De mooiste wijnroutes in vakantieland Spanje

Gepubliceerd op 21 maart 2019 om 07:18


De mooiste wijnroutes in vakantieland Spanje

Dat Spanje veel meer is als strand, Costa’s of de eilanden. Spanje is cultuur, natuur, gastronomie en natuurlijk … wijn. Spanje is een wijnland bij uitstek en steeds meer mensen van buiten Spanje weten de bekende wijnregio’s in Spanje te vinden zoals bijvoorbeeld Ribera del Duero, Rioja, Priorato, Penedés en Jerez. Hier een klein overzicht van een paar bekende wijnroutes in Spanje.

Het is mogelijk om via de wijnroutes van de Spaanse vereniging van wijnsteden(ACEVIN) kennis te maken met de cultuur en gewoonten van enkele van de meest traditionele Spaanse wijnstreken. Je kunt wijnkelders bezoeken, zien hoe wijn wordt gemaakt, overnachten tussen de wijngaarden, een cursus wijnproeven volgen, de perfecte combinatie ontdekken tussen gastronomie en wijn, en dat alles onder de Spaanse zon.

Op ontdekking

Kun je een betere manier bedenken om Spaanse wijn te ontdekken dan door hun plaats van herkomst te bezoeken? Veel van de toonaangevende wijngaarden in Spanje staan open voor bezoekers: vele zijn honderden jaren oud, sommige hebben een buitengewone architecturale rijkdom en andere bevatten zelfs interessante kunstverzamelingen met betrekking tot de wijncultuur.

 

Het is een groot voorrecht om deze wereld te betreden vergezeld door degenen die er zo’n diep begrip van hebben. Ze zullen je laten zien hoe je het volledig kunt waarderen: ze zullen de faciliteiten, de wijngaarden, het productieproces uitleggen; ze onthullen de geheimen van het wijnproeven en je kunt natuurlijk de wijnen proeven met typische lokale gerechten.


Hier schijnt de zon

sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
De Jong- zonvakanties Spanje Eliza was here!
Solmar Zon bestemmingen - Spanje

Ribera del Duero

De wijnroute Ribera del Duero loopt door het binnenland van Spanje en meer in het bijzonder door vier provincies in Castilië y León: Burgos, Segovia, Soria en Valladolid. De route heeft een lengte van 115 kilometer, waardoor de rivier de Douro een constante reisgenoot is langs de hele weg.

Ondergrondse wijnkelders om bezoekers terug te brengen in de tijd naar de oorsprong van wijn, de traditie van wijn producerende families, de combinatie van avant-garde architectuur, de typische gastronomie van Castilië, het cultureel erfgoed en natuurlijke landschappen … al deze elementen maken deze reis een onvergetelijke ervaring.

 

Rioja Alta

De wijnroute Rioja Alta loopt door een wijngebied bij uitstek, de bron van enkele van de meest prestigieuze wijnen uit de regio La Rioja. Het belangrijkste kenmerk van de regio zijn de wijngaarden maar het heeft ook een spectaculair uitzicht op de bergen van Toloño, Cantabria en La Demanda en de route van de rivier de Ebro. Bovendien is het gebied de thuisbasis van een zeer divers historisch en artistiek erfgoed.

 

Penedés (wijn en cava)

In dit deel van Catalonië, gelegen tussen de vlakten van de Middellandse Zeekust en het voorkustgebergte, worden wijnen van exceptionele kwaliteit gemaakt, die waardering vinden in de hele wereld. Hier wordt ook een andere drank van wereldfaam geproduceerd: de cava, de beroemde Spaanse bubbels. Ontdek dit land, dat zo rijk is aan kunst, cultuur en natuurschoon, via de Wijn- en cavaroutes van de Penedès. Er wachten je unieke ervaringen in deze landschappen waar wijngaarden en wijngoederen domineren.

 

Jumilla (Murcia)

De wijnroute van Jumilla ligt in de regio Murcia. De stad Murcia heeft een interessante oude stad en de omgeving produceert wijnen die steeds meer erkend worden op nationaal en internationaal niveau. Dit is te zien aan de vele prijzen die ze de afgelopen jaren hebben ontvangen. Mis deze kans niet om deze aantrekkelijke route te verkennen

 

Vinalopó (Alicante)

We willen graag de wijnroute van Alicante voorstellen, een interessante tour door de regio’s Vinalopó in het zuiden en La Marina in het noorden. Het rijke culturele erfgoed van deze gemeenten kan worden ontdekt door hun wijn. Deze route bevat wijnhuizen waar je heerlijke wijn kunt proeven en meer te weten kunt komen over hoe het gemaakt is.

Je kunt ook op avant-garde wijze genieten van traditionele gerechten, gecombineerd met wijn, om je zintuigen te verwennen. Deze reis stelt je in staat om te verblijven op plaatsen omringd door wijngaarden, historische wijken met kronkelende straatjes te verkennen en het prachtige binnenland te ontdekken.

 

Vakanties aan de Spaanse Costas     

Voorjaarsvakantie     Meivakantie     Zomervakantie     Herfstvakantie     Kerstvakantie