Ontdek Spanje » Wandelroutes op La Palma


WANDELROUTES OP LA PALMA

La Palma wandelen - info en tips over wandelingen en wandelroutes op het Canarische Eiland La Palma. Wij hebben hier op   het "Groene La Palma" een aantal prachtige routes voor u in kaart gebracht.Het Spaans eiland La Palma op de Canarische Eilanden

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan naast Afrika. Het onderscheidt zich van andere Canarische Eilanden als Tenerife en Gran Canaria door het ontbreken van massatoerisme. Het eiland kent enkel een bescheiden ecotoerisme en de toeristen die het eiland bezoeken (voornamelijk wandelaars) komen voor de prachtige natuur en de authentieke eilandcultuur.

Wandelmogelijkheden La Palma heeft een betrekkelijk dicht net aan wandelpaden, veelal gemarkeerd volgens het internationale systeem van de GR-paden: wit-rood voor gran recorrido-paden en wit-geel voor de kortere pequeno recorrido-paden. De twee GR-paden z

Wandelmogelijkheden
La Palma heeft een betrekkelijk dicht net aan wandelpaden, veelal gemarkeerd volgens het internationale systeem van de GR-paden: wit-rood voor gran recorrido-paden en wit-geel voor de kortere pequeno recorrido-paden. De twee GR-paden zijn de GR 130 (Camino de la Costa), die redelijk dicht de kustlijn volgt (overigens nog steeds met soms aanzienlijke hoogteverschillen) en het bergland vermijdt, en de GR 131 (El Baston), die door het gebergte loopt. Deze laatste route begint in Puerto de Tarzacorte, gaat via de Roque de los Mucachos ten noorden van de Caldera de Taburiente, via de Pico de la Nieve en de bergrug Cumbre Nueva naar de Faro de Funcaliente.

 

TOFFE WANDELROUTES OP LA PALMA
Dol op wandelen én op Spanje? Overweeg dan een trip naar het Spaanse La Palma. Het is het groenste eiland van de Canarische eilanden en leent zich uitstekend om te voet te verkennen.


Zoekt u een vliegticket?

Op Vliegtickets.nl krijg je snel een overzicht in beeld welke maatschappij de beste tickets voor jou in de aanbieding heeft op een door jou gekozen datum. 


1. Cubo de la Galga
We beginnen bij Puntallana: een slaperig dorpje in het oosten van La Palma. Hier start de route Cubo de La Galga, een rustige wandeling door het mooiste gedeelte van de laurierbossen en door de lage moeilijkheidsgraad ook prima geschikt met kinderen. Parkeer de auto buiten bij het informatiehuisje en volg de wandelbordjes. Deze route is ongeveer 12 kilometer en is binnen 3 à 4 uur te wandelen.

2. Van El Tablado naar Santo Domingo
Deze route is wat veeleisender en begint in El Tablado (een must-see!) en eindigt in Santo Domingo. Je komt langs de ongerepte natuur van La Palma en je krijgt te maken met vele hoogteverschillen. Ook leidt deze wandelroute je langs diepe ravijnen en de robuuste maar tegelijkertijd prachtige kustlijn van La Palma.

3. Route langs de vulkaan
Voor wie op zoek is naar panoramische uitzichten is deze route een aanrader. De pittige wandeling van Refugio del Pilar tot aan de vuurtoren aan de kust van Fuencaliente brengt je langs de prachtige vulkanen waarbij je het landschap goed kunt bewonderen, en voert je verder langs pijnbomen totdat je uiteindelijk uitkomt bij de kust.


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in La Pama, Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in La Palma, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in La Palma. Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een auto in Spanje zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.

4. Caldera de Taburiente
Deze middellange wandeling van Los Brecitos naar het kampeerterrein in het Nationaal Park slingert langs een grote, spectaculaire krater en gaat daarna dwars door de Canarische dennenbomen. Wanneer je het bos verlaat kijk je uit over een gigantisch ravijn.

5. Van La Zarza naar Cruz del Gallo
Beginnend bij het La Zarcita National park brengt deze route je langs een weelderige groen gebied. De bomen beschermen je tegen de felle zon. De route van 5 kilometer brengt je langs een prachtig ravijn waar, als je geluk hebt, water naar beneden stroomt.

6. Van La Tosca naar Gallegos
Laten we beginnen bij Gallegos in de gemeente Barlovento. Het beginpunt van deze wandeling is het uitzichtpunt van La Tosca, waar je een prachtig uitzicht hebt over de drakenbomen. Vervolgens brengt deze route je via de steile noordelijke kant naar de bodem van de Gallegos ravijn. Onderweg ga je terug in de tijd...7. Buracas
Buracas is misschien wel de meest magische plek van het eiland. De drakenbomen trekken direct je aandacht, net als de rust en eenvoud van het gebied waarlangs deze route je brengt. Deze wandeling begint op het centrale plein Las Tricias.

8. Marcos en Cordero
Vanaf Casa del Monte loopt deze route door 13 watertunnels, waar soms nog wat water naar beneden druipt. Na 30 minuten sta je middenin een weelderig groen gebied en bereik je de Marcos en vervolgens de Cordero waterbronnen. Vervolg de rest van de route en geniet van een prachtig panoramisch uitzicht. Onze tip: bezoek het Los Tilos bos en het bijbehorende bezoekerscentrum. Dit duurt echter nog 4 uur.

9. Pico de la Nieve
Pico de la Nieve is een van de hoogste bergen op La Palma. Rijd naar de Roque de los Muchachos langs de LP-4 weg tot aan het kruispunt, aangeduid als "Pico de la Nieve." Je vindt de wegwijzers van deze route rechts van het pad. Na een half uur lopen door het pijnbomenbos bereik je de top van de berg en kun je een foto maken van het kruis dat bovenop de berg staat. Geniet van het spectaculaire uitzicht voordat je weer terug gaat naar de auto.

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!

Misschien ook Interessant:

Bron: Telegraaf.nl