Ontdek Spanje » De Spaanse Costa's » De Costa Ponent » De beste stranden van Catalonië

SPANJE: DE BESTE STRANDEN VAN CATALONIË

Spanje, De stranden van Catalonië - Wij hebben de beste en leukste stranden van Catalonië voor u eens in kaart gebracht, zodat u heerlijk kunt gaan genieten van de prachtige stranden van Catalonië. Spanje is het land van de zon, siësta’s, bruisende steden, authentieke steden en dorpjes en de flamenco.

Ho, wacht eens even, mist er niet iets in dit rijtje? Yep, zee en strand! Dat is waar het, zeker in Catalonië, vooral om draait. We zochten uit wat daar nu echt de beste stranden van Catalonië zijn.Het strand van Barcelona

Hipper dan de stranden van Barcelona wordt het niet snel. Hier ga je heen om te genieten van het beste van twee werelden. De bruisende hoofdstad en twee prachtige zandstranden: Barceloneta en Sant Sebastià. De stranden lopen helemaal van de wijk La Barceloneta in het zuiden tot aan Badalona in het noorden. Keus genoeg dus! Maar, we moeten eerlijk zijn: als je alleen voor de stranden gaat, zijn de meeste andere stranden in dit rijtje ruimer en minder drukbezet. Het is hier vooral de combinatie die het ‘m doet.Platja de Blanes: het populairste strand van Blanes

Platja de Blanes is het populairste strand van Blanes. Dit komt door de ligging aan de levendige boulevard van het oude stadscentrum, met restaurants, winkels en kroegen. Platja de Blanes ligt tussen de haven en de Sa Palomera rotsen en heeft alles wat je nodig hebt: gratis toiletten en douches, parasollen die je kunt huren, toegang voor rolstoelen en EHBO. Op de boulevard is een kleine supermarkt die koud drinken en broodjes verkoopt. Fijn: elke avond worden de stranden van Blanes schoongemaakt. Kom je ’s ochtends vroeg, dan kun je genieten van een heerlijk schoon strand.

De stranden van Calella de Palafrugell

Blanes en Lloret de Mar kent iedereen, maar de Costa Brava heeft ook kleinere kustdorpjes zoals Calella de Palafrugell. Hier moet je heen als je een rustiger plekje op het strand zoekt. Alle stranden hebben bars en restaurants, dus je hoeft nooit ver te lopen om even lekker te borrelen. Het strand Canadell is het grootst. Er zijn lifeguards aanwezig op het strand en je kunt er kano’s huren. Port Bo is het kleinste strand, maar wel het meest centraal gelegen. Veel vissers gebruiken dit strand om hun boot aan te leggen. Port Pelegri is een zandstrand met lifeguards en douches. Bovenop de rotsen staan strandhuisjes die zijn getransformeerd tot restaurants.


WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Veilige, kindvriendelijke zandstranden in Salou

Ga je op vakantie met het hele gezin? Dan wil je op de kindvriendelijke stranden van Salou zijn! Platja Ponent en Platja Llevant hebben beiden de Family Tourist Destination award ontvangen. Op deze stranden vind je bijvoorbeeld speeltuinen en Llevant Beach heeft in juli en augustus een speciale Kiddie Club. Op de populairste stranden van Salou (Llevant, Ponent, Capellans en Llarga) zijn altijd strandwachten aanwezig. Hierdoor behoren deze stranden absoluut tot de beste stranden van Catalonië.

Amfitheater aan zee in Tarragona

De stad Tarragona is van oorsprong een Romeinse stad. Als je op Platja del Miracle ligt, dan kijk je aan de ene kant uit op zee en aan de andere kant op het oude amfitheater van Tarragona. Daarnaast heeft het strand alle voorzieningen die je je kunt wensen: toiletten, douches, het is rolstoel toegankelijk en er zijn restaurants en bars.

 

Bron: Zoover.nl    |   Linda


Voordelige vakanties naar de Costa's in Spanje - Hier schijnt de  zon!!!

sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
kras-vakantiereizen Spanje
Eliza was here!
Solmar Zon bestemmingen - Spanje
Parkeren op Schiphol Vliegtickets Spanje
De Jong- zonvakanties Spanje

Traveltroef-koffer vol kortingen

Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt