Ontdek Spanje » De Spaanse eilanden » De Balearen » Unieke Bezienswaardigheden Palma de Mallorca

 bezienswaardigheden van Palma de Mallorca

Bezienswaardigheden van Mallorca - De meest unieke bezienswaardigheden van het eiland Mallorca - Beleef, ontdek en geniet van Mallorca en zijn prachtige bezienswaardigheden. Het eiland Mallorca, reisaanbod en reisinformatie. Dé online gids voor een heerlijke onbezorgde vakantie naar het eiland Mallorca


1 - De Kathedraal La Seu
De Kathedraal La Seu is wel het mooiste gebouw van Palma de Mallorca. De kerk is tussen de 13de eeuw en de 17de eeuw gebouwd ter ere van de Maagd Maria. Het bijzondere aan de kathedraal is zijn reflectie die vroeger te zien was in de Middellandse zee en tegenwoordig in de vijver van het Parc de la Mar. Een bezoek aan de Kathedraal La Seu kan gezien worden als het hoogtepunt van een bezoek aan Palma de Mallorca.

2 - Castell Bellver
Kasteel Bellver is een gotisch kasteel dat ongeveer 3 kilometer noordwestenlijk van Palma de Mallorca ligt. Het in de veertiende eeuw gebouwde kasteel ligt op een heuvel vanwaar je een heerlijk uitzicht over de Middellandse Zee en Palma de Mallorca hebt. Het is één van de weinige ronde kastelen ter wereld. Tegenwoordig bevindt zich hier het Historisch museum van Palma de Mallorca. Het kasteel is wel een van de drukst bezochte bezienswaardigheden in Palma de Mallorca. Het kasteel is goed bereikbaar met de bus.


Advertentie

autohuur Mallorca

3 - Arabische Baden of Banys Arabs

De Arabische baden in het oude centrum van Palma de Mallorca zijn één van de best bewaard gebleven overblijfselen van de Arabische stad Mayurga. Deze baden zijn hoogstwaarschijnlijk onderdeel geweest van een oud Arabisch kasteel maar hiervan is net als de rest van Mayurga niets bewaard gebleven. Als je vanaf de Kathedraal La Seu naar het historische centrum loopt kom  je er vanzelf voorbij. De baden zijn te bezoeken tegen een kleine vergoeding.

4 - Palau March
Palau March het mooiste museum van Palma de Mallorca. Alleen al voor het uitzicht en de beelden op het binnenplein is het museum een bezoek waard. Je hebt vanaf hier een mooi uitzicht over Palma de Mallorca. Op het plein staan diversen mooie beelden zoals de torso van Auguste Rodin. In het museum zijn diversen kunstcollecties tentoongesteld. Op de bovenste verdieping zijn diversen stijlkamers die de oude rijkdom van het gebouw uitademen.

 5 - Parc de la Mar
Dit in de zestiger jaren van de vorige eeuw aangelegde park werd aangelegd toen er een nieuwe rondweg langs Palma de Mallorca gebouwd werd. Door de rondweg verloor de kathedraal La Seu zijn spiegelbeeld in de zee. In het park werd een grote vijver aangelegd hierdoor is het spiegelbeeld van de kathedraal bewaard gebleven. De Catalaanse kunstenaar Joan Mìro heeft een grote kunstwerk gemaakt op één van de muren van het park.

 

6 - Tapas
Ook in Palma de Mallorca, zoals trouwens in heel Spanje zijn er genoeg leuke barretjes en restaurants waar je heerlijk van de tapas kan genieten. Zowel aan de bar is als heerlijk op een terras terwijl je geniet van de zon.  In Palma de Mallorca zijn de vis tapas erg populair


Advertentie

Vliegtickets


7 - Plaza Mayor
Het mooiste en gezelligste plein van Plaza Mayor is wel het Plaza Mayor. Dit is een replica van de Plaza Mayor in de hoofdstad Madrid. Plaza Mayor bevindt zich centraal in het oude centrum van Palma de Mallorca en verbindt meerdere winkelstraten met elkaar.

 

8 - Paleis van Almudaina
Naast de kathedraal van La Seu staat het Paleis van Almudaina of het Koninklijke paleis van Palma de Mallorca. Dit in de veertiende eeuw door de Moorse gouverneurs gebouwde paleis die toen het bestuur van Mallorca in hun macht hadden. Vele delen van het Paleis van Almudaina stammen uit deze tijd. Het paleis wordt nog steeds gebruikt door de Spaanse Koninklijke familie die elk jaar hier minimaal één week per jaar in het paleis verblijven. Het Paleis van Almudaina kan tegen een entree bezocht worden.

9 - Passeig de Born
De Passeig del Born is wel één van de gezelligste straten van het historische centrum van Palma de Mallorca. De straat bestaat uit twee wegen met daartussen een brede middenstrook met grote bomen. Tussen deze grote bomen staan meerdere terrassen die met name in de avonduren erg druk bezocht worden.


10 - Museum Can Morey de Santmartí
Het Museum Can Morey de Santmartí is een museum dat in zijn geheel gewijd is aan de Spaanse kunstenaar Salvador Dali. Het is een nieuw museum dat pas in 2012 is geopend. De kunstwerken van Dali worden in drie verschillende ruimtes van het museum tentoongesteld. In het museum zijn wisselende exposities te zien van overwegend Spaanse kunstenaars.


Voordelige vakanties op Mallorca - Hier schijnt de  zon!!!!!!