Ontdek Spanje » Canarische eilanden » Kerstvakantie op Fuerteventura


Kerstvakantie in de zon Fuerteventura

Kerstvakantie Fuerteventura - Boek je kerstvakantie naar Fuerteventura vlug, voordelig en goedkoop. Hier vind je de beste zonvakantie naar Fuerteventura. Ga heerlijk genieten van een zonovergoten kerstvakantie op La Fuerteventura.Kerstvakantie in de zon op Fuerteventura
Wie met de kerstvakantie zeker wil zijn van lekker weer stapt op het vliegtuig naar de eeuwige lente van het Canarische eiland Fuerteventura, de onontdekte parel van de archipel.

 

Prachtige witte stranden met kristalhelder water, hoge duinen, wiegende palmbomen en sfeervolle badplaatsen: het Canarisch Eiland Fuerteventura misschien wel de mooiste plek voor een heerlijke vakantie. Wat dacht u bijvoorbeeld van stevige wandelingen of autoritjes door pittoreske dorpjes en cactussen in uitgestrekte woestijnen en een ruwe vulkanen? Dan zul je op het eiland Fuerteventura een prachtige herfstvakantie beleven!

 

Fuerteventura is een paradijs voor watersporters.

Er waait praktisch altijd een lekkere wind waardoor het niet te warm wordt. Hierdoor zijn er veel watersporten te beoefenen zoals windsurfen, catamaran zeilen, kitesurfen en golf surfen.


Voordelige vakanties naar Fuerteventura - Hier schijnt de zon!
Klik op het logo van u keuze en u vindt een groot vakantieaanbod aan vakanties

sunweb-zonvakantie-Spanje
zonvakantie-tui, Spanje
zonvakantie-Spanje
kras-vakantiereizen Spanje
Reisburo-zonvakantie
Met Neckermann naar Spanje
Solmar Zon bestemmingen - Spanje
De Jong- zonvakanties Spanje
Met Vrijuit naar het zonnige Spanje
Eliza was here!
Vliegtickets Spanje
Parkeren op Schiphol
Hotels-Booking.com
Trivago hotel vergelijker
Traveltroef-koffer vol kortingen

Klimaat en natuur
Fuerteventura is van vulkanische oorsprong en heeft een zeer droog klimaat. Hier en daar zijn duinen gevormd met overgewaaid zand uit de Sahara. Het landschap wekt op het eerste gezicht een onherbergzame indruk. Het is moeilijk voor te stellen maar ooit was ook Fuerteventura voor een groot deel bedekt met bossen. Ongereguleerde houtkap in het verleden, gevolgd door jaren van overbegrazing door geiten deden de bossen in snel tempo verdwijnen. Ook het gebrek aan regenwater deed sommige vormen van begroeiing de das om. Een groot deel van het eiland is niet of nauwelijks begroeid. De vele cactussen en vetplanten weten de droogte van Fuerteventura goed te weerstaan, evenals stug struikgewas en mossen. Enkele diep uitgesleten barrancos (ravijnen) in het westelijk gelegen Betancuriamassief vangen het weinige regenwater op en herbergen kleine oases.

 

Fuerteventura is een overzichtelijk, authentiek eiland met lieve kleine dorpjes. Bij badplaats Corralejo, het meest levendige stadje met restaurantjes en winkels, loop ik door de beroemde zandduinen. Door de scherpe lijnen van de zandvlakten en de zakkende zon een plek om tientallen foto’s te maken. De bekende passaatwind houdt behoorlijk huis en ik weet waar al dit zand vandaan komt: met kleine beetjes aangewaaid uit de Sahara. Surfers passeren me met hun boards boven het hoofd. Ook hier zijn de golven ideaal voor deze sport.


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

Spanje autohuur

Bezienswaardigheiden
Betancuria is de voormalige hoofdstad van Fuerteventura en is gesitueerd in het westen van het eiland. Momenteel is deze plaats een toeristische trekpleister vanwege de authentieke elementen, zoals een eeuwenoude kerk uit 1691, diverse handwerkmusea en een pittoresk centrum. De kerk is open voor publiek van 10 uur 's ochtends tot 6 uur 's middags.

El Cotillo ligt aan de noordwestzijde van het eiland en is een klein vissersdorp met een kleine haven. Deze plaats is niet toeristisch en heeft witte zandstranden, de zogenaamde 'El Cotillo Lagunes'. Daarnaast is de verdedigingstoren in het westelijke deel van het dorp bekend om het uitzicht over de ruwe baai.

Tussen Fuerteventura en Lanzarote ligt het onbewoonde eiland en natuurreservaat Isla de Lobos. Los Lobos heeft een uniek ecosysteem en is populair onder wandelaars.Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt