Ontdek Spanje » Schitterend Barcelona » Winkelen in Barcelona – Shoppen! Winkelen en Shoppen in Barcelona

Shoppen en winkelen in Barcelona

Shoppingstad Barcelona - In Barcelona kun je heerlijk shoppen, je moet wel weten waar zijn de beste winkels, winkelstraten, winkel centra en waar vindt ik de leukste boetiekjes en wanneer zijn deze geopend, zeker belangrijk bij festiviteiten. Barcelona is een heerlijke stad om te winkelen en een dagje gezellig shoppen begint gewoon in de mooiste winkelstraat van Barcelona Passeig de Gràcia. Hier op pagina de "Ontdek Barcelona"vindt u een aantal goede tips.

 

Openingstijden winkels in Barcelona

De meeste winkels in Barcelona zijn van 14:00 uur en 17:00 uur gesloten dan is het siesta. Dit gebeurt hoofdzakelijk bij kleine- en familiebedrijven. In het centrum is zo goed als alles gewoon doorlopend geopend zeker de warenhuizen, winkelcentra maar ook de meeste winkels. In het centrum gaan de winkels tussen 10.00 en 11.00 uur open en om 21.00 uur weer dicht. Op zondag is zo goed als alles gesloten (behalve rond de kerst). Op zondag is alleen het winkelcentrum Maremagnum geopend.

Tip: In de zomermaanden juli en augustus zijn de winkels in het centrum van Barcelona zondags geopend.Passeig de Gràcia.

Passeig de Gràcia is wel de bekendste winkelstraat van Barcelona en daarbij ook nog eens autovrij

De Passeig de Gràcia ligt in het historisch centrum van Barcelona . Als je van winkelen houdt, mag je Calle Sierpes zeker  niet missen. Deze bekende winkelstraat loopt van de Plaza de la Campana tot het San Francisco plein waar het prachtige gemeentehuis staat.

In de Passeig de Gràcia vind je alle bekende merken maar ook juweliers, kado-winkels, modezaken en keramiekwinkels. Het aangename van deze autovrije winkelstraat is, dat er in de zomer grote doeken gespannen zijn over de over de straat zodat de brandende zon niet in/op straat schijnt.

 

Overnachten in Barcelona

Zoekt u naar een overnachting in Barcelona? Wij hebben de beste voor u op een rijtje gezet!. Op "Ontdek Spanje" bieden we u een overzicht uit een scala van goede adressen, van een kleinschalig pension tot een luxe hotels.Stedentrips naar Barcelona

Geniet van deze unieke stedentrip naar Barcelona.. Er is in Barcelona zoveel te beleven dat u zich beslist niet zult vervelen. Het gehele jaar een aangenaam klimaat, een prachtige haven, ligt direct aan zee met een prachtig zandstrand. Winkels in overvloed, de Catalaanse keuken om u vingers bij af te likken, een fantastisch nachtleven. Gaudi deze wereldberoemde architect heeft van Barcelona een kleurrijke stad gemaakt