Ontdek Spanje »  Bilbao » Openbaar vervoer Bilbao

Openbaar vervoer en metro in Bilbao

Spanje, Baskenland - Openbaar vervoer Bilbao - Zoals: Bus, metro, tram, taxi, trein, Bilbao card, openbaar vervoer vica versa luchthaven Bilbao Spanje en nog meer informatie over het openbaar vervoer in Bilbao!Openbaar vervoer Bilbao is goed geregeld

Het openbaar vervoer in Bilbao is goed georganiseerd. Zowel binnen de stad en de provincie zijn verschillende mogelijkheden om u te verplaatsen. Er rijden stadsbussen naar diverse wijken in Bilbao en regionale bussen naar in de omgeving zoals: Santander en San Sebastian

Vervoer per trein is vanuit Bilbao ook mogelijk. Zowel regionaal als landelijk zijn spoorlijnen van en naar Bilbao aangelegd.


Bilbao openbaar vervoer Kaart

Bij een stedentrip naar Bilbao kunt u het beste een Bizkaia Bilbao kaart kopen. Met deze kaart kunt u gedurende 24, 48 of 72 uur gratis met het openbaar vervoer reizen en diverse musea (ook het Guggenheim Museum)  gratis bezoeken.
 
Bij het eerste gebruik wordt de kaart geactiveerd .
 
De Bilbao Bizkaia Card kost: voor 24 uur € 30.00 - 48 uur € 35.00 -  72 uur € 40.00
 
De kaart is te verkrijgen bij:
  • Tourist Information Plaza Circular
  • Tourist Information Guggenheim
  • Bilbao - Tourist Office Airport (alleen vouchers)
  • Gernika-Lumo Tourist Information Office
  • Santurce Tourist Office 
  • Balmaseda Tourist Information Office

Metro Bilbao

De metro van Bilbao werd geopend in 1995. Die de districten aan beide kanten van de rivier verbinden met het stadscentrum, en een derde lijn is in aanleg. De metro werd ontworpen door Norman Foster en heeft in haar korte bestaan al veel nationale en internationale architectuurprijzen gewonnen.

De stad Bilbao heeft twee metro lijnen en de metro is de makkelijkste en snelste manier om u in de stad te verplaatsen. De metro is verdeeld in drie zones. Losse kaartjes koopt u op de metrostations  voor 1, 2 of 3 zones. Een dagkaartje is goedkoper en makkelijker hiermee kunt u de hele dag door alle drie de zones reizen. Hier vindt u de officiële website van de metro en wilt u grotere kaart als hieronder klik dan hier!De metro's rijden van 6:00 uur s' morgens tot 23:00 uur s' avonds en rijden elke 6 minuten, behalve op zondag en feestdagen, dan rijden ze elke 10 minuten. Op vrijdagavond en de avond voor een feestdag rijden ze tot 02:00 uur nachts en de hele nacht op zaterdag. Als u in het bezit bent van een Bizkaia Bilbao kaart kunt u gratis reizen. Op de officiële site van de metro vindt u meer info over de metrokaart van Bilbao.


Taxi Bilbao

In Bilbao zijn de prijzen voor een Taxi een stuk goedkoper dan in Nederland. Zo komt u met de taxi in ongeveer 15 minuten van airport Bilbao naar centrum Bilbao voor ongeveer € 25,00.


    * Radio Taxi Bilbao (94 444 88 88)
    * Radio Teletaxi (94 410 21 21)
    * Radiotaxi Nervión (94 426 90 26)
    * Class Taxi Mercedes: (94 444 50 50)Treinen

Met de trein naar of van Bilbao reizen kunt u kiezen uit 3 vervoersmaatschappijen. De treinen van RENFE verzorgen de lange en middellange afstand.

De Cercanias treinen verzorgen de korte afstand en de voorsteden van Bilbao. De treinen van Renfe waar ook de Cercanias treinen toe behoren vertrekken allemaal vanaf station Estacion Abando in Bilbao. Hier vertrekken ook de treinen naar Madrid, Barcelona of Alicante. Het station vindt u aan het plein Plaza Circular, waar ook de tram en de metro stoppen (halte Abando).

Een andere vervoersmaatschappij is Euskotren, dit is een provinciale vervoersmaatschappij van Baskenland. Deze verbindt Bilbao met stoptreindiensten naar Ermua, Lezama en Bermeo. Daarnaast is er een regionale dienst naar San Sebastian

Maar er is nog een vervoersmaatschappij en dat is FEVE, welke Bilbao met Balmaseda verzorgt. Deze trein stopt op de stations Concordia, Ametzola, Basurto en Zorroza. En dagelijkse vertrekt er een trein van Bilbao naar León in het binnenland en de kustlijn die helemaal naar Ferrol gaat en Santander en Oviedo aandoet. Alle treinen van FEVE vertrekken vanaf station Concordia.


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars


Bus in Bilbao

De Bilbobus: is de naam van de 30 stadsbuslijnen van Bilbao. Buiten dat is er de “BizkaiBus”, die de stad verbindt met de rest van de provincie Biskaje. Vanaf busstation TermiBus vertrekken de bussen van de verschillende busmaatschappijen, voor de dienst regeling kijkt u het beste op de website van Termibus dit busstation ligt in het centrum van de stad. TermiBus is goed te bereiken met de Metro ( halte San Mames ) maar ook met de tram en de Cercanias trein is een goede verbinding voorhanden

De kabelbaan

Bilbao bezit ook een toeristische kabelbaan die elke 15 minuten vertrekt vanaf Plaza Funicular. Deze kabelbaan is in handen van Artxanda Funicular. Wilt u spectaculaire foto’s maken van Bilbao dan is een ritje met de kabelbaan zeker een ritje waard.


Het avontuur begint op de fiets

Een echte aanrader is om de stad Bilbao te ontdekken op de fiets en met een gids. Tijdens deze 3 uur durende fietstocht leert u de stad alvast kennen. Tenminste als u dit de eerste dag dat u in Bilbao bent gaat doen. De Bilbao fietstocht met gids kunt u eenvoudig hier reserveren.