Bezienswaardigheden van Bilbao

Bilbao en zijn bezienswaardigheden › Baskenland › Spanje - De mooiste bezienswaardigheden in Bilbao met de beste informatie, tips en inspiratie!


De stad Bilbao

De stad Bilbao ligt in het noorden van Spanje in de regio Baskenland. Bilbao is het hart van de Baskische economie en haar sociale ontwikkeling en de motor van de modernisering. In Bilbao zijn de laatste jaren grote architectonische en infrastructurele vernieuwingen doorgevoerdBilbao hoofdstad van de provincie Biskaje.

In Bilbao is door het zogenaamde Bilbao effect de laatste jaren veel veranderd. Hoe is Bilbao getransformeerd van stinkende industrie stad tot het artistieke Bilbao van vandaag. De reddende engel was het Guggenheim Museum die de stad Bilbao opslag veranderde....

 

De meest interessante bezienswaardigheden van Bilbao

 Museo Guggenheim de Bilbao
Door gebruik te maken van materialen als glas, titanium en kalksteen is hier een creatie van architect Frank O. Gehry ontstaan. Dit wel een zeer exceptioneel en bijzonder vormgegeven museum koste meer dan zeventig miljoen euro. Hier vindt u hoofdzakelijk op een zeer creatieve manier tentoongestelde beeldende kunst uit de twintigste en éénentwintigste eeuw.

 

Website:  Museo Guggenheim de Bilbao
       
Kathedraal van Santiago de Bilbao
De bouw van deze Santiago kathedraal begon rond het einde van de veertiende eeuw en eindigde begin van de zestiende eeuw.  Maar in 1949 werd deze voormalige katholieke kerk tot kathedraal verklaard.


Vergelijk gratis goedkope vliegtickets


Mercado de la Ribera
Deze grote overdekte ‘Mercado de la Ribera’ in Bilbao is door zijn prachtige lokatie, midden in het hart van het centrum en aan het water, komen er elke dag duizenden mensen. Mercado de la Ribera heeft prachtige glas in lood ramen.

Plaza Nueva
Ten noorden van de kathedraal van Santiago de Bilbao tussen de straten Calle Correo en Calle Askao. vindt u ‘Plaza Nueva’ hier vindt u diversen restaurants, winkels en barretjes. Ook wordt Plaza Nueva gebruikt voor rommelmarkten, concerten en diversen festivals.

Teatro Arriaga
Is vernoemd naar de Spaanse componist Juan Crisóstomo Arriaga ook wel de ‘Spaanse Mozart’ genoemd en werd gebouwd tegen het eind van de negentiende eeuw. Binnen zie je de pracht van zo’n historisch theater.

Website: Teatro Arriaga
       
Palacio Chávarri
Palacio Chávarri bevindt zich aan het Moyúa plein, hier is ook de zetel van de overheid. Al hoewel het op de eerste blik lijkt op een oud gebouw uit de tijd van de Renaissance, is het begin van de twintigste eeuw gebouwd. In het Museum voor Schone Kunsten hangt het schilderij ‘Samson en Delila’ deze kunstenaar is ook verantwoordelijk voor de inrichting van verschillende  kamers in Palacio Chávarri.
       
Zubizuri ook wel Puente del Campo Volantin genoemd
De witte loopbrug valt op door zijn strakke vormgeving die over de Nervión rivier loop. Deze brug is een ontwerp van de Spaanse architect Santiago Calatrava en is gebouwd tussen 1994 en 1997 gebouwd.


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Stadhuis
Het historische stadhuis (Ayuntamiento) van Bilbao vindt u aan Plaza Ernesto Erkoreka. Dit in verschillende bouwstijlen gebouwde stadhuis, bestaat uit  prachtige beelden, klokken toren en een heel bijzondere arabische ruimte
       
Casco Viejo - de officiële naam is ‘Las Siete Calle’
Dit is de oud stad met zijn smalle straatje, geveltjes en de kathedraal en diversen andere kerken, San Nicolás, Santos Juanes, San Anton. Las Siete Calle of wel de zeven straten, dit zijn de oudste straten van Bilbao zoals: Barrencalle Barrena, Berrencalle, Carnicería Vieja, Belosticalle, Tendería, Artecalle en Somera. Ook hier vindt u vele leuke eetgelegenheden, barrejesen het Arriaga Theater. Wat u hier zeker proberen moet is een glaasje ‘Chiquitos’ te drinken.
       
De wijk Abando
Bent u op zoekt naar het uitgaansleven in Bilbao dan moet u in de wijk Abando zijn. Hier in de wijk Abando vindt u de beroemde pintxos ( tapas/ ) van Bilbao. Hier zijn de bars, clubs en restaurants waar u een heerlijk en gezellig avondje kunt doorbrengen.Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt