De leukste en beste overdekten Markten in Madrid

De bekendste overdekte markten in Madrid

Markten in Madrid - De bekendste overdekte markten in Madrid zijn Mercado de San Miguel - Mercado de La Paz - Mercado San Anton - Mercado de Maravillas. Het is een geweldig belevenis om deze markthallen te bezoeken. Deze markten kunnen zeker tot bezienswaardigheden worden beschouwt.

 

De leukste en beste overdekten Markten in Madrid
De markten in Madrid in het Spaans Mercados genoemd. Hier een overzicht van de leukste markthallen van Madrid.
Op de vers markten in Madrid vind u verse vis, schaal- en schelpdieren, een afdeling met verse groenten en fruit vlees en gevogelte. Heerlijke kazen, worsten en hammen, noten en gedroogde vruchten, brood etc.etc. Op de markt is alles vers en van een goede tot zeer goede kwaliteit.
De bekendste overdekte markten in Madrid zijn Mercado de San Miguel - Mercado de La Paz - Mercado San Anton - Mercado de Maravillas
Het is een geweldig belevenis om deze markthallen te bezoeken. Deze markten kunnen zeker tot bezienswaardigheden worden beschouwt

 

1  -  Mercado San Miguel in Madrid

 In het hart van Madrid staat sinds 1916 dit prachtige gebouw van de Mercado de San Miguel, gemaakt van glas, hout en staal, is in 2000 uitgeroepen tot ‘Bien de Interés Cultural’, oftewel een cultureel erfgoed.

Na een ombouw waarbij, gelukkig de historische aspecten wel bewaard gebleven zijn werdt in 2009 de markt met een compleet nieuw concept heropend. Een 21e eeuwse versmarkt voor gourmets

Mercado San Miguel is inmiddels een van de must see's en must do's in Madrid. Nog leuker dan langs alle kraampjes lopen is het ter plekke proeven van al het lekkers dat de markt te bieden heeft. Ga lekker zitten bij een van de eettentjes neem goed glas wijn en één van de vele tapas die te verkrijgen zijn en geniet.

Openingstijden: 10.00 tot 24.00 uur
Weekend 10.00 tot 24.00 uur.
Leuk adresje om te dineren.

Mercado San Miguel
Plaza de San Miguel
Metro: Sol, Opera



2  -  Mercado de la Paz in Madrid
Deze markt ligt in hartje Barrio Salamanca en is wel de meest chique overdekte markt die Madrid rijk is. Mercado de La Paz is een markt waar mensen uit de buurt hun dagelijkse inkopen doen. Wat maakt deze markt zo chique,  de buurt, het publiek en het aanbod.
De kwaliteit en het aanbod is hier bestens, maar hier vindt u ook een schoenmaker, een kleermaker en een bloemenwinkel.  Bovendien is het hier gewoon gezellig boodschappen doen.

Mercado de la Paz kunt u bereiken via:: Calle de Ayala 28, Calle Lagasca 49 en Calle de Claudio Coello 48.

Openingstijden: 9.00 tot 15.00 uur  en van 17.00 tot 20.00 uur
Zaterdag 9.00 tot 15.00 uur.

Mercado de la Paz
Calle de Ayala
Madrid
Metro: Serrano

 

3  -  Mercado San Anton in Madrid
Onder op de begane grond vind vindt u groenten, fruit, vlees, vis en andere lekkernijen. Op de eerste verdieping op de galerij vindt u het gourmet-gedeelte i met uitzicht op de markt: kraampjes met Griekse delicatessen, wijnen, oesters, sushi en cupcakes. Hier kunt u proeven en tapas te eten. En op de tweede verdieping vindt u  restaurants en een terras, waar in de zomer de hippe incrowd van deze wijk te vinden zijn.

Mercado San Anton
Calle de Augusto Figueroa, 24
Madrid
Metro: Chueca


4  - Mercado de Maravillas in Madrid

Mercado de Maravillas is de grootste markt in Europa met rond de tweehonderd marktkraampjes. De lokale bevolking koopt hier regionale specialiteiten, zoals lamsvlees uit Burgos, saffraan van La Mancha en pimenton (paprika) uit de La Vera regio. Ook vind je producten en kruiden uit Zuid-Amerika. Dit is de ontmoetingsplek om samen traditionele Spaanse gerechten te eten. Een oud Madrileño gezegde luidt: ‘Als je op zoek bent naar iets, ga dan naar Maravillas. Als je het daar niet kunt vinden, dan bestaat het niet.’

 

Mercado de Maravillas

Calle Bravo Murillo 122

Openingstijden: maandag t/m vrijdag

9:00 tot 14:00 uur en 17:00 tot 20:00 uur
Zaterdag 9:00 15:00

Metro:Alvarado


Stedentrips naar Madrid

Geniet van een stedentrip naar Madrid, ontdek het kloppende hart van Spanje. Bezoek Museo del Prado, shop in DE  winkelstraat Calle Gran Vía of bezoek eens de kathedraal Almudena. Geniet van het heerlijke klimaat in open lucht discotheek 'Ananda'. En als toetje bezoekt u een avondje traditionele flamenco, wat natuurlijk ook niet ontbreken mag!

de stad Madrid de stad Madrid de stad Madrid de stad Madrid de stad madrid
de stad Madrid
de stad Madrid de stad Madrid auto-verhuur
Overnachten-madrid