Home » Feesten en evenementen in Spanje


Feesten, evenementen en speciale dagen

Evenementen in Spanje - Lees hier alles over de culturele, traditionele en sportieve evenementen in Spanje. Hier vind je veel informatie over evenementen, soort feesten, jaarmarkten in Spanje en Spaanse tradities.


Nederland mag dan misschien bekend staan vanwege de vele festivals, Spanje staat bekend vanwege de feesten en evenementen die elk jaar weer plaatsvinden! Van de Formule 1 in Barcelona tot en met andere culturele activiteiten. Laat je gaan, vier het mee met de lokale bevolking! San Juan, de feria's van de verschillende steden of het festival van de tonijn.. Ontdek, beleef en geniet van de vele goede muziek en theater uitvoeringen!

fiëstas -feesten-spanje

Fiestas en zomerfeesten

Spanje staat goed bekend vanwege de fiesta's! Dit betekent in het Spaans zoveel als: feesten! Er zijn altijd wel interessante evenementen. Veel met een katholieke achtergrond, maar ook anderen gewoon voor de leuk! Het begint in het jaar vaak met het carnaval. Populair in zowel Alicante als op Tenerife (waar het op 1 na grootste carnaval ter wereld wordt gevierd!). In maart is het fallas-festival bij Valencia erg populair. April staat centraal vanwege pasen en de vele paas-optochten die in de verschillende steden gepland staan. Niet te vergeten die van Málaga! Maar dan begint het pas echt tijdens San Juan! Op 23 juni barsten er door heel Spanje feesten uit op de stranden! Het is een echt strandfeest, er wordt gevierd dat de zomer begint! En dat met een katholieke achtergrond: Johannes de Doper. Geniet van vuurwerk en vreugdevuren op het strand tijdens San Juan! Er zijn meer gekke zomerfeesten in Spanje: het tomatenfestival (La Tomatina) bij Valencia bijvoorbeeld, of het San Fermin bij Pamplona (stierenrennen). Ook beginnen dan meestal de verschillende feria's, zoals de feria van Málaga. Ten slotte is ook kerst in Spanje erg leuk. Kerst met kerstbomen in de warmte en dat allemaal tussen de palmbomen! Wie wilt dat nou niet?

Spanje autohuur
SPORTEVENEMENTEN in SPANJE

Sportevenementen in Spanje

Wat is de grootste sport in Spanje? Voetbal natuurlijk! Real Madrid, FC Barcelona, Athletico Madrid, Sevilla en zo zijn er nog meer grote voetbalclubs in Spanje. Voetbal is niet zomaar een sport, het is een soort nationale religie. Met de bovenste 4 teams in La Liga die instromen in de groepsfase van de Champions League kan ook wel woerden gezegd dat de Spaanse voetbalcompetitie een van de grootste ter wereld is. Maar Spanje houdt niet alleen van voetbal, Barcelona is ook de stad met een jaarlijkse Grand Prix: de formule 1! Het is het toneel van de eerste overwinning van Max Verstappen. Verder zijn er andere belangrijke surf en zeilwedstrijden, is Tarifa het walhalla van het wereldwijde kitesurfen, is de Vuelta de naam van een jaarlijkse wielrenwedstrijd. Vergeet het Ironman evenement op Lanzarote niet! Je kunt dus heel veel sporten en sportwedstrijden volgen in Spanje. 

CULTURELE DINGEN OM TE DOEN

Culturele evenementen

Wil je naar een internationaal filmfestival, een modeshow, een flamencovoorstelling of andere meer artistieke evenementen bezoeken in Spanje? Dat kan ook zeker wel! Spanje kent veel oude kunstenaars, modefiguren en andere leiders in deze communities! Spanje wacht op je! Bekijk op de kalender welke evenementen het beste bij jou passen en ga erheen! Er zijn namelijk echt heel veel van dit soort activiteiten om te bezoeken.

Zoek je een vliegticket?

Op Vliegtickets.nl krijg je snel een overzicht in beeld welke maatschappij de beste tickets voor jou in de aanbieding heeft op een door jou gekozen datum. 

De mooiste ontdekkingen van Spanje

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!

Ook interessant