Home »  Reisimpressies van Spanje » Reisimpressies van Alcoy

Reisimpressies van Alcoy - Spanje

Reisimpressies van Alcoy - Ontdek Alcoy, Beleef Alcoy, Geniet Alcoy. Reisimpressies, reisverhalen met veel nuttige tips en reisinformatie van Alcoy, Spanje.De stad Alcoy

De stad Alcoy is pittoresk gelegen aan de voet van de Sierra de Montcabrer, midden tussen  terrasvormige olijf- en wijngaarden. Alleen de weg er heen is al een belevenis!
Prachtige uitzichten, maar als bestuurder zie je er weinig van want het wordt steeds steiler dus hebben wij naar een plaatsje gezocht waar wij de auto konden parkeren en dat lukte. En daar hebben wij prachtige foto's gemaakt en van het vergezicht genoten.

Alcoy

Alcoy lag in het grensgebied van het door de Moren bezet land. Op 23. April 1276 besliste de  Arabische vorst Al-Azraq om de vesting te bestormen. Volgens de legende verscheen St George tijdens de strijd aan de Christenen om hen te helpen de Moren te verslaan. Als beloning beloofden zij hem voor altijd te eren met een herdenkingsviering. Ieder jaar biedt Alcoi één van de spectaculairste opvoeringen van de strijd van de Moros y Cristianos in de provincie Alicante. Het festival wordt jaarlijks  gevierd om de heilige weldoener te eren.

 

Alcoy is een echt bergstadje wat jaren heeft geleefd van de textiel en de papier industrie. Het is een van de oudste industrie steden van Spanje. Wij waren een dag op bezoek tijdens een doorreis. Daarom zijn wij langs de historische plaatsen gelopen. Ze zijn in de stad op verschillende plaatsen aan het restaureren.

alcoy

Zoals de stadsmuur vlakbij de brug, als je hier naar onder loopt via het trapje naast de toren. Kom je onder de brug uit, het is een soort parkje en hier ligt een heel klein bruggetje. Deze is uit de tijd van de Romeinen.  Je hebt hier wel een heel ander uitzicht op de grote brug.

Alcoy

Plaza de España is het centrum van Alcoy. Het Ayuntamiento (gemeentehuis), de kerk van Santa Maria (1767) met een multifunctionele zaal, van de  beroemde architect Santiago Calatrava. Er zijn  twee interessante kerken Santa Maria (1767) en Santo Sepuicro, met tegels uit de l8de eeuw. Museo Arqueologico, met een rijke collectie lberisch keramiek, verder loodplaten met Grieks-Ionische inscripties die hier gevonden zijn maar toen wij ze bezoeken wilde was alles gesloten. Wij hadden wel de indruk dat je in Alcoy zelf vrij vlug uitgekeken bent want ook de andere kerken die wij wilden bezoeken waren gesloten.Ga wel naar de Spaanse vvv ligt gelijk in het centrum en is met borden aangegeven en haal een kaart van Alcoy maakt alles een beetje makkelijker.

Alcoy

Via deze hele mooie brug lopen wij richting universiteit, ook hier ligt onder de brug een leuke en mooi parkje. Maar je hebt wel leuke pleintjes met terrasjes in het centrum waar het heerlijk toeven is.

Maar als je een beetje meer tijd hebt kun je ook in de omgeving is rond kijken in La Serreta de ruines van een Iberiache nederzetting, waar de in het Museo Arqueologico bewaarde vondsten vandaan komen. Zuidelijk van Alcoy het Santuario de Ia Fuente Roja, op de Carrascal 964 m hoog met een prachtig uitzicht.

In Cocentaina een oud stadie met resten van Romeinse muren en poorten die in Moorse tijd ten dele weer opgebouwd zijn. Het Palaclo Condal (15de eeuw) aan de voet van een heuvel met een toren. En in zuidelijke richting over de N-340 naar Puerto de Cerresqueta 1020 m hoog met indrukwekkend uitzicht over de weidse kustvlakte en de zee.

En niet te vergeten Jijona, met zijn kasteel maar het is vooral bekend om zijn honing- en amandelbrood (turron). Het is een van de belangrijkste exportartikelen. Trouwens de turron fabriek El Lobo kan men bezoeken.Misschien ook interessant: