Ontdek Spanje » De provincie Córdoba

Ontdek en beleef De provincie Córdoba

Ontdek en beleef de provincie Córdoba. Ontdek de provincie Córdoba zijn bezienswaardigheden, vakantietips, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, gebouwen, leuke informatieve informatie en nog veel meer voor een heerlijke vakantie naar de provincie Córdoba.Córdoba is een provincie van Spanje en maakt deel uit van de regio Andalusië

De provincie Córdoba met de gelijknamige hoofdstad  Córdoba is de meest noordelijke provincie van Andalusië en bestaat uit glooiende vlaktes, gedeeld door de rivier Guadalquivir en het berggebied "Sierra Morena". In de provincie Córdoba vindt u vele pueblo blancos - witte dorpjes - vol oude monumenten en gebouwen, en Moorse kastelen.

De provincie Córdoba staat bekend om zijn typische droge witte wijnen, welke hoofdzakelijk geproduceerd wordt uit de Pedro Ximenez druif. Verder vindt u in de provincie Córdoba  vele graanvelden, olijfbomen en wijngaarden.

 

De natuurparken van de regio Córdoba zijn de Sierra de Cardeña y Montoro en de Sierra de Hornachuelos en liggen in het noorden, de Sierra Subbética ligt in het zuiden.

Klimaat

Córdoba heeft officieel een mediterraan klimaat, maar ondervindt veel invloed van een landklimaat en een oceaanklimaat. Het is de heetste stad van Spanje, op Úbeda na. De winters zijn mild, het vriest er zelden, en de zomers zijn extreem heet, elk jaar weer stijgt de temperatuur regelmatig boven de 40 graden Celsius. De gemiddelde jaartemperatuur is de hoogste van continentaal Europa. De verschillen tussen de maximumtemperatuur en minimumtemperatuur zijn erg hoog, dat is het tegenovergestelde van een Mediterraans klimaat. Ook al is het in de zomer ’s middags 38 graden, het kan soms ‘s nachts afkoelen tot slechts 18 graden Celsius.


De beste tours & activiteiten in Córdoba


Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt