Overnachten in de Spaanse Paradores

Paradores in Spanje - U kunt op verschillende manieren in Spanje overnachten als u op vakantie bent maar wilt u eens een keertje wat anders wat bijzonders dan zijn er de Paradores, dit zijn luxueuze hotels die meestal in historische gebouwen en op de mooiste en bijzondere locaties staan. Ontdek en Beleef een Paradores in Spanje

Wat is een Parador
In 1910 besloot Spanje iets aan zijn imago te doen en een toeristische infrastructuur uit te bouwen. Hiervan werd pas werk gemaakt in augustus 1926, toen men begon met de bouw van de parador van Gredos (tussen Madrid en de Portugese grens). Deze plaats was speciaal uitgekozen door koning Alfonso XIII. Het hotel werd op 9 oktober 1928 ingewijd.

Hierna werden verschillende andere paradores geopend over heel Spanje. De hotels zijn soms speciaal als toeristen onderkomen gebouwd, maar vaak wordt ook Spaans erfgoed op deze manier in ere gehouden. Verschillende kastelen, kloosters en haciënda's werden in gebruik genomen als staatshotel. Zo bevindt de parador van Granada zich in de tuinen van het Alhambra. Een andere doelstelling is om de regionale economie te stimuleren door veel lokale producten en recepten te gebruiken.

Ondertussen zijn er 93 prachtige paradores over geheel Spanje verspreid van noord tot zuid van oost tot west. Op Canarische Eilanden of in het zuiden van Andalusië maar ook in het noorden van Catalonië.

Als u eens wat anders wilt is een vakantie in een paradores misschien een optie. In een parador verblijven betekend genieten van luxe, pracht en praal.

 

Als u op vakantie gaat naar Spanje mag eigenlijk een verblijf één van de Paradores niet ontbreken. Deze Paradores zijn 3 tot 5 sterren hotels die toerisme en cultuur zeer goed samen weten te combineren.

Al deze Paradores beschikken over een zeer goede keuken waardoor u ook culinair zeker niets te kort zult komen. Waarbij de nadruk op streekgerecht ligt.


Paradores en mindervaliden
Doordat veel paradores in historische gebouwen zijn gevestigd zijn ze niet allemaal aangepast voor mindervaliden.
Voor meer info: Paradores Spain

De paradores geven u de kans om Spanje te leren kennen van zijn beste kant.


Fly drive Paradores Andalusië

Langs wijngaarden, oude landhuizen en windmolens rijdt u naar Córdoba, met als absolute 'must see' de Mezquita moskee. Maar ook naar Sevilla, Granada en Ronda. Stuk voor stuk plaatsen met een roemruchte geschiedenis. Deze fly drive brengt u langs de hoogtepunten van Andalusië. Zoals het beroemde Alhambra in Granada. Maar Andalusië is ook een gebied van prachtige natuurlandschappen met schilderachtig gelegen dorpen.

Lees meer paradores Andalusië »

Andalusië - Granada, Sevilla, Cordoba, Ronda etc..
8 daagse reis - verlenging altijd mogelijk

Fly drive Noord-Portugal & Galicië

Deze reis combineert Spanje en Portugal, Paradores en Pousadas, Natuurparken, woeste kusten, zee en strand en steden als Porto en Santiago de Compostela.De twee streken, de Portugese Minho en het Spaanse Galicië, zijn door de taal en cultuur sterk met elkaar verbonden.  Hoogtepunt van deze vakantiereis is ongetwijfeld Santiago de Compostela, eindpunt van vele pelgrimstochten. De parador ligt naast de beroemde kathedraal.

Lees meer over Galicië en noord Portugal»

Noord-Spanje - Galicië + Noord-Portugal - Santiago de Compostela

 15 daagse reis - verlenging altijd mogelijk


Fly drive Paradores - Wijngaarden en Steden

Ervaar de schoonheid van de heuvels met hun wijngaarden en historische steden als  Salamanca, Zamora en het bekende Toledo. Bezoek in San Lorenzo de El Escorial, het immense abdijcomplex van Filips II. In Nederland vooral bekend van de 80 jarige oorlog. Maar proef vooral eens één van de heerlijke culinaire specialiteiten van dit gebied: 'Bacalao a la fonda' (Kabeljauw met rivierkreeften) of 'el manjar de la Vega' (vers kaasdessert). U proeft Spanje!

Lees meer over deze paradores » 

Midden-Spanje - Steden en wijngebieden - Cultuur, Culinair en Historie

12 daagse reis - verlenging altijd mogelijk b.v. in Madrid


Er zijn in Spanje ruim 93 Paradores in 3 soorten:

  • Paradores Esentia (monumenten)
  • Paradores Civia (vooral gelegen in steden)
  • Paradores Naturia (gelegen in de natuur)

De paradores verwelkomen senioren. Ook geldig op onze fly-drives. Vraag naar de voorwaarden.


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

Spanje autohuur

Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt