Home » Vakantie in Spanje » Ontdek de Paradores in Spanje

Overnachten in de Spaanse Paradores

Paradores in Spanje - Je kunt op verschillende manieren in Spanje overnachten. Wil je een keertje iets anders? Iets bijzonders? Dan zijn er de Paradores, dit zijn luxueuze hotels die meestal in historische gebouwen en op de mooiste en bijzondere locaties staan. 


Wat is een Parador

In 1910 werden in Spanje de eerste stappen gezet om van het land een toeristisch land te maken. In het jaar 1926 begon Spanje met de bouw van de parador van Gredos, ten westen van Madrid. Het hotel werd twee jaar later in gebruik genomen.

Dit was slechts het startsein. In heel Spanje werden paradores gebouwd en geopend. Soms speciaal voor toeristen, soms voor Spanjaarden. Ook werden er oude gebouwen omgetoverd tot paradores. Kastelen, kloosters, haciënda's, het werden allemaal hotels.

Een parador is een goed hotel

Vandaag de dag zijn er officieel 94 paradores in heel Spanje. Verblijven in een parador betekent verblijven in een prachtig oud gebouw, een prachtig hotel. Ze zijn in heel Spanje te vinden. Het zijn meestal 3 tot 5 sterren hotels waar toerisme en cultuur echt gecombineerd zijn tot iets heel moois! Kijk de waarderingen op booking.com zelf maar na!

Streekgerechten krijgen de kans

Wat leuk is, is dat in de meeste paradores de streekgerechten echt een kans krijgen. Je zult in de keukens van de paradores dan ook streekgerechten geserveerd krijgen. Tenminste, als je daar natuurlijk voor kiest!


Fly drive Paradores Andalusië

Langs wijngaarden, oude landhuizen en windmolens rijdt u naar Córdoba, met als absolute 'must see' de Mezquita moskee. Maar ook naar Sevilla, Granada en Ronda. Stuk voor stuk plaatsen met een roemruchte geschiedenis. Deze fly drive brengt u langs de hoogtepunten van Andalusië. Zoals het beroemde Alhambra in Granada. Maar Andalusië is ook een gebied van prachtige natuurlandschappen met schilderachtig gelegen dorpen.

Fly drive Noord-Portugal & Galicië

Deze reis combineert Spanje en Portugal, Paradores en Pousadas, Natuurparken, woeste kusten, zee en strand en steden als Porto en Santiago de Compostela.De twee streken, de Portugese Minho en het Spaanse Galicië, zijn door de taal en cultuur sterk met elkaar verbonden.  Hoogtepunt van deze vakantiereis is ongetwijfeld Santiago de Compostela, eindpunt van vele pelgrimstochten. De parador ligt naast de beroemde kathedraal.


Fly drive Paradores - Wijngaarden en Steden

Ervaar de schoonheid van de heuvels met de wijngaarden en historische steden zoals  Salamanca, Zamora en het bekende Toledo (vlakbij Madrid). Bezoek in San Lorenzo de El Escorial, het immense abdijcomplex van Filips II. In Nederland is Filips II vooral bekend vanwege de 80 jarige oorlog. Maar proef vooral eens één van de heerlijke culinaire specialiteiten van dit gebied: Bacalao a la fonda (Kabeljauw met rivierkreeften) of el manjar de la Vega (vers kaasdessert). Je proeft Spanje!


3 soorten paradores

Er zijn in Spanje ruim 93 Paradores in 3 soorten:

  • Paradores Esentia (monumenten)
  • Paradores Civia (vooral gelegen in steden)
  • Paradores Naturia (gelegen in de natuur)

55+ kortingen

De paradores verwelkomen senioren. Ook geldig op onze fly-drives. Vraag naar de voorwaarden.


Spanje autohuur

- Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt -