Ontdek Spanje » Vakantie Spanje » Costa del Azahar »  Vakantie ValenciaVakantie Valencia

Op Vakantie naar de sinaasappelstad Valencia

Vakantie Valencia Spanje - Valencia is een ideale bestemming voor een vakantie of stedentrip. Zeker als u van cultuur, strand, winkelen, lekker eten en drinken houdt.

 

Historisch Centrum Valencia
Slenterend door het oude stadscentrum van Valencia, loop je midden in het hart van Valencia en haar historische centrum dit is wel de mooiste wijk die Valencia rijk is en hier zie je de enorme rijke geschiedenis van deze bruisende stad. Sommige mensen bezoeken eerst het hypermoderne complex "futuristische Ciudad de las Artes y las Ciencias" in het Nederlands "Stad van Kunst en Wetenschap". Voordat ze de historische binnenstad gaan bezichtigen. Het historisch centrum van Valencia  heeft een rijk verleden, maar is ook een levendig en sfeervol centrum, met oude kerken, leuke poorten en heerlijk gezellige terrasjes.


Cultuurrijke wereldstad aan de Costa del Azahar

Trek de culturele schatkist maar open tijdens een vakantie Valencia! Deze Spaanse stad is namelijk gevuld met onvergetelijke bezienswaardigheden. Hier in het centrum staat u zo naast de Kathedraal van Valencia die vooral opvalt vanwege de barokke façade en gotische roosvensters. Of dwaal in deze ‘sinaasappelstad’ rustig door het Jardín de Montforte park. De geurige sinaasappelbomen, vijvertjes en fleurige pergola’s creëren in dit stadspark een romantische ambiance.


Valencia Vakantie aan de Costa del Azahar

De stad Valencia met zijn sfeervolle pleintjes met sinaasappelbomen, de mercado central, een van de grootste Europese markthallen vol lekkernijen, en de grote kathedraal sieren het historische centrum. Wat een contrast met de hypermoderne Stad van de Kunst en Wetenschap, iets verderop gelegen. Want hier word je verrast met futuristische gebouwen. Ook vind je hier het grootste aquarium van Europa, Oceanogràfic. Wie op familievakantie in Valencia is, moet hier zeker kopje onder gaan. Sluit de dag af met een diner aan het strand en proef paella zoals paella bedoeld is!


Op vakantie naar Valencia

Valencia ligt aan de Costa de Valencia, de kuststreek van de provincie Valencia. Deze Costa is minder bekend dan de Costa Brava en de Costa Blanca, heeft stillere stranden en is minder toeristisch. Rond Valencia groeien en bloeien sinaasappelen, katoen, citroenen, olijven, amandelen en granaatappels. Een ronduit prachtige streek! 

Valencia is - na Madrid en Barcelona - de derde stad van Spanje. Valencia staat bekend als ‘stad van honderd klokkentorens’ en heeft heel veel musea. Het historische stadscentrum heeft smalle straatjes en sfeervolle terrasjes, waar je vooral buiten het seizoen weinig toeristen tegenkomt. Meer buiten het centrum ontpopt Valencia zich als een uiterst moderne stad, met overdekte winkelcentra. 


Architectonisch hoogstandje Ciudad de las Artes y las Ciencias

Een bezienswaardigheid van heel andere orde is de Stad van de Kunst en Wetenschap, ofwel Ciudad de las Artes y las Ciencias. Feitelijk is dit een stad binnen een stad, die bestaat uit zes futuristische gebouwen met elk zo zijn eigen functie.

 

Maak een wandeling door de tuinen van L’Umbracle, die op zomeravonden dienst doen als openlucht discotheek. Bezoek een opera- of dansvoorstelling in Palau de les Arts Reina Sofia. Bewonder vissen, zeeleeuwen en haaien in L’Oceanogràfic, het grootste aquarium van Europa. Pak een filmpje in de IMAX 3D bioscoop in L’Hemisfèric. Duik in de wereld van wetenschap en voer experimenten uit in Museo de las Cièncias Príncipe Felipe. En tot slot: bewonder het prachtige Agora, dat belegd is met eindeloos veel mozaïeksteentjes.