Ontdek de leukste winterbestemmingen in Spanje voor 2019

Gepubliceerd op 23 oktober 2018 om 16:18


De leukste winterbestemmingen in Spanje voor 2019

Wil je in de winter Spanje bezoeken? Spanje is een prima bestemming om te gaan overwinteren, vooral de Costa Blanca en de Costa del Sol hebben een aangename milde klimaat tijdens de wintermaanden. De temperaturen zijn dan rond de 15 tot 18 graden. De Costa del Sol is in de winter iets natter!

Dan Spanje is ook in de winter leuk toeven met zijn kerstmarkten, wintertradities en skigebieden. 

Van deze temperaturen dromen wij in Nederland en België. Daarom zijn de streken ideaal voor een wintervakantie of stedentrip, tenminste als je van de zon wilt genieten.

In de wintermaanden kan het in grote delen van Spanje ook vrij koud zijn. Het noordelijke deel, zuidelijk van de Pyreneeën en centraal Spanje heeft zo een beetje zelfde weertype als wij . 

Ook de noordoostkust, Catalonië, en de noordkust, Baskenland, bestaat ook de de mogelijkheid op winterse buien.

 

Ontdek Spanje heeft een aantal tips voor je in kaart gebracht over de winter in Spanje!

 

Madrid

Bruisend en zwoel Madrid is elk moment van het jaar een goed idee voor een citytip, maar overweeg deze leuke stad eens in de winter. Twinkelende lichtjes, verschillende kerstmarkten én originele kerstcadeaus die op je liggen te wachten. Winter in Madrid betekent lagere prijzen, minder drukte en veel sfeer. Scoor een mooie kamer bij Hotel Atlántico of Hotel Moderno. En vamos!

 

Overdag dalen de gemiddelde temperaturen tot een paar graden boven nul, maar de lucht blijft prachtig helderblauw. Niettemin is de hoofdstad wel heel feestelijk, met vrolijk versierde boulevards, buiten-ijsbanen, spectaculaire belenes (kerststallen) en charmante kerstmarkten op prachtige pleinen.

 

Voor het echte wintergevoel bind je nog even de ski’s onder in de nabijgelegen skigebieden Valdesqui en Puerto Navacerrada.

 

Bilbao

De historische stad Bilbao, gelegen in de trotse Baskische regio, is een topbestemming voor kunst- en designliefhebbers. Hoewel het best frisjes kan worden in de winter, daalt de temperatuur meestal niet beneden de twaalf graden. Lekker warm dus voor Nederlandse begrippen.

 

Een echte must is het wereldberoemde kunstmuseum van Bilbao, met een uitgebreide collectie variërend van de middeleeuwen tot de moderne tijd. Net als het opvallende Guggenheim museum, een van de meest bijzondere moderne gebouwen van Europa.



San Sebástian

In Nederland wordt het guurder en kouder. Tijd om te ontsnappen naar een plek die je opvrolijkt met verrukkelijk eten: San Sebástian. De Spaanse stad heeft meer Michelinster-restaurants per vierkante kilometer dan welke andere stad dan ook ter wereld (behalve Kyoto). Stort je op de pintxos-bars en vind je favoriet! Je hebt niet lang nodig om te ontdekken waarom San Sebástian ook wel de foodie-hoofdstad van de wereld wordt genoemd.

 

Segovia

Kleine kans dat je direct aan sneeuw denkt als je Spanje hoort, maar wil je echt een witte kerst? Reis dan af naar Noord-Spanje. Naar Segovia bijvoorbeeld, met het fantastische kasteel van Alcázar de Segovia. Bedekt met sneeuw is dit helemaal een sprookje! Wist je dat dit sprookjespaleis samen met het Duitse Neuschwanstein de inspiratiebron van Disney was voor het kasteel van Assepoester?

 

Alcoy

Dit kleine stadje in de Alicante-regio is misschien geen typische winterbestemming, maar wel eentje met mooi weer en veel cultuur. Alcoy is de thuisbasis van de oudste Driekoningen-parade in Spanje, die elk jaar plaatsvindt in de nacht van 5 januari, vóór Driekoningen. Tijdens de parade komen de Drie Koningen met hun flamboyante entourage en de prachtigste praalwagens voorbij om kids cadeautjes en snoep te brengen. Je snapt, de kleinsten van de familie vinden dit ongetwijfeld ook een goed idee.

 

Sevilla

Het Andalusische Sevilla wordt meestal geassocieerd met zon, flamenco en stierenvechten, in plaats van kou en Kerstmis. Maar hey, waarom niet eens een keer Navidad in Spanje vieren? Een van de beste redenen hiervoor is de Feria del Belén, een bijzondere kerstmarkt met beeldjes en decors voor de grote Spaanse kerststallen. Wist je dat Sevilla is uitgeroepen als Lonely Planet’s Best in Travel topstad voor 2018? Tijd om zelf te ontdekken wat er zo bijzonder is aan Sevilla!

 

Wat is jouw favoriete, Spaanse winterbestemming?

 

Bron: Zoover.nl      |     Author: Marloes