Ontdek Spanje » Almería » La Alcazaba - Moors fort in AlmeriaKasteel La Alcazaba - Moors fort in Almería

Alcazaba Almeria - Ontdek Almería met informatie over La Alcazaba, het Moorse fort in Almeria. Het is een door de Moren gebouwde vesting. Je vindt hier veel Arabische invloeden uit de tijd van de Moorse overheersing terug. Voorbeelden zijn Arabische figuren, diversen tekens en verschillende versierde bogen. Ook zijn Romeinse invloeden duidelijk zichtbaar.

Het Alcazaba ~ Arabisch al-qasbah ~ betekent "citadel, vestingmuur" van een stad. Dit Arabisch fort is één van de belangrijkste Arabische monumenten van het land. Het Moorse fort ligt in het centrum van de stad Almeria van waar u een prachtig uitzicht hebt.


Moors fort in Almeria - La Alcazaba

De geschiedenis van Alcazaba van Almería

In 955 werdt de stad Almería door de kalief van Cordoba uitgeroepen tot medina. Dit stad. De bouw van de verdedigingsburcht, gelegen in het bovenste gedeelte van de stad, begon in deze periode. Het alcazaba was niet alleen voorzien van muren en torens maar ook van pleinen, huizen en een moskee. Ook zat hier de zetel van de lokale overheid.

Het Alcazaba van Almería werd vergroot onder de kalief Al-Mansur en later onder Al-Jairan, de eerste koning van de onafhankelijke Taifa van Almería (1012-1028). Het was de bedoeling om de grootste stad van dat moment, Pechina, te beschermen.

Het merendeel van een archeologische vondsen in de Alcazaba worden bewaard in het Museo de Almería , maar sommige stukken worden bewaard in het Museo de la Alhambra.


Ontdek en Beleef Almeria


Omschrijving van het Alcazaba van Almería

De eerste rij muren is een brede afscherming waar de huisvesting van de islamitische militairen was een soort kazerne, ​​dat ook werdt gebruikt als schuilplaats voor de bevolking in geval van beleg.

De eerste muur werdt gescheiden door een tweede muur, de zogenaamde Muro de la Vela (Muur van het Zeil), hier was een bel die de bevolking waarschuwde in geval van gebeurtenissen zoals de aankomst van een schip in de haven, branden en ander gevaar. Deze muur werd gebouwd door koning Charles III van Spanje .

In de tweede behuizing was de residentie voor de gouverneurs, hun soldaten en hun dienaren. Het omvatte ook de moskee, baden, tanks, tenten etc.

De derde behuizing, de meest externe, is ook de modernste in het complex. Na de christelijke verovering van Almería, hadden de katholieke vorsten Isabella I van Castilla en Ferdinand I van Aragon een kasteel gebouwd in de meest verheven sector van de stad. Ze waren fan van het buiten bereik te blijven van de nieuwe buskruit artillerie.

Beroemde films uit het Alcazaba de Almería

Conan the Barbarian, Indiana Jones en de Last Crusade, Never Say Never Again en de gesyndiceerde tv-serie Queen of Swords.