Ontdek Spanje » Jaén » Overnachten in de prachtige steden Jaén, Baeza en Úbeda

Overnachten in Jaén, Baeza en Úbeda

Overnachten in de prachtige steden Jaén, Baeza en Úbeda in een hotel, in een appartement, pension, hostel of bed&breakfast.


De prachtige steden Jaén, Baeza en Úbeda

De drie plaatsen Jaén, Baeza en Úbeda liggen op korte afstand van elkaar, van Baeza naar Úbeda is weiniger als 10 kilometer en van Jaén naar Baeza is het over de snelweg ongeveer 55 kilometeren met de auto.

Daarom is het goed mogelijk deze steden als één stedentrip vanaf één locatie te bezoeken. Deze drie prachtige steden Jaén, Baeza en Úbeda hebben goede mogelijkheden om te overnachten. Wij hebben hier een selectie gemaakt om je een overzicht te geven van de mogelijkheden.De stad Jaén

Jaén is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, in de regio Andalusië, op 573 m hoogte ten zuiden van de Guadalquivir. De stad is gelegen in het belangrijkste olijven producerende gebied in Spanje. Er is grootschalige handel in en verwerking van olijven. De stad heeft zichzelf uitgeroepen tot Wereldhoofdstad van de olijfolie, dankzij de grote hoeveelheid olijfboomgaarden in de provincie. Het Provinciaal Museum is bekend om de archeologische vondsten en de beeldende kunst. Er is ook een etnologisch museum. In de stad zijn nog talrijke resten uit de Moorse bezettingsperiode te zien. Er zijn delen van de oude Moorse vestingwerken, een waterbekken en een oude minaret bij de kerk Santa Magdalena (15de eeuw), in mudéjarstijl, en baden uit de 10de-11de eeuw.


Hotels in de stad Jaén? Hier vind je een selectie aan hotels met de voordeligste prijs.

Hotels in Jaén

Booking.com

De meeste religieuze gebouwen in de stad werden gebouwd op resten van oude Moorse bouwwerken, zoals de kathedraal (1548–1802) met façade uit de 17de eeuw en rijke kerkschat. In de zijkapellen zie je mooie kunstwerken en het fraaie houtsnijwerk van het koorgestoelte met taferelen uit het oude testament en het leven van Jezus zijn van bijzonder belang. Het voormalig klooster Santo Domingo (1382) was destijds zetel van de inquisitie. Uit de 16de tot 18de eeuw stammen de diverse fraai versierde paleizen die de stad rijk is.


All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Olijfolie toerisme

Wie de provincie Jaén inrijdt zal versteld staan van de enorme hoeveelheden olijfgaarden. De provincie Jaén is de provincie van de Olijven gaarden, oneindig lijkende Olijven gaarden zover het oog rijkt.   Het waren de Romeinen die ze ooit naar Spanje brachten. Inmiddels neemt de provincie wereldwijd 20 procent voor z'n rekening. De olijfcultuur is volop terug te vinden in de stad Jaén. In de tapasbars, de restaurants of in de musea waar je van alles te weten komen over de olijfproductie, ook in vroegere tijden toen deze nog met oliemolens (almazaras) werd geproduceerd. Vanwege al die olijven is er 'oleoturismo' ontstaan met ware 'oleotours' die leiden naar musea, restaurants, oliemolens, proeverijen tot en met olijfolie spa's. Voor een totaalpanorama van het olijflandschap is Castillo de Santa Catalina een aanrader. Maar ook de parador in kasteelstijl van dit hooggelegen Arabische kasteel is een reden om boven een kijkje te nemen.


OVERNACHTEN IN DE PRACHTIGE STEDEN BAEZA EN ÚBEDA

Zoek je een Hotel in Baeza? Hier vind je een selectie aan hotels met de voordeligste prijs.

Hotels Baeza

Booking.com

Zoek je een Hotel in Úbeda? Hier vind je een selectie aan hotels met de voordeligste prijs.

Hotels Úbeda

Booking.com

Úbeda en Baeza vormen samen de wieg van de Renaissance in Andalusië. De steden zijn zowel geografisch als cultureel met elkaar verbonden. Naast de prachtige architectonische monumenten bieden de steden nog iets anders: olijfolie. Ook de Semana Santa wordt er op bijzondere wijze gevierd en daarnaast zijn culturele hoogtepunten de Feria van San Miguel in Úbeda en de pelgrimstocht van Yedra in Baeza.
Deze twee steden liggen in het centrum van de provincie Jaén en dat is in het oosten Andalusië.- Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt -