Waarom een Reisverzekering

Gepubliceerd op 9 oktober 2018 18:37info en het nut om een reisverzekering

Reisverzekering - Wat is eigenlijk een reisverzekering? En waarom zal ik deze afsluiten? Hier de info en het nut om een reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen zowel materiële schade als persoonlijke schade zoals ziekte tijdens je reis c.q. vakantie of een weekendje weg. Met een reisverzekering kun je heerlijk onbezorgd op vakantie gaan.

 

De drie belangrijkste redenen zijn.

1. Medische kosten verzekerd

Een zorgverzekering vergoedt niet altijd alle kosten als je bijvoorbeeld ziek wordt op vakantie en daardoor langer in het buitenland moet blijven. Een zorgverzekering vergoedt medische kosten tot de prijs die de behandeling in Nederland kost. Zijn die kosten in het buitenland hoger, dan betaal je zelf de rest bij als je niet aanvullend bent verzekerd of geen reisverzekering mét een dekking voor medische kosten hebt.

 

2. 24/7 hulp van onze Alarmcentrale

Met de ANWB Reisverzekering staat de Alarmcentrale dag en nacht voor je klaar. Je kunt rekenen op advies en ondersteuning op het moment dat jij het nodig hebt. Zij helpen je met wat je het beste kunt doen, regelen tickets als familie moet overkomen en zoeken het best passende ziekenhuis voor je. Verder is je verzekeraar aanspreekpunt in geval van schade, maar zorgen ze bijvoorbeeld ook voor medische ondersteuning in het buitenland en/of voor de terugkeer naar Nederland.3. Verzekerd tegen onvoorziene kosten

Een reisverzekering vergoedt meer dan je denkt. Als je in het buitenland in het ziekenhuis belandt en daar een paar nachten moet blijven, vergoedt de reisverzekering extra hotelovernachtingen voor bijvoorbeeld je partner. Maar denk ook aan andere kosten, zoals eten en taxi’s om van en naar het ziekenhuis te komen.

 

Wat dekt een reisverzekering?

De meeste reisverzekeringen vergoeden standaard:

  • Vergoeding van gemaakte extra kosten vanwege een onverwachte gebeurtenis.
  • Hulpverlening in het buitenland.
  • Terugkeer naar Nederland (repatriëring).

De ANWB Doorlopende Reisverzekering biedt een basisdekking die je kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een dekking voor wintersport, medische kosten en annulering.

 

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Ga je meermaals weekendje weg en/of op vakantie en ga je meer als 21 dagen neem dan een doorlopende verzekering

 

Bron: ANWB
«   »