Casa de Orduña - El Castell de Guadalest in Guadalest

Gepubliceerd op 25 oktober 2018 om 18:40


Casa de Orduña - El Castell de Guadalest in het stadje Guadalest

Casa de Orduña - El Castell de Guadalest in het stadje Guadalest, Museo Casa Orduña in Guadalest werdt In 1644 gebouwd na de grote aardbeving, die veel van de oorspronkelijke huizen in Guadalest verwoestte. In de bergen van de provincie Alicante, op ongeveer 25 kilometer van Benidorm, Costa Blanca, ligt het prachtige dorpje El Castell de Guadalest en het Museo Casa Orduña!

 

De familie Orduña, van Baskische afkomst, kwamen naar El Castell de Guadalest als vrienden van de Cardonas. Ze dienden de Cardonas als bewakers van het kasteel en gouverneurs van hun landgoederen.

In 1708 werd het Orduña-huis afgebrand en geplunderd tijdens de Spaanse Successieoorlog.

1756 Pedro Antonio Buenaventura de Orduña y García werd een edelman toen hij werd benoemd tot lid van de Orde van Santiago.

 

In 1994 werd het Orduña-huis door de gemeente gekocht om het op te knappen en er een gemeentemuseum van te maken. Alle meubels van het huis zijn geschonken door Joaquín María de Orduña.

 

De ene helft van het huis wordt gesteund door de rots terwijl de andere helft gebieden bezet boven de kapellen van de aangrenzende kerk. Het huis is van hout, gips en stenen constructie. Het heeft vier niveaus en een zolder met verschillende kleine trappen die er naar toe leiden. De begane grond bestond uit een grote receptie, wijnkelder, keuken, eetkamer, pantry's, werven, paardenstallen en schuur. De overige niveaus werden ingenomen door kamers en hun privévertrekken.


Casa de Orduña - El Castell de Guadalest in het stadje Guadalest
Casa de Orduña - El Castell de Guadalest in het stadje Guadalest

De bibliotheek is misschien wel de meest interessante eigenschap van het huis. Het bevat in totaal 1265 volumes. De catalogus van de "Ancient Books" (1500-1800) bestaat uit 589 inzendingen. De boeken zijn in verschillende vormen, maten en bindingen. Zoals te zien is in de boekomslagen, zijn de meeste boeken aangekocht door de advocaat Don Francisco de Paula Orduña.

 

Bij het betreden van de staatsruimten zie je een trap met een lettertype aan de rechterkant. Deze trap leidt naar een privé-galerij, die de Orduña-familie vroeger in de kerk bewoonde, een privilege dat door de aartsbisschoppen van Valencia werd verleend.

 

Adres:

Calle la iglesia 2,

03517 Guadalest, Alicante

 

Prijzen entree Castell & Casa Orduña

Reguliere prijs: €6,-

 

Openingstijden:

Van  10:15 t/m 13:45 uur - 15:15 t/m 19:00 uur

dinsdag    10:00–18:00

 

Telefoon: +34 965 88 53 93

 

E-mail: museomunicipal@guadalest.es