Ontdek Spanje » Córdoba ›Winkelen


Shoppen in Córdoba - Winkelen

Winkelen en shoppen in Córdoba - In Córdoba kunt je lekker shoppen en winkelen in de beste en de mooiste winkels! Waar zijn de beste en leukste winkelstraten, winkelcentra en markten en overdekte markten in Córdoba? Waar liggen de winkelstraten in het centrum van Córdoba ook al weer? Alles wat je moet weten over het winkelen en shoppen in Córdoba kun je hier vinden!

De belangrijkste winkelstraten, winkelcentra, bekende winkels en nog veel meer!Een dagje winkelen begint gewoon in de mooiste en belangrijkste winkelstraten rond de Plaza de las Tendillas, zoals calle Jose Cruz Conde en Conde de Gondomar in dit voetgangersgebied vindt U winkels als Cortes Ingles, H&M, ZARA, Stradivarius, Kiko en vele andere.


Plaza de las Tendillas

Het  Plaza de las Tendillas met het standbeeld van Don Gonzalo Fernandez ook wel El Gran Capitán genoemd is het hart van Córdoba. Hier is het klokgelui van de grote klok vervangen door akkoorden van de flamenco gitarist Juanito Serona. 

Maar ook rond Ronda de los Tejares en de voetgangerszone Avenida de Gran Capitán ook wel Bulevar del Gran Capitán genoemd zijn echte juweeltjes om te gaan winkelen.

Openingstijden winkels

De winkels sluiten in het algemeen tijdens de siësta, terwijl in vele grote steden in Spanje de grote winkelketens open blijven. Toch moet je niet raar staan te kijken als je voor gesloten deuren staat.


Judería

In het historisch centrum van Córdoba vind je verschillende boetiekjes en diverse winkels met ambachtelijke producten van gitaren, keramiek en leer.

In deze joodse wijk en de straten rondom de Moskee zijn veel geschenkenwinkels en delicatessenzaken met olijfolie en wijnen.

De joodse wijk bestaat uit een wirwar van smalle straatjes. In het centrum van deze wijk staat de enige van de 3 overgebleven synagoges. Deze synagoge werd in 1315 gebouwd, in de 16de eeuw werd het tot kerk omgebouwd en in de 19de eeuw werd de synagoge weer in zijn oorspronkelijke staat hersteld.

In de Juderia wijk vind je vele winkeltjes van juweliers en zilversmeden.


Plaza de la Corredera

Dit is volgens ons het mooiste plein van Córdoba. Het 17de eeuwse rechthoekige plein met arcaden doet een beetje denken aan een arena. Dat klopt, want vroeger was hier een Romeins amfitheater.

In het voormalig gemeentehuis van Córdoba op Plaza de la Corredera is een overdekte dagelijkse markt.

Op zaterdagochtend vind hier de grote markt plaats. Plaza de la Corredera is omgeven met heerlijke terrasjes welke uitnodigend zijn om plaats te nemen. Je kunt hier typisch Andalusische gerechten eten zoals chocolate y churros of een heerlijk glaasje wijn met een tapa. Op de andere dagen staan er tussen de arcaden verschillende stalletjes met antiek en bric-à-brac.


Gastro markt , Mercado Victoria in Cordoba

Deze markt ligt aan de Paseo de la Victoria op korte afstand van de Moskee Cathedraal. Dit prachtig smeedijzeren pand met tinnen dak heet Casteta de Circulo de la Amistad. Vroeger was dit een verenigingssalon (La Amistad) en exhibitie ruimte, wat gebruikt werd tijdens de jaarlijkse feria's in mei.

Het gebouw is gebouwd in 1877 en werd in 1994 van de Jardines de la Victoria naar El Arenal verhuisd. In 1918 werd er een verdieping bovenop gezet door de architect Adolfo Castiñeyra.

Adres: Paseo de la Victoria tegenover nr. 29

Openingstijden:
Doordeweeks: 9.00 tot 24.00 uur
Weekend: 9.00 tot 2.00 uur


Zoco Mercado Municipal Artesano

Halverwege tussen de moskee en de poort Almodóvar, naast de Plaza de Maimónides, ligt Zoco Mercado Municipal Artesano beter bekend als de ambachtelijke markt, hier vind je diverse ambachtslieden die hier hun werkplaats hebben.

Hier kun je lokale producten kopen van buitengewone kwaliteit en traditie omdat deze markt er al staat sinds de 8e eeuw.

Deze souk is een must-see voor bezoekers van de stad Córdoba!

Adres
Zoco Mercado Municipal Artesano
Calle Joden
14004 Córdoba


De beste tours & activiteiten in Córdoba