Ontdek Spanje » Overwinteren op Ibiza


Overwinteren op Ibiza

Toe aan een lekker zonnetje en een prachtig eiland? Vlieg deze winter naar Ibiza! Een geweldig eiland met genoeg leuke to do's.Ibiza: ook een must voor natuurliefhebbers

Ibiza alleen leuk als je van feesten houdt? Welnee! Ibiza is veel meer dan alleen een partyeiland. Met een ruige kustlijn, een bergachtig binnenland en slaperige dorpjes, is de natuur op Ibiza ook prachtig. Ga je deze zomer naar Ibiza en kun je wel wat rust en natuur gebruiken? Zet deze plekken dan maar op je to do-lijst.

Natuur op Ibiza: de bergen van Es Amunts

Is ruige natuur je ding? Dan roept berggebied Es Amunts je naam. In het ruigste berggebied van Ibiza kun je de meeste geweldige wandelingen maken. Een aanrader is de route naar de kliffen van Santa Inés. Je loopt eerst door een weelderig bos en dan word je beloond met een schitterend uitzicht over de kust van Ibiza. Heb je goed weer, dan spot je hier ook de top van het eilandje Es Vedrà. Hoort bij jouw vakantie ook een rustig gelegen hotel? Dan is Marble Stella Maris een goede keuze.

Ibiza Ses Salines

Zoutvlaktes in Zuid-Ibiza

Ses Salines is waarschijnlijk het bekendste nationale park van Ibiza. Het is dan ook enorm groot. Het beslaat een deel van het zuiden van Ibiza en loopt door tot op het kleine zustereiland Formentera. Een dagrip naar Ses Salines is de moeite waard voor echte natuurliefhebbers. Lange, verlaten stranden? Check! Unieke zoutmeren? Check! Vogels spotten langs de kust? Geen probleem! Het Ibiza van dj’s en dancemuziek is hier heel ver weg.

 

Het watergebied van Es Broll Buscastell

Compleet anders qua landschap is Es Broll Buscastell, waar je naartoe rijdt via de weg van Sant Rafael naar Santa Agnès. Het is niet makkelijk om deze vallei te vinden, maar de moeite waard is het zéker. Es Broll Buscatell is één van de grootste water- en moerasgebieden van Ibiza en bestaat uit een smalle bron met water uit de bergen. Het water stroomt naar beneden via een systeem van sloten en dat zorgt ervoor dat de vallei weelderig groen en nat is. Hier komen nog maar weinig toeristen en dat maakt het gebied extra bijzonder.


Booking.com

Es Vedra Ibiza

Het magische Cala d’Hort Natural Reserve

Het Cala d’Hort Natural Reserve bestaat uit de eilanden Es Vedrà, Vedranell en Illots de Ponent en is één van de meest bijzondere plekken van Ibiza. Je vindt hier volop tropische vogels en hagedissen en ook de onderwaterwereld is de moeite waard. Het onbewoonde eilandje Es Vedrá is bijna vierhonderd meter hoog en wordt omringd door mythes en legendes. Het schijnt één van de meest magnetische plekken op aarde te zijn en een kompas lezen is er dan ook vrijwel onmogelijk. Bovendien gaat het verhaal dat Es Vedrà de top van de gezonken stad Atlantis zou zijn. Of het waar is? Geen idee! De zonsondergang bij Es Vedrà, vanaf het strand van Cala d’Hort, is in elk geval magisch.

 

Bron: Zoover.nl   |     geschreven door Karlijn