Top 5 campings in Spanje

Gepubliceerd op 25 april 2022 om 16:48

In Spanje zijn veel mooie campings te vinden. Maar je wilt natuurlijk die camping waar je je echt zo goed als thuis voelt! Die camping met onovertroffen faciliteiten, een mooi zwembad, vriendelijke mensen, misschien nog een mooi uitzicht en een gezellig plaatsje in de nabijheid. Deze campings in Spanje bestaan zeker en wij hebben een top 5 gemaakt van campings in de buurt van Barcelona.


1. Camping Cala Canyelles

Deze familiecamping is ook geschikt voor peuters, kleuters en tieners maar ligt net weer ergens anders namelijk iets ten noorden van Lloret de Mar. Iets verder weg van Barcelona maar dan wel weer iets dichterbij vliegveld Girona wat in de zomer prima te bereiken is vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven. Het strand bestaat uit fijne kiezelsteentjes met betaalbare restaurants eraan. De camping ligt direct aan het strand. Natuurlijk is er ook een zwembad en een speeltuin met animatieteam. Huisdieren zijn gewoon toegestaan!


2. Camping Tucan

Een familiecamping waar kinderen alles hebben, dat is camping Tucan! Gelegen bij Lloret de Mar, met een schitterend uitzicht over de Catalaanse bergen heeft behalve Wifi, een zandstrand een fantastisch zwembadcomplex inclusief glijbanen! Er is voor de allerkleinsten ook nog een apart kinderbadje. Het strand van Lloret de Mar is op loopafstand bereikbaar en ook het centrum van het stadje is goed bereikbaar. Hier kun je de hele dag eten, net wanneer jij er zin in hebt! Het animatieteam kan in het hoogseizoen prima op de kleintjes letten. Huisdieren zijn toegestaan in een bungalowtent.


3. Camping Caballo de Mar

Een familiecamping met niet alleen faciliteiten voor peuters en kleuters maar ook voor tieners! Het ligt vlakbij Pineda de Mar, een dorpje tussen Lloret de Mar en Barcelona in. De camping ligt aan een mooi strand (breed) en heeft behalve de zee ook nog zwembaden. Verder is er garantie op waterpret want; er zijn ook nog eens 3 snelle glijbanen op camping Caballo de Mar! Er is een kinderclub, er zijn trampolines, tafeltennis, tennis, basketbal, volleybal, genoeg sport! Je kunt verder kajakken huren en natuurlijk is er een restaurant op de camping. Loop in een paar minuten naar de boulevard van Pineda de Mar, een oud vissersdorpje met genoeg charme! Huisdieren zijn helaas niet toegestaan.


4. Camping Playa Montroig

Deze camping is geschikt voor jong en oud, van peuters tot tieners. Het is een grote camping welke direct aan het strand ligt. Vlakbij de oude Romeinse stad Tarragona ligt het ten zuidwesten van Barcelona. Behalve een strand zijn er ook nog 4 grote zwembaden met onder andere een tropisch zwemparadijs. Van een ondiep kleuterbad tot een zwembadcomplex met wel 6 glijbanen. Hoewel het geen kleine camping is, heb je hier wel alles dat je nodig hebt. Huisdieren zijn hier helaas niet toegestaan.


5. Camping Vilanova Park

Dit is een grote camping geschikt voor kinderen van alle leeftijden, van 5 tot 18. Camping Vilanova Park ligt iets verder van het strand af dan de andere campings in deze top 5 (3 km) maar je kunt op de camping gewoon fietsen huren om hier eventueel heen te fietsen, of naar andere mooie plekken in de omgeving. Het heeft ook twee buitenzwembaden en een overdekt zwembad voor de regenachtige dagen. Huisdieren zijn toegestaan, alleen niet in de stacaravans. 


Bezoek Barcelona!

Wil je iets anders doen dan de dag op de camping in Spanje spenderen? Je kunt op 1 dag prima de stad Barcelona bezoeken, wissel de bouwwerken van Antoni Gaudi af met waterpretpark Waterworld, een gegarandeerde hit voor kinderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.