Home » Spanje Informatie - vakantie Spanje » Feestdagen in Spanje » Dia de La Hispanidad - Columbusdag

Dia de la Hispanidad - Columbusdag

Columbusdag spanje - Dia de La Hispanidad  - Of te wel Fiesta Nacional de España. Op 12 oktober herdenken de Spanjaarden de aankomst van de Italiaanse ontdekkingsreiziger in Spaanse dienst Christoffel Columbus op het continent Amerika en dit was op 12 oktober 1492. Dia de La Hispanidad - Columbusdag (Engels: Columbus Day, Spaans: Dia de La Hispanidad) is een herdenkingsdag in verschillende landen in Latijns-Amerika, de Verenigde Staten en Spanje waarop men de aankomst van de Italiaanse ontdekkingsreiziger in Spaanse dienst Christoffel Columbus op het continent Amerika op 12 oktober 1492 herdenkt. Columbusdag wordt op die dag gevierd, behalve in de Verenigde Staten, waar Columbusdag op de tweede maandag van oktober valt.

12 oktober is in Spanje een nationale feestdag, waarop in vele steden en gemeentes feest wordt gevierd. Houd er wel rekening mee dat veel winkels en kantoren gesloten zijn en het zelfde geldt voor de overheid

In de hoofdstad Madrid is een grote en beroemde militaire parade, waar onderdelen van het Spaanse leger aan het koninklijk paar en de regering voorbij trekt.

Wat wel weer leuk is voor mensen die graag een museum bezoeken de musea zijn deze dag in heel Spanje gratis geopend wat tot lange wachtrijen tot gevolg heeft.

 

Verenigde Staten
In de Verenigde Staten werd Columbusdag vooral door Amerikanen van Italiaanse afkomst gevierd. Op aandrang van dit bevolkingsdeel verklaarde president Franklin D. Roosevelt in 1937 Columbusdag tot een nationale feestdag. Een groot deel van de staten erkennen Columbusdag echter niet als een officiële staatsfeestdag. De dag wordt vooral gevierd in staten met een aanzienlijke Italiaanse bevolking, zoals New York, New Jersey en Massachuset


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

Spanje autohuur

Voor velen in de Verenigde Staten is Columbusdag een omstreden feestdag. Leden van de oorspronkelijke volkeren in Noord-Amerika, tegenwoordig aangeduid als Native Americans, zien in Columbus het symbool van het begin van de onderwerping van de oorspronkelijke bevolking in Amerika. De staat South Dakota viert de feestdag, maar veranderde de naam officieel in Native American Day. Anderen geloven dat de Vikingen Noord-Amerika eerder bezochten dan Columbus. Er bestaan bewijzen voor een Viking-vestiging onder leiding van Leif Eriksson in Newfoundland. In Minnesota en Wisconsin in de VS wordt Leif Eriksson Day gevierd, mede vanwege het relatief grote aantal Scandinaviërs dat zich in die staten gevestigd heeft in de 19de eeuw.

 

Latijns-Amerika
In sommige Latijns-Amerikaanse landen wordt de dag onder een andere naam gevierd, bijvoorbeeld Día de la Raza (Dag van het Ras), maar ook: Día de las Culturas (Dag van de Culturen) in Costa Rica, Discovery Day (Ontdekkingsdag) op de Bahama's, en sinds 2002 in Venezuela: Día de la Resistencia Indígena (Dag van Inheems Verzet).


Vergelijk gratis goedkope vliegtickets


Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt