Ontdek Spanje » De Spaanse Costa's » Costa de Ponent - Spaanse kust

de Spaanse Costa de Ponent

De Spaanse Costa de Ponent - Spaanse kust. Ontdek en beleef de Spaanse kustlijn die verdeeld is in diversen ‘Costa's’. Deze vakantiekusten hebben elk een eigen gezicht. Hier nu de Costa de Ponent met leuke informatie en wetenswaardigheden over de Costa de Ponent in Spanje, voor een unieke en leuke vakantie aan de Spaanse kust!COSTA DE PONENTE
(Costa del Maresme + Barcelona + Costa de Garraf )
Onder de Costa Brava ligt officieel de Costa del Maresme met daaronder het gebied rondom Barcelona en de Costa de Garraf, samen vormen deze gebieden de Costa de Ponent. Dit deel van de kuststrook is bij de meeste mensen echter niet als zodanig bekend en wordt dus vaak samengevoegd met de Costa Brava.

 

Costa Maresme loopt van Tordera tot Montgat met als hoofdstad Mataró, dan volgt het gebied rondom Barcelona van Badalona tot Gava en de Costa de Garraf loopt van Castelldefels tot Vilanova i la Geltrú, tevens de hoofdstad van Costa de Garraf. Deze kuststrook is net als de Costa Brava onregelmatig met grillig gevormde rotsen en grote hoogteverschillen met als gevolg het ontstaan van een serie bergketens die steil tot in de zee aflopen. Deze 3 gebieden hebben samen een grote verscheidenheid aan toeristische mogelijkheden, er liggen mooie natuurreservaten waar men kan genieten van de aanwezige flora en fauna. Door de rijke geschiedenis van dit gebied vindt men veel erfgoed, kunst en prachtige bouwwerken met uiteenlopende bijzondere architectuur. Ook op sportief en recreatief gebied kan men hier van de uitstekende faciliteiten gebruik maken.

 

BADPLAATSEN
    *     Pineda de Mar
    *     Canet de Mar
    *     Calella
    *     Malgrat de Mar
    *     Santa Susanna

COSTA DEL MARESME (Costa de Llevant)
De Costa del Maresme ligt in het noorden van de provincie Barcelona, ten zuiden van de Costa Brava, en loopt vanaf Blanes tot aan de stad Barcelona aan de Middellandse Zee. De kuststrook is ongeveer 50 kilometer lang, en valt onder de zogenaamde comarca Maresme.
De kust bestaat voornamelijk uit zandstrand, een steile kust en een gematigd klimaat.

De kustplaatsjes hebben zich ontwikkeld tot luxe woonwijken. De plaats Calella, ook wel de parel van de Costa Maresme genoemd, is het toeristisch middelpunt van deze Costa waar men kan genieten van ontelbare terrasjes, restaurants, een levendig nachtleven, winkels in de typische straatjes van Calella en van de prachtige zandstranden die Calella rijk is. Mataró is voor de Costa del Maresme een belangrijk industrieel- en handelscentrum en staat vooral bekend om zijn grote overdekte markt met een grote diversiteit aan producten.

CULTUUR
De culturele trekpleisters zijn de archeologische vondsten in Burriac en Mataró, de barokke architectuur in Arenys de Mar, het modernisme in Canet en Argentona. Andere toeristische centra zijn Malgrat, Arenys de Mar, Sant Andreu de LLavaneras, Alella. De Costa del Maresme wordt ook wel de groententuin van Spanje genoemd. In de streek worden veel aardbeien, kersen, tomaten en bonen gekweekt.

INFRASTRUCTUUR
Langs de kust loopt de N-11 en een spoorlijn. Bijna alle hotels en appartementen liggen aan de landzijde, waardoor deze weg en spoorlijn moet worden overgestoken om aan het strand te komen. Op veel plaatsen zijn echter (voetgangers) tunnels.

 

BARCELONA
Onder de Costa del Maresme ligt het gebied rondom Barcelona, dat gebied loopt van Badalona tot De Llobregat. In dit gebied ligt het adembenemende natuurreservaat Muntanya de Montserrat met de indrukwekkende schoonheid van de berg van Montserrat. Het middelpunt in dit gebied is Barcelona, een absolute wereldstad met alle ingrediënten om betiteld te worden als Europese trekpleister. Barcelona is een bruisende en cultuurrijke stad met zijn alom bekende boulevard de Ramblas en vele kunstwerken van Gaudi. Hier kan men opgaan in het nachtleven en overdag vertoeven op de vele terrasjes, shoppen in de winkelstraten, bijkleuren op het strand of sightseeing door de stad en alle highlights meepikken.


Vergelijk gratis goedkope vliegtickets


COSTA DE GARRAF
De Costa del Garraf is een costa van vlak na Barcelona en begint in Castelldefels en eindigt voor Tarragona in de autonome regio Catalonië, in de plaats Vilanova i la Geltrú, deze plaats is tevens de hoofdstad van Costa de Garraf. De Costa heeft een zandige kust behalve ter hoogte van het Garraf gebergte. Deze Costa is gevormd door het in zee door-lopende gebergte van Garraf en de Coma-Roja bergketen, hier is de kust rotsachtig met kleine grotten.

Boven op een steile rots van dit bergmassief staat een kasteel, dat de oorzaak was van het ontstaan van het plaatsje Castelldefels, nu een belangrijk vakantieoord. Aan deze Costa is Sitges een van de drukstbezochte badplaatsen en staat internationaal bekend om zijn feesten en festivals met name door het internationale Film- en theaterfestival. De hoofdstad, Vilanova i la Geltrú, heeft een visserhaven en stranden die uitnodigen tot het beoefenen van watersporten. Verdere bekende badplaatsen langs deze costa zijn onder andere, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, Segur de Calafell, Torredembarra en Cubelles.

SPORT
Dankzij de grote geografische verschillen binnen de Costa de Ponent, van de kuststreek naar de hoge bergen in het binnenland, biedt deze Costa de mogelijkheid tot het beoefenen van allerlei soorten sporten. Voor de liefhebbers van wandelsport is Costa de Ponent een waar paradijs, met routes die een totale afstand van ca. 2000 km. beslaan. Ook de golfliefhebbers komen aan hun trekken met een groot aantal golfterreinen. In de zomer treft men langs de hele kust een groot aantal mogelijkheden voor het beoefenen van watersporten; zeilen, waterskiën, duiken etc.

FLORA EN FAUNA
Costa de Ponent heeft een zeer afwisselend landschap dat terug te vinden is in een groot aantal natuurreservaten. In het natuurreservaat Sant Llobernç del Munt i L’Obac huizen verschillende vleermuizen en insecten, waarvan sommige alleen maar in dit gebied voorkomen. En het grootste natuurreservaat in deze Costa is het natuurreservaat Cadí-Moixeró, dit soort van Alpenlandschap
Is voornamelijk gevormd door de bergen van Cadí en Moixeró en kent speciale circuits voor terreinwagens en excursies met honden sleeën.

UITGAANSGELEGENHEDEN
Zodra de zon ondergaat begint het bruisende nachtleven, discotheken, bioscopen, theaters, terrasjes, restaurants etc. zijn in groten getale te vinden in de steden en aan de kust. Men heeft 3 casino’s en het uithoudingsvermogen zal op de proef worden gesteld om het grote aanbod aan nachtelijk vermaak te combineren met hetgeen overdag te doen en te zien is.


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

VOLKSFEESTEN EN FESTIVITEITEN
Een belangrijke feestdag is 11 september, een nationale feestdag. Op deze dag vinden typisch Catalaanse festiviteiten plaats, zoals het bouwen van “castellers” (hoge torens van mensen) en het dansen van de “sardena” (een Catalaanse dans). Andere dagen die men niet mag missen zijn La Dansa de la Mort de Verges (de dans van de dood van Verges), carnaval van Sitges en de straatvuren van San Joan.

GASTRONOMIE
Men kan genieten van een grote variëteit aan vlees, gevogelte en vis, zoals het heerlijke conejo con caracoles (konijn met slakken), pollo con langosta (kip met kreeft) de parilladas de pescado y marisco (geroosterde vis en zeedieren) en de typische suquet de peix (Catalaanse Zarzeula). De keuken is ook rijk aan sauzen zoals de romesco (paprikapoeder met gemalen amandelen). Het meest populaire gerecht is zonder twijfel de Ibotifarra amb mongees (Catalaanse worst met bonen) en onder de desserts zijn de crema catalana (soort vanillevla bedekt met gebrande suikersuiker) zowel als de la mel i mató (kwark overgoten met honing) erg geliefd. Dit gebied is ook een van de grotere wijngebieden waar wijn van goede kwaliteit wordt geproduceerd.

Bron: Blog Nicla Casas


Voordelige vakanties naar de Costa de Ponent - Hier schijnt de  zon!!!

(Costa del Maresme + Barcelona + Costa de Garraf )

sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
kras-vakantiereizen Spanje
Eliza was here!
Solmar Zon bestemmingen - Spanje
Parkeren op Schiphol Vliegtickets Spanje
De Jong- zonvakanties Spanje

Traveltroef-koffer vol kortingen

Spanje is wat je wilt, Spanje is wat je nodig hebt