Ontdek Spanje » De geweldigste Spaanse steden in Noord-Spanje

De geweldigste Spaanse steden in Noord-Spanje

De geweldigste Spaanse steden in Noord-Spanje - De geweldigste Spaanse steden in Noord-Spanje zijn San Sebastian, Bilbao, Pamplona, Santander tot Santiago de Compostela. Het noordelijk deel van Spanje is een onontdekte paradijs!

 

Of u nu een pelgrim bent die al wandelend aan "soul searching" doet of een ‘gewone’ toerist die houdt van architectuur en culinair gastro food, Noord-Spanje scoort op alle fronten. Hier enkele tips om dit nog vrij onbekende, groene deel van Spanje te ontdekken.San Sebastian

San Sebastian is een zeer aangename kuststad beroemd vanwege het strand La Concha (de schelp) dat direct grenst aan het centrum van de stad. Verwacht hier veel surfers, zonaanbidders en gastro-lovers. Vanwege de geweldige Pintxos bars; pintxos zijn de luxe variant van de tapas en omdat San Sebastian gastronomische hoofdstad van Spanje is met 16 Michelinsterren (verdeeld over 9 restaurants) op de teller. In 2016 voegt San Sebastian daar culturele hoofdstad van Europa aan toe.

 

Pamplona

Wellicht is dit de eerste stad die u bezoekt tijdens de bekende pelgrimstocht vanuit de Pyreneeën naar Santiago de Compostela, maar het is het stierenrennen dat deze historische Baskische stad wereldberoemd heeft gemaakt. In de maand juli tijdens San Fermin testen honderden mensen hun moed en stillen hun honger naar avontuur door hun leven te wagen in de nabijheid van doldwaze stieren die in hun nek hijgen. Een wat rustiger ervaring is wandelen door de oude stad en genieten van een goed glas wijn.

 

Bilbao

Een belangrijke reden om deze industriële havenstad te bezoeken is: het Guggenheim Museum. Het museum is een gehuisvest in een geweldig gebouw van glas en titanium, door de Amerikaanse architect Philip Johnson geroemd als “the greatest building of our time”. Maar er is meer! Ontdek het oude gedeelte, el Casco Viejo, de wereldvermaarde Baskische keuken, duik het nachtleven en shop in fraaie boetieks. Bilbao is hot & happening, niet voor niets vliegt KLM nu rechtstreeks op deze bruisende Noord-Spaanse stad.


Vergelijk gratis goedkope vliegtickets


Santander

De vele mooie stranden maken Santander tot een geliefde kustplaats. Volgens de algemeen heersende mening is Playa de Langre het mooiste strand van Europa. Andere hoogtepunten zijn de indrukwekkende wandelingen langs de grillige kustlijn naar authentieke vuurtorens en de aangename fietstochten langs de kust. Ga ook naar de historische binnenstad met de Catedral del Cristo en z’n fraaie winkelstraten, de haven Puerto Chico en bezoek het Museo de las Bellas Artes.

 

Comillas en San Vicente de la Barquera

Na alle middel- tot grote steden nu twee kleine kustplaatsen. Comillas is een lieflijk dorpje waar de grote architect Antoni Gaudí zijn sporen naliet met het huis El Capricho. De villa laat een combinatie zien van Moorse invloeden en Spaans metselwerk met veel bloemen en patronen. Te bezoeken tussen juli en september. San Vicente de la Barquera is een pittoreske havenplaats bekend vanwege z’n bijzondere architectuur, vele monumenten en uitstekende visrestaurants.

 

Oviedo

Vergeet vooral niet uw camera mee te nemen wanneer u langs de Costa Verde, groene kust, van Asturias, vernoemd naar de kleur van de zee door de weerspiegeling van dennenbomen langs de kust. Bezoek in Oviedo de kerk van San Julian met z’n 1000 jaar oude muurschilderingen en zie obers op traditionele wijze alcoholische ‘appelsap’ in glazen schenken op de ‘Cider boulevard’.


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Santiago de Compostela

Ieder jaar is Santiago de Compostela het eindpunt van ongeveer 280.000 pelgrims die de Sint Jacobsroute lopen naar het graf van apostel Jacobus. Ze komen te voet en soms op de fiets, het eindpunt is altijd de Kathedraal van Santiago de Compostela. Verwacht veel wandelschoenen en wandelstokken en een centrum gevuld met middeleeuwse gebouwen, intrigerende kerkfaçades, pleinen en de beste ‘mariscos’ (zeevruchten).

 

Bron: Skyscanner     |     lianne devries


Voordelige vakanties naar de Costa Verde, Noord Spanje!!!!

Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt