Ontdek Spanje » Valencia » Benicasim


Reisimpressies van Benicasim

Vakantie in het stadje Benicasim in Castellón? Dat betekent een vakantie aan de Costa del Azahar! Ontdek en beleef Benicasim met de leukste tips en de mooiste bezienswaardigheden. Ontdek de vakantietips voor een heerlijke verblijf in Benicasim.Benicasim

Een beetje een retorische vraag maar hou je ook van een mooi strand met goud zand, een blauwe lucht en een gaaf natuurpark om de hoek? 13 kilometer ten noorden van Castellón en iets meer dan 80 kilometer ten noorden van Valencia ligt Benicasim aan de kust van Azahar. Het ligt naast natuurpark Desierto de las Palmas, een mooi natuurpark.Benicasim; een rustig dorpje met mooie stranden

Benicasim heeft vele grote brede zandstranden waar je eigenlijk nooit op een kluitje ligt. Het is één van de traditionele vakantieoorden van dit gebied. Hier is een een prachtige boulevard met heel leuke restaurantjes, barretjes en winkeltjes. 

De geschiedenis van Benicasim is er niet eentje om speciaal voor naar dit dorpje te gaan. Er staan een paar villa's met een koloniale stijl. Villa Pilar is de oudste van deze huizen, deze komt uit het jaar 1860. Er staat wel een 18e eeuwse mooie kerk in het centrum van Benicasim. Ook staat er een toren waarvandaan je een mooi uitzicht hebt over het strand. Dit is de toren van San Vicente.

Ook staat er in Benicasim een kasteel uit de middeleeuwen met de naam Montornés. Hoewel, het is meer een ruïne. Vanaf kasteel Montornés is het uitzicht nog veel mooier! Combineer het met een hike!


Op Vliegtickets.nl krijg je snel een overzicht in beeld welke maatschappij de beste tickets voor jou in de aanbieding heeft op een door jou gekozen datum. 


Rust, mooie villa's en mooie stranden

Benicasim is een dorp voor wie rust wilt en toch mooie stranden. Natuur maar toch de gemakken van een stad. De oude villa's aan de boulevard zorgen ervoor dat het er vrij sjiek uitziet!

Wat betekent de naam Benicasim?

Benicasim betekent in het Arabisch zonen van Qassem. Het is namelijk ooit islamitisch geweest! Dit was tijdens de heerschappij van de Moren. In 1094 veroverde 'el Cid' Benicasim van de Moren, maar deze namen het snel terug. In het jaar 1234 waren de Moren pas definitief verdreven uit Benicasim.

Unieke plaats met een markt

Benicasim is een unieke plaats aan de costa de azahar. De markt die iedere donderdag bij het oude station wordt gehouden is niet zoals de meeste andere markten in Spanje. Deze zijn meestal druk, rommelig en lawaaiig. In Benicasim is de markt ruimtelijk en overzichtelijk.Desierto de las Palmas

Dit natuurgebied is vrij bergachtig. De hoogste top is pico Bartolo met 729 meter. Kom je uit bij een natuurgebied, nadat je voorbij een natuurlijke bron bent gereden, komt aan de linkerkant een parkeerplaats, waar je een prachtig uitzicht hebt over Benicasim. Deze afgezonderde plek, waar de Karmelieten in het verleden een klooster stichtten, de ruïnes zijn er nog te bewonderen, kun je ook heerlijk wandelen en fietsen. Iets verder op, is het nieuwe klooster dat je kunt bezoeken. De oude likeurstokerij die aromatische planten uit dit gebied gebruikte, is intussen verplaatst naar de binnenstad. In het park zijn wandel routes uitgezet en je kunt er een schildpadden vijver en een botanische tuin bewonderen, vlakbij het informatie centrum Bartolo.

Wie van rust houd, van het strand wil genieten en er af en toe op uit wil trekken is dit echt een heerlijk plaatsje. In ieder geval in het voor en na seizoen.

Ook interessant

De mooiste ontdekkingen van Spanje

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn'.