Museo del Romanticismo - Museum voor Romantiek in Madrid

Gepubliceerd op 25 oktober 2018 om 16:28


Museo del Romanticismo - Museum voor Romantiek in Madrid is een achttiende-eeuwse gebouw aan de Calle San Mateo, en werdt rond 1924 opgericht door Benigno de la Vega-Inclán y Flaquer, II Marquis de la Vega-Inclán. Dit oude paleis van de markies van Matallana, gebouwd in 1776, herbergt een interessante collectie schilderijen, meubels en decoratieve kunst van de negentiende eeuw.

 

Hier zie je het dagelijks leven en de gewoonten van de hogere bourgeoisie tijdens deze romantische periode. Museum voor Romantiek ligt in de gezellige wijk Chueca in de Spaanse hoofdstad Madrid. Het museum is  ingedeeld in diversen romantische kamers, elke kamer heeft een ander thema.

 

In deze kamers vind je werken van Goya, Esquivel, Madrazo, Alenza en de gebroeders Bécquer, keramiek van Sargadelos en Sèvres, juwelen van eboniet, lava en een verzameling porseleinen poppen, 15 piano's, meubels van Elizabethaanse stijl en het pistool waar mee Larra zelfmoord heeft gepleegd, het dient om de sfeer van de Romantiek te versterken. Het was een culturele beweging die in de eerste helft van de 19e eeuw de harten van jonge kunstenaars, intellectuelen en politici heeft geschud.


Museo del Romanticismo - Museum voor Romantiek in Madrid

Een van de meest bijzondere delen van dit unieke museum is de Magnolia tuin, de tuin is ingedeeld in vier straten gescheiden door parterres van verschillende grootte en met een ronde fontein op de kruising. In elk van de parterres bevindt zich een andere boom, waaronder de magnolia die de naam geeft aan de tuin. Hierin bevindt zich het Garden Café, waar je heerlijk kunt genieten van een kopje koffie en een keuze hebt aan diversen zelfgemaakte taarten.

 

Adres:

Calle de San Mateo 13,

28004 Madrid, Spanje

 

Openingstijden:

van:  09:30–20:30 uur

zondag    10:00–15:00 uur

maandag    Gesloten

 

Telefoon: +34 914 48 10 45

 

Aangewezen als werelderfgoed: 1962