Ontdek Spanje »  Bilbao » Openbaar vervoer Bilbao

Openbaar vervoer en metro in Bilbao

Spanje, Baskenland - Openbaar vervoer Bilbao - Zoals: Bus, metro, tram, taxi, trein, Bilbao card, openbaar vervoer vica versa luchthaven Bilbao Spanje en nog meer informatie over het openbaar vervoer in Bilbao!Openbaar vervoer Bilbao is goed geregeld

Het openbaar vervoer in Bilbao is goed georganiseerd. Zowel binnen de stad en de provincie zijn verschillende mogelijkheden om je te verplaatsen. Er rijden stadsbussen naar diverse wijken in Bilbao en regionale bussen naar de omgeving van Bilbao, zoals bijvoorbeeld Santander en San Sebastian

Vervoer per trein is vanuit Bilbao ook mogelijk. Zowel regionaal als landelijk zijn spoorlijnen van en naar Bilbao aangelegd.


Bilbao openbaar vervoer Kaart

De Bizkaia Bilbao Kaart is een vervoerskaart van de stad Bilbao. Je kunt hier kiezen tussen 24, 48 of 72 uur, dus 1, 2 of 3 dagen. Je kunt gratis reizen met het openbaar vervoer van Bilbao, ook kun je met de Bizkaia Bilbao Kaart diverse musea gratis bezoeken. Hier zit het Guggenheim Museum bij. De kaart kun je vandaag kopen en later activeren. Vanaf het moment dat je hem voor het eerst gebruikt, wordt de kaart geactiveerd.
 
24 uur: €10. 48 uur: €15. 72 uur: €20. Je kunt de kaart kopen bij toeristen centra, het informatie centrum bij Plaza Circular of bij het Santurce Tourist Office.

Metro Bilbao

In 1995 opende de burgermeester van Bilbao de metro van Bilbao. Ontworpen door Norman Foster heeft deze metro al vele prijzen gewonnen; zowel nationaal als internationaal. Er zijn 3 metrolijnen, verdeeld in drie zones. Kaartjes kun je los kopen, je kunt natuurlijk ook gratis met de Bizkaia Bilbao Kaart reizen. Ook kun je gewoon een dagkaartje kopen voor de metro van Bilbao.De metro's rijden van 6:00 uur s' morgens tot 23:00 uur s' avonds en rijden elke 6 minuten, behalve op zondag en feestdagen. Dan wordt de frequentie verlaagd naar iedere 10 minuten. Op vrijdagavond rijden ze tot en met 02:00 's nachts.


Taxi Bilbao

In Spanje zijn de taxi's gelukkig veel goedkoper dan in Nederland. Van Bilbao Airport naar het centrum van Bilbao kost 15 minuten, en zo'n €25.

  • Radio Taxi Bilbao (94 444 88 88
  • Radio Teletaxi (94 410 21 21)
  • Radiotaxi Nervión (94 426 90 26)
  • Class Taxi Mercedes: (94 444 50 50)


Treinen

Van of naar Bilbao zijn er 3 treinmaatschappijen actief. RENFE (Cercanias), FEVE en Euskotren. RENFE is de grootste treinmaatschappij van Spanje en is actief op de langere afstanden.

Cercanias betekent 'omgeving' in het Spaans. Deze treinen rijden dan ook op de kortere afstanden, het is te vergelijken met de Nederlandse stoptrein. Deze treinen zijn onderdeel van RENFE en vertrekken allemaal vanaf Estacion Abando (ook bij metrohalte Abando). De langeafstandstreinen treinen naar Madrid en Barcelona vertrekken ook vanaf hier. Dit zijn geen cercanias treinen maar behoren wel toe aan RENFE.

Euskotren is een andere trein vervoermaatschappij. Euskotren vervoert het Baskenland met elkaar. Bilbao wordt zo verbonden met Bermeo, met stops in Ermua en Lezama. Ook zorgt Euskotren voor de verbinding met San Sebastián. 

FEVE is de laatste treinmaatschappij die de trein vanaf Bilbao verzorgt. Ze hebben onder andere een treindienst naar Santander en Oviedo. Concordia is het treinstation vanwaar FEVE opereert.


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars


Bus in Bilbao

De bus van Bilbao heeft een grappige naam; de bilbobus. Het bedrijf beheert 30 buslijnen. Wil je buiten de regio Bilbao met de bus? Dan moet je met de BizkaiBus. Dit is vanzelfsprekend de bus van Bilbao naar de rest van Biskaje.

De bus terminal van Bilbao, of het busstation van Bilbao is TermiBus. Je vindt Termibus in het centrum van Bilbao. Dit busstation ligt vlakbij metrostation San Mames.

De kabelbaan

Vanaf Plaza Fenicular vertrekt ieder kwartier een kabelbaan. Voor spectaculaire foto's vanaf de kabelbaan raden wij deze echt aan!


Het avontuur begint op de fiets

Wij Hollanders houden van fietsen. Wij van ontdek Spanje raden een fietstour door Bilbao dan ook echt aan! Je kunt verschillende tours nemen, waaronder bijvoorbeeld een fietstour van 3 uur lang. Vooral op de eerste dag is een fietstocht door een nieuwe stad leuk.