Ontdek Spanje » Andalusie » De provincie Huelva


De provincie Huelva

De provincie Huelva in Andalusie, Spanje - Ontdek en beleef de Andalusische provincie Huelva . Ontdek de provincie Huelva en zijn bezienswaardigheden, vakantietips, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, gebouwen, leuke informatieve informatie en nog veel meer voor een heerlijke vakantie naar de provincie Huelva.Huelva is de meest westelijke provincie van Andalusië en wordt tot heden door weinig toeristen bezocht. Maar de provincie Huelva heeft zeker landschappelijk en cultureel gezien veel te bieden. Er heerst hier een heerlijk klimaat, met zachte winters. Er zijn hier diversen landschappen en ook een paar prachtige natuurparken. De provincie Huelva ligt aan de Atlantische Oceaan en grenst aan Portugal, Sevilla en Extremadura. De provincie Huelva wordt door de rivier de Guadiana in tweeen gedeeld.

 

Het bekendste natuurpark in Huelva is wel het prachtige natuurpark "Nationaal park Doñana". Dit natuurpark is zeer belangrijk voor vele trekvogels zoals eenden, ganzen, ooievaars en lepelaars, etc, etc. Ook adelaars, gieren, flamingo's, herten, wilde zwijnen en ook de zeldzaam voorkomende lynxen komen hier voor. Het natuurpark bestaat uit stranden, vaste en wandelende duinen, droge wallen, dennenbossen, zoetwater lagunes, zoutpannen.

Een ander natuurpark is de Sierra de Aracena y Picos de Aroche, berggebied met veel citrusboomgaarden en eikenbossen een ideaal gebied voor veeteelt, hier vindt u ook de Iberische varkens.

In de provincie Huelva zijn ook een aantal plaatsen die te maken hebben met de ontdekkingsreizen van Columbus naar Amerika Vanuit Palos de la Frontera vertrok Columbus in het jaar 1492 om, naar het later bleek, Amerika te ontdekken. In Muelle de las Carabelas liggen replica´s van de vloot van Columbus, het vlaggeschip Santa Maria, de Niña en de Pinta. De laatste twee zijn zogenaamde karvelen, de Santa Maria is een kraak, een grotere versie van de karveel

En het dorp El Rocío, waar elk jaar met Pinksteren honderdduizenden pelgrims uit heel Spanje naar toe komen om de Virgen del Rocío te eren.

De Romería del Rocio, een van de grootste bedevaarten van Spanje, verenigt jaarlijks met Pinksteren (Pentecontes) hondert duizenden pelgrims. Het lopen van El Camino zijn voor velen van grote waarde. En voor de vele broederschappen uit Andalucia is de Romeria del Rocio wel een het belangrijkste evenement van het jaar. Campings en hotels zijn al jaren in vooruit vol geboekt de camping kan u zomaar tot 450 euro per nacht kosten.

Huelva is de hoofdstad van deze gelijknamige provincie, die zich bevindt bij de samenvloeiing van de rivieren Tinto en Odiel, zo'n 90 km ten westen van Sevilla, de hoofdstad van Andalusië. De Huelva was een trefpunt van verschillende culturen en beschavingen.


Bekijk hier de beste prijzen
De meeste van onze bezoekers vonden de leukste prijzen voor Isla Cristina bij :

vakantie-huelva zonvakantie-tui, Spanje Reisburo-zonvakantie kras-vakantiereizen Spanje Trivago hotel vergelijker

Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt