Ontdek Spanje » Blog » Het toerisme op begraafplaatsen of necrotourisme


De mooiste Spaanse begraafplaatsen, het “necroturismo”

De mooiste Spaanse begraafplaatsen, het “necroturismo”. Het toerisme op begraafplaatsen of necrotourisme is een nieuwe manier om begraafplaatsen te bezoeken en kennen te leren. De kerkhoven van Spaanse steden verbergen duizenden verhalen, verwelkomen honderden beroemdheden.  Necroturismo in het Spaans of het toerisme naar begraafplaatsen. er is een groot aantal toeristen die geïnteresseerd zijn in een bezoekjes aan beroemde, mooie en prachtig gelegen begraafplaatsen.


Cementerio-begraafplaats in Spanje

In Spanje begraven worden - Cementerio of in het Nederlands begraafplaats in Spanje - Tot in de zeventiende eeuw werden de mensen begraven in en rond de kerk, midden in de stad of het dorp. Het begraven in de kerk gebeurde niet altijd zorgvuldig. Geruimd werd er niet, dus de kerken raakten overvol. Door het herhaald oplichten van de stenen verzakte de vloer en sloten niet alle grafstenen even goed meer aan. Het gevolg was dat in de kerken soms een doordringende stank hing. Hier komt ook de uitdrukking "Een rijke stinkerd" vandaan. Mede omdat er epidemieën zoals de pest in Spanje heersten werd het steeds onhygiënischer in en rond de kerken.

Lees meer »

Cementerio de San Justo in Madrid

Cementerio de San Justo in Madrid - De San Justo begraafplaats ligt in de Madrileense wijk Carabanchelen is een van de grootste begraafplaatsen van de hoofdstad van Spanje. Pal naast deze begraafplaats ligt de Cementerio de San Isidro die minder groot is.

Lees meer »

Cementerio de Poblenou in de stad Barcelona

Cementerio de Poblenou in de stad Barcelona - De begraafplaats van de wijk Poblenou in Barcelona is wellicht niet de mooiste begraafplaats van de stad en ook de ligging is niet de beste maar er is een ding wat deze begraafplaats zo bijzonder maakt.

Lees meer »

Engelse begraafplaats – Cementario Inglés de Málaga

Engelse begraafplaats – Cementario Inglés de Málaga - In Málaga is een van de oudste zo niet oudste begraafplaats te vinden die alleen voor Engelsen bedoeld was. De Cementerio Inglés in Málaga is voor niet Katholieken bedoeld en dateert uit 1831 en werd daar gebouwd nadat een Engelse zeevaarder verdronk in de haven van de stad. Gezien het feit dat er toen alleen Katholieke begraafplaatsen waren werd de niet-Katholieke Engelse begraafplaats opgezet.

Lees meer »

Zet u accommodatie op BOOKING.COM en betaal geen commissie over uw eerste 5 boekingen