur sang. De winkelstraten liggen in de omgeving van Mercado de Colón en Eixample. 


Wijk El carmen

In de wijk El Carmen zul je geen grote modeketens vinden, maar wel diverse boetiekjes en winkeltjes vinden. Denk er wel aan dat in de wijk El Carmen siësta wordt gehouden waardoor veel winkels en bezienswaardigheden vanaf 14:00 t/m ongeveer 17:00 uur gesloten zijn! Vergeet het kattencafe  in de wijk niet te bezoeken!
 

Eixemple

De wijk Eixamlple is een heel chique wijk met vele modeboetieks, design winkels, verschillende galeries en diverse chique restaurants. Vooral tussen Plaza de Ayuntamiento en Gran Vía Merquez del Turia zijn vele winkels te vinden. Hier vind je ook carre de colón met winkels als Zara, Bershka, Lush en de H&M.

Mercado de Colón

Deze authentiekere vismarkt van Valencia is alleen 's ochtends geopend, waarna de restaurantjes en barretjes open gaan. In deze wijk vind je ook het treinstation van Valencia Estación del Norte en het Museo Taurino. Hier zul je vooral Valencianen tegenkomen.Calle Colón (carrer Colón

Een van de belangrijkste en duurste winkelstraten in Spanje is de winkelstraat Calle Colón in Valencia. Door Calle de Colón loopt in het midden een drukke verkeersweg met aan beide zijden brede trottoirs met bomen. In het Valenciaans is dit carrer Colón. 

In calle Colón vind je de grote internationale winkelketens zoals: Zara, Mango Lush, H&M en Armani, maar ook een aantal warenhuizen van El Corte Inglés. Calle Colón loopt van Plaza del Puerta del Mar tot de Plaza de Tores en doorkruist diverse winkelstraten.

Winkelstraten rondom Mercado Colon

  • Rond Mercado Colón liggen diversen chique winkelstraten. Dit is de wijk Remei. Je vindt hier boetiekwinkeltjes en de wat duurdere winkels.
  • In calle Poeta Querol zijn chique winkels te vinden. 
  • Calle de la Paz (Valenciaans: carrer de la Pau) heeft dan weer veel modewinkels en sportwinkels. Je vindt hie bijvoorbeeld SkateWorld. In de zijstraatjes van calle de la Paz vind je een hoop kleinere winkeltjes. Dit is allemaal in het centrum van Valencia.
  • Ten slotte, de wijk Ensanche (waaronder ook Eixample valt) is een erg leuke wijk voor de grotere modeketens.

Winkelcentrum El Saler ligt ten zuidoosten van het centrum, in de wijk Quatre Carreres. Het is een overdekt winkelcentrum met veel winkels waaronder Jack & Jones, Tezenis, Pull&Bear, Bershka, Mango, Pandora, Zara, C&A, Samsung, Springfield, Natura, Footlocker, Oysho, Parfois, Intimissimi en nog veel meer! Hier kun je je gerust een halve dag vermaken. Je kunt er met de bus heen, vanuit het centrum gaat de bus 15 maar ook bus 25.


- Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt -