Hier onze leukste tip, wandelroute in Sevilla

Gepubliceerd op 8 juni 2019 om 12:49

Hier onze leukste tip, wandelroute in Sevilla: In het spoor van het zigeunermeisje Carmen. De beroemde opera Carmen van de componist Georges Bizet vond zijn oorsprong in de magische stad Sevilla. Ga mee, en wandel in de voetsporen van Carmen door deze prikkelende stad proef de sfeer van deze zinderende opera. Als je deze wandelroute volgt beleef je en ontdek je Sevilla op z'n spannendst.

In het spoor van Carmen

In het spoor van Carmen

Niet ver van de Plaza de España bevindt zich de voormalige tabaksfabriek, tegenwoordig de universiteit, waar het verhaal van Carmen ontstond. In dit gigantische gebouw werkten ooit vijfduizend vrouwen. De Fransman Prosper Mérimée zag een van hen dansen en zingen, en werd prompt verliefd. Maar de liefde was niet wederzijds, dus stopte Mérimée zijn onbeantwoorde gevoelens in een novelle. Later gebruikte George Bizet het verhaal voor het libretto van zijn operaCarmen. De opera droeg zeer bij tot de reputatie van de Andalusische vrouw als wonderschoon, trots en temperamentvol.Begin bij de Fábrica de Tabacos, de plek waar Carmen werkt en ze haar nieuwe minnaar Don José ontmoet. Loop daarna door de tuinen van Murillo om de tuinen van het Real Alcázar heen en wandel door Callejón de Agua, waar Carmen in de opera een manzanilla drinkt bij taberna Lillas Pastîa.

 

Sla rechtsaf en struin door de Calle de Juderia en de andere straatjes van Santa Cruz. Hier gaan Carmen en andere zigeuners de confrontatie aan met de autoriteiten en kunnen ze snel wegkomen in het labyrint van steegjes. Loop daarna naar het Plaza de Toros aan de voorkant, bij de rivier. Carmen heeft al snel genoeg van de Don José en laat een oogje vallen op de stierenvechter Escamillo.

 

Hier, in deze stierenvechtersarena, komt het verhaal van Carmen tot een dramatisch eind, wanneer ze wordt vermoord door de jaloerse Don José. Voor de arena staat het standbeeld van Carmen, die voor altijd naar de plek van haar noodlot kijkt.


De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!

Misschien ook interessant:

http://ds1.nl/c/?si=1860&li=110980&wi=245504&ws=&dl=p%2Fautoverhuur%2Fspanje%2Fmala