Ontdek Spanje » De mooiste steden in Noord-Spanje

De mooiste steden in Noord-Spanje

De meest prachtige steden in Noord-Spanje - Steden in Noord-Spanje zijn San Sebastian, Bilbao, Pamplona, Santander tot Santiago de Compostela. Het noordelijk deel van Spanje lijkt wel een onontdekte paradijs!

Er is relatief weinig toerisme en er is zoveel te zien! Voor iedereen is er wat wils, van de gewone toerist tot en met degene die echt het Baskische land wil ontdekken. Noord-Spanje scoort hoog op alle fronten!San Sebastian

De stad San Sebastian ligt aan de kust van de Golf van Biskaje. Het strand La Conca, wat in het Spaans de schelp betekent, ligt direct aan het centrum van San Sebastian. Het is een mooi strand met surfers en ook zonaanbidders. Het eten is het beste van alle steden in noord-Spanje: het is echt geweldig. Negen restaurants in stad verdelen maar liefst 16 Michelinsterren. In het culinaire epicentrum van Spanje kun je niet gewoon eten, de restaurants hebben koken tot bijna een kunst verheven.

Pamplona

Maak je toevallig een pegrimstocht vanuit de Pyreneeën naar bedevaartsoord Santiago de Compostella? Dan kom je wellicht langs de noord-Spaanse stad Pamplona. Maar wees niet getreurd, er zijn meer redenen om deze stad te bezoeken. Pamplona is vooral bekend vanwege de San Fermin. In juli rennen stieren door de straten van Pamplona, en ervoor rennen duizenden Spanjaarden en toeristen om vooral niet geraakt te worden door deze stieren. Maar ook zonder de stieren is Pamplona de moeite waard. Het oude stadscentrum en de wijnen spreken voor zich!

Bilbao

Een stad die zich vooral op de kaart heeft gezet door het Guggenheim Museum. De opening van dit museum zorgde voor een opleving in Bilbao en omstreken. Het wordt ook wel het Bilbao effect genoemd. Er is meer, een prachtige oude stad met restaurants die de Baskische keuken uitdragen. Er is een leuk nachtleven in de noord-Spaanse stad en KLM vliegt rechtstreeks naar Bilbao. De meer dan 100 jaar oude vliegtuigmaatschappij doet dat niet voor niets!


Vergelijk gratis goedkope vliegtickets


Santiago de Compostela

Het is een pelgrimsoord, ook vandaag de dag is dit nog het eindpunt van ruim 250.000 pelgrims. De kathedraal van Santiago de Compostela is het eindpunt; dit omdat het graf van karel de Grote in de kathedraal van Santiago ligt. De Sint Jacobsroute is vandaag de dag nog steeds populair. Het centrum zelf kan ook bezocht worden zonder de rest van de route gedaan te hebben, het is een mooi centrum met middeleeuwse gebouwen en natuurlijk een interessante geschiedenis.

Santander

Santander heeft mooie stranden en daarom is het vooral in de zomer ook de plek waar mensen graag naar het strand gaan. Liggend aan golf van Biskaje is dat niet het eerste waar je aan denkt! Volgens sommige kenners is Playa de Langre zelfs het mooiste strand van Europa. Mooi zand en een mooie klif maakt het een pracht van een strand! In vergelijking met andere steden in Noord-Spanje is Santander mooi vanwege de fietstochten die je hier kunt maken. De binnenstad is natuurlijk ook mooi, bezoek de haven, het kathedraal en vergeet niet de winkelstraten!

Oviedo

De costa verde grenst niet aan deze stad in Noord-Spanje, maar Oviedo ligt er wel vlakbij. De kerk van San Julian is hier beroemd, de 1000 jaar oude muurschilderingen zijn mooi bewaard gebleven. De stad werd gesticht in de achtste eeuw na Christus! De eeuwenoude stad telt vele pleintjes en leuke kleine straatjes; het is dus zeker een bezoekje waard!


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars


Comillas

Dit dorpje is mede bekend door de sporen die de beroemde Catalaanse architect Antoni Gaudí achterliet. Het dorpje in Cantabrië ligt aan de golf van Biskaje heeft namelijk een herenhuis dat gebouwd is door Gaudí. Het huis heeft de naam El Capricho. Hoewel hij de architect was, was hij niet bij de bouw betrokken. Comillas heeft verder een mooi strand, en hoewel het officieel een dorpje is heeft het de grootte van een kleine stad.

San Vicente de la Barquera

Dit oude vissersdorpje ligt ook in Cantabrië. Het heeft een aantal interessante monumenten waaronder de kerk van Santa María de los Ángeles. Deze kerk werd tussen de 13e en de 16e eeuw gebouwd. Geweldige stranden en een mooie riviermonding met gekleurde bootjes; je raakt de eerste paar uur niet uitgekeken in San Vicente. Uiteraard zijn er ook een groot aantal zeer goede visrestaurants in de havenplaats, te midden tussen alle bijzondere architectuur. Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt