Ontdek Spanje » Murcia » Openbaar vervoer in Murcia


Openbaar vervoer in Murcia

Het openbaar vervoer van bus, trein en tram in de stad Murcia is goed georganiseerd. De stad is goed bereikbaar met de bus en met de regionale trein en ook het streekvervoer per bus is gewoon prima.Verkeer en Vervoer in Murcia

De rondweg van Murcia zorgt voor een goede afwikkeling van het verkeer in en rond de stad Murcia. De Rondweg verbind de noordelijke snelweg ( A7 ) en westenlijke (A 30) snelweg van de stad. Deze snelwegen gaan in elkaar over  in het noorden van de stad. De A-7 is een belangrijke verbindingsweg voor Murcia, deze verbind Murcia met Andalusië, Alicante en Valencia, de A-30 is de verkeersverbinding tusssen Murcia met Cartagena en Albacete. De snelweg loopt zelfs via Málaga helemaal door naar Gibraltar.

Estación de Murcia del Carmen

Het Spoorwegstation el Carmen ligt in Segura de wijk El Carmen in het zuiden van de stad, en zorgt voor verbinding met Barcelona, Cartagena, Valencia en verschillende andere grote steden. De regionale treindienst zorgt voor de verbindingen met Lorca, Alicante en Elche.

Vliegveld Murcia

De stad Murcia ligt bij twee vliegvelden, Aeropuerto de Alicante-Elche en Aeropuerto de Región Murcia. De afstand tussen de stad Murcia en de luchthaven van Murcia (RMU) is wel een stuk kleiner. Let op, verwar het niet met het oude vliegveld van Murcia: San Javier. Deze sloot in januari 2019 voor de burgerluchtvaart.Bussen

Vanuit de wijk San Andres ten oosten van Murcia is het centrale busstation van waaruit de bussen naar de rest van Spanje vertrekken, van hieruit vertrekt ook de bus naar airport Alicante. De stad beschikt over een goed functionerende stadsdienst  die het centrum en de verschillende kernen van Alcantarilla, Molina de Segura en Santomera verbinden.

Tram in Murcia

De stad Murcia beschikt sinds 2011 ook over een 17,5 kilometer lange tram, die het stadscentrum met de wijken ten noorden van het centrum verbind. Er zijn 2 lijnen en 28 haltes.

Taxi

Je kunt een taxi vanaf het vliegveld van Murcia bestellen met het Nederlandse bedrijf TaxiTender. Je kunt de taxi's vooraf bestellen.


Spanje autohuur

- Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt -