Vliegen naar Spanje - Alle informatie op een rijtje

Gepubliceerd op 12 juli 2023 om 20:55

Hier vind je alle nuttige informatie omtrent een vliegreis naar Spanje. Aangezien Spanje niet om de hoek ligt is een vliegreis de meeste comfortabele en de snelste manier van transport.

Omdat de prijzen en mogelijkheden enorm kunnen variëren, zetten wij alles op een rijtje. Zo weet jij wat je kan verwachten en wat de mogelijkheden zijn. 

Houdt er a.u.b. rekening mee dat je voor up-to-date altijd de betreffende website moet controleren. 

Tips voor een goedkope (vlieg)reis

De kosten voor vliegtickets kunnen enorm verschillen en dit heeft te maken met een aantal verschillende factoren. Voor we op deze factoren ingaan zetten we eerst een aantal tips op een rijtje die wellicht een leuk verschil kunnen maken voor je portemonnee. 

 • Check vergelijkingsplatformen én de websites van de vluchtmaatschappijen. De prijzen kunnen direct bij een vluchtmaatschappij voordeliger zijn dan via een vergelijkingsplatform. Meer vergelijken betekent natuurlijk meer inzicht! 
 • Probeer flexibel te zijn met de data en duurdere vakantieperiodes te vermijden. Daarnaast is het verstandig een beetje te testen met de dagen van vertrek en aankomst. Ook dit kan een verschil maken. 
 • Je zit er wellicht niet op te wachten, maar een vlucht inclusief overstap kan goedkoper zijn. Dus mocht je echt willen besparen dan kan je dit altijd overwegen. 
 • Probeer ook andere luchthavens te overwegen en verder te kijken dan Schiphol of Eindhoven Airport. Ook luchthavens zoals Brussel Airport, Charleroi Airport of Düsseldorf Airport bieden goede deals. 

Factoren die invloed hebben op de prijzen

Maar wat heeft dan invloed op de prijzen van de tickets? Als je scherp hebt gelezen heb je er al een aantal uit de bovenstaande tips kunnen vissen. 

Zo verschillen de tarieven allereerst per periode. Het is simpelweg vraag en aanbod, wat betekent dat de prijzen tijdens een drukke vakantieperiode hoger liggen dan de periodes daarbuiten. Ook zijn bepaalde dagen als vertrek- of retourdatum kenmerkend duurder dan anderen. 

Daarnaast verschillen de tarieven simpelweg per website en aanbieder. Daarom is het altijd zaak zoveel mogelijk te vergelijken en zowel vergelijkers als specifieke websites te controleren. 

Tot slot is het ook altijd goed te kijken naar de ‘randvoorwaarden’ van de vlucht. Zo kan je bij sommige vluchten weinig bagage meenemen en betaal je veel extra bovenop de normale kosten als je een extra of grotere/zwaardere koffer mee wilt nemen. Parkeren bij de luchthaven van vertrek

Wat veel reizigers vergeten is dat je al voordat je in het vliegtuig stapt al kan besparen op de reis. Je moet immers eerst ook naar de luchthaven van vertrek reizen en hier kan je al verschil maken. 

De meest comfortabele manier van transport is met de auto. Hierbij moet je echter niet vergeten een parkeerplaats te regelen bij de luchthaven van vertrek. Ook dit is gelukkig eenvoudig online te regelen via een online vergelijkings- en boekingsplatform. 

Via Vliegen en Parkeren bijvoorbeeld kan je de parkeermogelijkheden bij de welbekende luchthavens vergelijken. Wil je graag parkeren bij Rotterdam airport dan selecteer je simpelweg de juiste luchthaven inclusief je reisdata. Vervolgens start je de vergelijking en boek je een parkeerplaats direct online. 

Via Vliegen en Parkeren bijvoorbeeld kan je de parkeermogelijkheden bij de welbekende luchthavens vergelijken. Wil je graag parkeren bij Rotterdam airport dan selecteer je simpelweg de juiste luchthaven inclusief je reisdata. Vervolgens start je de vergelijking en boek je een parkeerplaats direct online.  

Voor een zo goed mogelijk overzicht kan je ook in dit geval andere vergelijkers en de aanbieders zelf controleren. Je kan al snel tientallen euro’s besparen op een parkeerplaats. Vliegvelden in Spanje

Spanje is natuurlijk een groter land dan Nederland en telt hierdoor meer commerciële luchthavens. Daarnaast heeft Spanje een groot aantal eiland die in trek zijn bij toeristen. Ook deze eilanden hebben vaak een luchthaven om ze makkelijk toegankelijk te maken. 

Welke luchthaven voor jou de beste optie is ligt natuurlijk aan je eindbestemming. Daarom vertellen wij meer over de 5 grootste luchthavens van Spanje en de luchthavens die dichtbij je favoriete kustplaatsen liggen. 

De 5 grootste Spaanse luchthavens

De grootste luchthavens liggen niet geheel verrassend ook in de grotere steden van Spanje. De hoofdstad Madrid heeft vanzelfsprekend oom de grootste luchthaven, op gepast afstand gevolgd door Barcelona. De luchthavens van Mallorca, Malaga en Alicanta vullen de top 5 verder op. 

 1. Madrid Barajas airport: 61.734.037 passagiers
 2. Barcelona airport: 52.686.314 passagiers
 3. Palma de Mallorca airport: 29.721.123 passagiers
 4. Malaga airport: 19.856.299 passagiers
 5. Alicante airport: 15.047.840 passagiers

Luchthavens nabij de Spaanse Costa’s

Ga jij naar de kust en wil je weten wat de meest dichtstbijzijnde luchthavens zijn om zo snel mogelijk bij je eindbestemming te komen? Wij hebben dit allemaal voor je uitgezocht. Bekijk het volgende lijstje voor alle informatie. 

 • Costa Almeria > Almeria Airport
 • Costa Azahar > Valencia Airport
 • Costa Blanca > Alicante Airport
 • Costa Brava > Girona Airport of Barcelona Airport
 • Costa Calida > Región de Murcia Airport
 • Costa Dorada > Reus Airport of Barcelona Airport
 • Costa de la Luz-Cádiz > Jerez Airport
 • Costa de la Luz-Huelva > Sevilla Airport
 • Costa del Sol > Malaga Airport
 • Costa Tropical (Motril) > Almeria Airport of Malaga Airport