Andalusie - reisimpressies

Spanje › Vakantie Andalusië › Reisimpressies van Andalusië, ontdek en beleef Andalusië, met de leukste tips en de mooiste bezienswaardigheden, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, bed en breakfast, hotels, stedentrips, leuke informatie voor een onvergetelijke vakantie naar Andalusië!Islamitische legende

"Volgens een islamitische legende vroegen de inwoners van Andalusië Allah om vijf gunsten: een blauwe lucht, zeeën gevuld met vis, bomen die volhangen met alle mogelijke fruitsoorten, mooie vrouwen en eerlijke regering. De eerste vier wensen werden ingewilligd. Alleen de vijfde wens liet Allah niet uitkomen omdat Andalusië een onwereldse plaats zou worden"

Beleef de witte dorpen van Andalusië op de fiets. Ontdek het wandelen in Andalusië.  Ontdek en beleef de kunst, cultuur, museums, monumenten en stranden in Andalusië. Geniet van de feesten, gastronomie en natuurparken in Andalusië.

 

Andalusië, het land van flamenco, paarden, stieren, tapas, sherry, olijven, sinaasappels, zonnebloemen, mooie bergketens zon, zee, strand en de Pueblos Blancos (witte dorpjes ) teveel om op te noemen. In Andalusië vind je charmante dorpjes en stadjes in het binnenland, kustplaatsjes om van zon zee en strand te genieten en onontdekte plaatsen … Kom geniet en ontdek dit heerlijke en prachtige Andalusië!


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een huurauto zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.


Vakantie Andalusië
Spreek je over Spanje meent man vaak Andalusië en als je aan Andalusië denkt dan denk je aan de flamenco, tapas, paarden, mooie vrouwen en natuurlijk zon, zee en zon overgoten stranden. Maar hier vind je ook de geboorteplaats van Pablo Picasso, en in de streek Carmen, speelde de bekende opera Carmen van Bizet.
 
Door de zuidelijke ligging van Andalusië t.o.z. van Europa, zijn de zomers vrij warm aan de Costas en heet tot zeer heet in het binnenland. De winters zijn aan de kust zeer aangenaam, maar in het binnenland kan de temperatuur dalen tot het vriespunt in de maanden januari en februari.

In Andalusië vind je charmante dorpjes en stadjes in het binnenland, kustplaatsjes om van zon zee en strand te genieten en onontdekte plaatsen … Kom geniet en ontdek dit prachtige Andalusië!

Persoonlijke relaties zijn voor de Andalusiër zowel persoonlijk als zakelijk zeer belangrijk. De Andalusier gaat graag zitten praten tijdens een lunch of een glaasje en de belangrijkste transacties worden ook vaak tijdens deze momenten afgesloten. Vrienden en relaties ontmoet je buiten de deur, het huis is voor het gezin. Iemand uitnodigen bij je thuis wordt als vreemd ervaren.


Andalusië bestaat uit de volgende acht provincies:

Sévilla met de gelijknamige hoofdstad van Andalusië Sevilla
Almaria, Cádiz, Córdoba, Gránada, Huélva, Jaén, Málaga

 

Andalusië
De autonome regio Andalusië ligt in het zuiden van het Iberisch Schiereiland en haar kust wordt door de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan gebaad. In het noor-den grenst ze aan Extremadura en Castilië-La Mancha; in het oosten aan Murcia en de Middellandse Zee; in het zuiden aan de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan; in het westen aan Portugal. Het reliëf van deze autonome regio valt op door zijn verscheidenheid.Sommige gebieden zijn voornamelijk bergachtig, terwijl in andere streken de vlaktes overheersen.Er zijn drie geografische structuren: de Sierra Morena in het noorden; de vlakte van de Guadalquivir of Betische vlakte, in het centrum; en de Andalusische bergketens in het zuiden.

De twee belangrijkste berggebieden zijn de Subbetische bergketen, met het bergmassief La Sagra dat een hoogte bereikt van 2.383 meter, en de Penibetische bergketen.

Het meest opvallende berg reliëf is de Sierra Nevada, met de hoogste piek van het Iberisch Schiereiland, de Mulhacén, die een hoogte van 3.481 meter bereikt

Daarna volgt de Veleta met een hoogte van 3.392. De Andalusische rivieren die in de Middellandse Zee uitmonden zijn kort en hebben een laag gebied. Opvallend zijn de Almanzora, de Almería, de Adra, de Guadalfeo, de Guadalhorce en de Guadiaro.

De rivieren die in de Atlantische Oceaan uitmonden zijn groter en hebben een hoger debiet. De belangrijkste is de Guadalquivir met haar zijrivieren de Guadalimar, de Guadiana Menor en de Genil. De Guadiana, de Odiel en de Tinto monden ook uit in de Atlantische Oceaan. Langs de uitgestrekte kust van Andalusië vinden we zowel baai-en en inhammen als meer klif- en rotsachtige gebieden in de nabijheid van de Andalusische bergketens. 

De belangrijkste landschapselementen aan de kust zijn: de landtong van Farallón, de landtong van Polacra, de kaap van Gata, de golf van Almería, de landtong van Entinas, de baai van Adra, de kaap van Sacratif, de baai van Málaga en de landtong van Cala burras. De landtong van Europa is het uiterste punt van de kaap van Gibraltar. Hier begint de Spaanse kust die zich uitstrekt vanaf de Straat van Gibraltar tot aan de kaap van Trafalgar. De meest opvallende landschapselementen aan de zeeëngte zijn de baai van Algeciras en de landtong van Tarifa en Marroqu

Deze wordt gevormd door de volgende acht provincies: Almeria, Cadiz, Cordoba, Granada, Huelva, Malaga, Jaen en Sevilla. De bestuurlijke hoofdstad is Sevilla.

Het hoogste bestuursorgaan van de autonome regio is de Bestuursraad van Andalusië. Artikel 24 van het Statuut van de Autonome Regio (1981) definieert het orgaan als “het lichaam waarin het zelfbestuur van de auto-nome regio politiek wordt geregeld.

 

De bestuursraad van Andalusië bestaat uit het parlement, de regeringsraad en de president van de bestuursraad”.

De bestuursraad van Andalusië omvat de departementen van Bestuur, Toerisme en sport, Economie en financiën, Regering, Justitie en openbaar bestuur, Arbeid en technologie, Institutionele relaties, Openbare werken en transport, Landbouw en visserij, Gezondheid, Onderwijs en wetenschap, Cultuur, Milieu en sociale zaken.Het klimaat van de autonome regio Andalusië wordt gekenmerkt door een typisch Middellandse Zeeklimaat. De Andalusische zomers zijn zeer warm en de winters kort. Behalve in de herfst, valt er over het algemeen weinig regen, minder dan 700 mm, behalve heel concrete gebieden inde bergen, zoals de bergen van Grazalema, de bergen van Aracena, de Sierra Nevada of het bergmassief van La Sagra. Deze klimatologische kenmerken variëren afhankelijk van de hoogte van de diverse gebieden van Andalusië of de nabijheid van de kust, waar de temperaturen vergeleken met die van het binnenland zachter zijn. De gemiddelde temperaturen schommelen tussen de 16º C en de 18º C en hoe hoger hoe lager deze worden.

 

Misschien ook interessant: