Ontdek Spanje » Costa del Azahar » Provincie Castellón · Benicasim


Reisimpressies van Benicasim

Reisimpressies Benicasim - Vakantie in het stadje Benicasim in Castellón · Costa del Azahar · Ontdek en beleef Benicasim met de leukste tips en de mooiste bezienswaardigheden, vakantietipsen nog veel meer leuke informatie voor een heerlijke verblijf in BenicasimBenicasim

Gouden zandstranden, stralende blauwe zee, onberoerde natuur.....13 km in noorden van Castellón aan de kust van Azahar ligt tussen Oropesa del Mar en de alles overheersende natuurpark Sierra de las Palmes Benicasim een dorpje van zon, zee, strand en bergen.

Benicasim heeft vele grote brede zandstranden waar je eigenlijk nooit op een kluitje ligt. Het is één van de traditionele vakantieoorden van dit gebied. Hier is een een prachtige boulevard met heel leuke restaurantjes, barretjes en winkeltjes

 

Tegen het eind van de 19de eeuw en begin 20e eeuw ontstonden een aantal villa's in modernistische en koloniale stijl, waarvan de oudste, Villa Pilar (1860), bewaard is gebleven. In de oude binnenstad is de neo-klassieke parochiekerk, gebouwd in de 18de eeuw in opdracht van Francisco Pérez Bayer. Andere historische gebouwen zijn de uitkijktoren van San Vicente aan het strand en het middeleeuwse kasteel Montornés.


Zoekt u een vliegticket?

Op Vliegtickets.nl krijg je snel een overzicht in beeld welke maatschappij de beste tickets voor jou in de aanbieding heeft op een door jou gekozen datum. 


Benicasim is een heerlijke rustige en door de vele oude villa's langs de boulevards een zelfs sjieke plaats. En wat hier gelijk opvalt is, dat naast de boulevard geen weg loopt, dus geen auto's, heerlijk rustig. De naam Benicasim komt van de arabische uitdrukking "zonen van Qassem" en herinnerd aan de Andalusische epoche. In 1094 veroverde el Cid de vesting. In 1234 overnamen het de moren van de christelijke koning Jaume 1.

 

Als je naar het oude gedeelte loopt vind je hier elke donderdag een markt in de buurt van het oude station in het centrum van Benicasim. Zelfs die is niet typisch Spaans, je kunt er goed lopen er is veel ruimte ook hier is Benicasim een beetje anders.


Spanje autohuur

Als u Benicasim uitrijdt over de Carretera Desierto, en de bordjes volgt “Desierto de las Palmas”. Desierto de las Palmas ligt in het bergachtige gebied van Santa Agueda, met de bergtop Pico Bartolo (729 meter). Kom je uit bij een natuurgebied, nadat je voorbij een natuurlijke bron bent gereden, komt aan de linkerkant een parkeerplaats, waar je een prachtig uitzicht hebt over Benicasim. Deze afgezonderde plek, waar de Karmelieten in het verleden een klooster stichtten, de ruïnes zijn er nog te bewonderen, kun je ook heerlijk wandelen en fietsen. Iets verder op, is het nieuwe klooster dat je kunt bezoeken. De oude likeurstokerij die aromatische planten uit dit gebied gebruikte, is intussen verplaatst naar de binnenstad. In het park zijn wandel routes uitgezet en je kunt er een schildpadden vijver en een botanische tuin bewonderen, vlakbij het informatie centrum Bartolo.

Wie van rust houd, van het strand wil genieten en er af en toe op uit wil trekken is dit echt een heerlijk plaatsje. In ieder geval in het voor en na seizoen.

Het weer in Benicasim

Misschien ook interessant:

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn'.