Ontdek Spanje » Bezienswaardigheden Andalusië » La Alcazaba - Moors fort in AlmeriaMoors fort in Almeria - La Alcazaba

Kasteel La Alcazaba - Moors fort in Almeria

Alcazaba Almeria - Ontdek Almeria met  informatie van La Alcazaba - Moors fort in Almeria

 

Moors fort in Almeria - La Alcazaba

Alcazaba Almeria - Het Alcazaba in Almeria, dit door de Moren gebouwde vesting, vindt u veel Arabische invloeden uit de tijd van de Moorse overheersing terug. Zoals, Arabische figuren, diversen tekens en verschillende versierde bogen. Ook zijn Romeinse invloeden duidelijk zichtbaar.

Het Alcazaba ~ Arabisch al-qasbah ~ wat betekent "citadel, vestingmuur" van een stad. Dit Arabisch fort is één van de belangrijkste Arabische monumenten van het land. Het Moorse fort ligt in het centrum van de stad Almeria van waar u een prachtig uitzicht hebt.


Moors fort in Almeria - La Alcazaba

De geschiedenis van Alcazaba van Almería

In 955 werdt de stad Almería door de kalief van Cordoba uitgeroepen tot medina wat"stad" betekend, Abd ar-Rahman III : de bouw van de verdedigingsburcht, gelegen in het bovenste gedeelte van de stad, begon in deze periode. Het alcazaba, is niet alleen voorzien van muren en torens, maar ook van pleinen, huizen en een moskee, en de zetel van de lokale overheid.

Het Alcazaba van Almería werd vergroot onder de kalief Al-Mansur en later onder Al-Jairan, de eerste koning van de onafhankelijke Taifa van Almería (1012-1028).

Het was de bedoeling om de grootste stad van dat moment, Pechina , te beschermen.

Het merendeel van een archeologische vondsen in de Alcazaba worden bewaard in het Museo de Almería , maar sommige stukken worden bewaard  in het Museo de la Alhambra.

 

Omschrijving van het Alcazaba van Almería

De eerste rij muren is een brede afscherming waar de huisvesting van de islamitische militairen was een soort kazerne, ​​dat ook werdt gebruikt als schuilplaats voor de bevolking in geval van beleg.

De eerste muur werdt gescheiden door een tweede muur, de zogenaamde Muro de la Vela ("Muur van het Zeil"), hier was een bel die de bevolking waarschuwde in geval van gebeurtenissen zoals de aankomst van een schip in de haven, gevaar, branden etc. Deze muur werd gebouwd door koning Charles III van Spanje .

In de tweede behuizing was de residentie voor de gouverneurs, hun soldaten en hun dienaren. Het omvatte ook de moskee, baden, tanks, tenten etc.

De derde behuizing, de meest externe, is ook de modernste in het complex. Na de christelijke verovering van Almería, hadden de katholieke vorsten Isabella I van Castilla en Ferdinand I van Aragon een kasteel gebouwd in de meest verheven sector van de stad, meer geneigd om buiten het bereik te blijven van de nieuwe buskruit artillerie.

 

Filmopnames van de volgende films werden hier gemaakt:

Conan the Barbarian , Indiana Jones en de Last Crusade te filmen, en Never Say Never Again en de gesyndiceerde tv-serie Queen of Swords.


Ontdek en Beleef Almeria

de stad Madrid de stad Madrid Overnachten-madrid de stad Madrid de stad madrid
de stad Madrid
de stad Madrid de stad Madrid auto-verhuur
de stad Madrid