Ontdek Spanje » Vakantie in Spanje » December in Spanje

Kerstvakantie in Spanje – Spanje vakantie in december

Kerstvakantie in Spanje - December in Spanje, overdag genieten van de zon en ’s avonds proeven van de kerstsfeer en genieten van de gezelligheid en dat in een mild klimaat!. Ontdek en beleef een heerlijke kerstvakantie in Spanje, met de beste en voordeligste deals en een groot aanbod aan zonvakanties met de kerstvakantie 2018-2019.December en kerst in Spanje

Kom met de kerst naar Spanje. Hier kunt u vieringen meemaken met een keur aan Spaanse tradities. Rond deze tijd van het jaar hebben de straten van steden en dorpen een magische sfeer, vol kleur, licht en kerstversieringen. Zorg ervoor dat u tussen de vele vieringen ten minste twee hele bijzondere gelegenheden niet mist: oudejaarsavond en drie koningen. De moeite waard.

Tijdens de laatste avond van het jaar, oudejaarsavond, viert heel Spanje een traditie: iedereen eet twaalf druiven, achter elkaar en één druif met iedere slag van de klok om middernacht. Dit is de Spaanse manier om de komst van het nieuwe jaar te vieren; zeker weten dat deze gewoonte u verrast. Het is bovendien zo dat degenen die hun druiven op tijd kunnen eten, een jaar vol voorspoed en geluk te wachten staat. Aarzel niet om dit moment met ons mee te maken.

Het gebeuren op het plein wordt direct via de televisie in heel Spanje uitgezonden, maar het is veel beter zelf naar de viering te gaan en aan het feest deel te nemen. De plaats die bij uitstek verbonden is aan deze traditie: De klok op het plein Puerta del Sol van Madrid. Duizenden mensen, meest groepen vrienden en jongeren die zijn verkleed met petten, roltongen, trompetten, maskers en andere feestartikelen, komen hier samen om oud en nieuw te vieren. En ze hebben na middernacht nog vele uren feesten te gaan. Hotels, bars, pubs en discoteken hebben meestal hun eigen oudejaarsfeestjes waar bezoekers kunnen dansen tot 's morgens vroeg. Stort u in dit feestgedruis. U zult er geen spijt van krijgen.


KERSTVAKANTIE IN SPANJE
Klinkende 'Jingle Bells' in Madrid, Málaga, Barcelona, Valencia of Sevilla.
‘Winterwonderland’ in het zuiden, tijdens een kerstvakantie in Spanje? Laat uw kerstwensen in vervulling gaan, ga heerlijk shoppen in één van de vele luxueuze winkelstraten in de diversen steden. Of gaat u met de kerstvakantie naar Valencia, om te schaatsen tussen palmbomen op het plein "Plaza de Ayuntamiento" .

De betovering van de drie koningen.
Zes dagen na oud en nieuw is er het meest betoverende moment van het jaar, vooral voor de kleintjes, wanneer zij op 6 januari cadeautjes uitgereikt krijgen van de drie wijzen uit het Oosten. In Spanje zijn het de drie koningen, Melchior, Caspar en Baltasar, die kerstcadeaus meebrengen voor de kinderen die zich goed hebben gedragen. Na het schrijven van hun verlanglijstje, die zij als brief naar de koninklijke hoogheden sturen, komt eindelijk de dag waarna zij hebben uitgekeken. De drie koningen paraderen door de straten van dorpen en steden tijdens de traditionele optocht, met hun kamelen volgeladen met cadeaus en vergezeld door hun hofpages, die snoepgoed uitdelen onder de kinderen. Stap voor stap passeren uitgedoste praalwagens die het hele gezin versteld doen staan. De meest uitbundige optocht wordt gevierd in Alcoi, in de provincie Alicante, die de oudste optocht van heel Spanje is. Wanneer de nacht valt, gaan de kinderen vroeg naar bed en wachten op het moment dat Melchior, Caspar en Baltasar door het raam naar binnen komen om speelgoed in hun schoenen achter te laten.

Een goede tijd van het jaar om te winkelen
Wie gaat er nu niet winkelen tijdens de kersttijd? Rond die tijd bieden winkels en warenhuizen een grote hoeveelheid ideeën en suggesties voor kerstcadeaus voor iedere smaak en beurs. Veel plaatsen houden ook kerstmarkten, zoals op de Plaza Mayor van Madrid, waar u allerlei kerstbeeldjes, versieringen, speelgoed, handwerk en feestartikelen vindt. En vanaf 1 januari is het alweer uitverkoop. Dit is zonder meer de beste gelegenheid om te gaan winkelen, van winkels tot winkelgalerijen, en te profiteren van sterk afgeprijsde artikelen.

Tijdens het winkelen is er niets zaligers dan even te pauzeren en de traditionele lekkernijen te proeven die rond de kerst worden geproduceerd. Het aanbod is enorm, maar de echte ster onder de lekkernijen is ongetwijfeld de Spaanse nougat. Een ander, traditioneel Spaans lekkernij is marsepein, gemaakt van amandelen en suiker, die meestal in de vorm van afbeeldingen worden gemaakt.

Bron: spain.infoSpanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt