Begraafplaats San Miguel Málaga – Cementerio de San Miguel de Malaga

Gepubliceerd op 21 juni 2018 om 19:56


Begraafplaats San Miguel Málaga – Cementerio de San Miguel de

Begraafplaats San Miguel Málaga – Cementerio de San Miguel de Malaga.  Begraafpaats San Miguel Málaga is een monumentale begraafplaats met mooie  architectuur.    


Begraafpaats San Miguel Málaga

Even buiten het historisch centrum van Málaga ligt het eerste moderne begraafplaats van Málaga, cementerio de San Miguel. Als u richting de wijk Capuchinos wandelt, komt u  bij deze begraafplaats.

Als u door de poort wandelt ziet u centraal een kapel. De rijkdom van toen straalt gewoon van de verschillende rustplaatsen af. Gescheiden door verschillende lanen en sinaasappelbomen.

 

De geschiedenis van cementerio de San Miguel

Het was vanaf 1787 al niet meer toegestaan uit hygiëne en gezondheid ( ziekte ), mensen te begraven in kerken en kloosters. In 1810 werd voor deze begraafplaats de basis gelegd,dit was reeds ten tijde van Napoleon. En in 1837 werd de kapel ingewijd.

In 1848 is de kapel door de familie Heredia gerestaureerd. 

Het opvallendste en hoge panteón is van deze rijke familie Heredia uit Málaga. Hier kom je ook vele bekende namen tegen van politici, zakenmensen en militairen uit de geschiedenis van Málaga. Zoals: de schilders Jose Denis Belgrano, Bernardo Ferrandiz en Jose Moreno Carbonero en de schrijver Salvador Rueda. In 1957 is hier de Amerikaanse schrijfster Jane Bowles begraven.

Ook Vrijheidsstrijder generaal Torrijos is hier in eerste instantie met zijn manschappen begraven op San Miguel. Later zijn ze overgebracht naar het mausoleum onder de obelisk op Plaza de la Merced.

 

Hier kunt u de plattegrond met meer dan 200 panteones bekijken.

 

Openingstijden:

9.00 uur tot 14.00 uur en van 16.00 uur – 18.00 uur.

Adres:
Plaza del Patrocinio
Website:

ACSI Kampeerreizen