Home » Fietsen in Spanje - Spanje op de fiets


Fietsen in Spanje - Spanje op de fiets

Ontdek Spanje op de fiets

Alle informatie voor een fietsvakanties in Spanje - Ontdek en beleef Spanje op de fiets. Geniet van een heerlijke Fietsvakantie in Spanje - Deze pagina op de fiets door Spanje wil u helpen aan goede informatie bij het organiseren van u fietsvakantie in Spanje. Hier vind je de belangrijkste verkeersregels voor fietsers in Spanje zoals fietsen met GPS. De tarieven voor het transport van u fiets bij de meest voorkomende vliegtuigmaatschappij die op Spanje vliegen.

fietsen in spanje

1 - De belangrijkste verkeersregels voor fietsers in Spanje zijn:

 • Het rijden met oordopjes is verboden (er wordt streng op toegezien)
 • Fietsers mogen op de vluchtstrook als er geen fietspad is
 • De maximumsnelheid voor fietser is 45 km p/u (met uitzonderingen!)
 • Het dragen van een helm is verplicht buiten de bebouwde kom (de boete is € 200,-)
 • Het dragen van een helm is verplicht binnen de bebouwde kom tot 16 jaar
 • Het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets is verboden (de boete is € 200,-)
 • Met zijn tweeën naast elkaar fietsen mag, maar alleen als dat verantwoord is
 • Snelverkeer heeft voorrang op langzaam verkeer
 • Licht en reflectoren in het donker zijn verplicht
 • Dronken op de fiets zitten is verboden (de boete is € 500,-)
 • Mochten fietsers een bekeuring krijgen dan mogen zij niet meer op de fiets verder nadat zij zijn bekeurd. De politie zal de fiets in beslag nemen of deze moet stil worden gezet.

Zoekt u een vliegticket?

Op Vliegtickets.nl krijg je snel een overzicht in beeld welke maatschappij de beste tickets voor jou in de aanbieding heeft op een door jou gekozen datum. 


2 - Verstuur uw fiets van huis naar hotel... Wel zo prettig!

Verpak u fiets in doos of koffer en TNT vervoert het naar Spanje

Het bedrijf Travel Light organiseerde al langer het vervoer van golfsets, ski’s, snowboards en kites en nu heeft het ook de stap gezet naar het vervoer van fietsen. Verpak u fiets in doos of koffer en TNT vervoert het naar Spanje. Travel Light maakt u reiservaring met een fiets aangenamer door u fiets en bagage bij u op te halen en klaar te zetten op uw plek van bestemming.  Het wordt  bij u thuis afgehaald en afgeleverd op de plek waar u reis begint. Lekker toch !!!!!!  Het kost iets meer als dat u zelf u fiets meeneemt via een vliegmaatschappij maar u fiets staat wel op u aangegeven adres en u gaat veel discussie's met slecht geïnformeerd personeel bij de incheck bali uit de weg!!!!   Lees meer informatie over Travel Light »

 

3 - Huur of koop een fietskoffer

Wielrenners en mountainbikers willen op vakantie natuurlijk altijd hun eigen racefiets bij zich hebben. Maar hoe bescherm je de fiets het beste? Of u nu met het vliegtuig, in de trein of met de auto gaat, voor de beste bescherming van u fiets neem een fietskoffer. Bij FIETSKOFFER.NL kunt u fietskoffer of hoes kopen maar ook een fietskoffer huren

 

4 - Wat zijn de tarieven voor een fietskoffer in het vliegtuig?

Hier de tarieven van  de meest voorkomende vliegtuigmaatschappij die op Spanje vliegen:

 

Air Berlin
Bagage en fietsregeling:
Bagagevrijdom 20 kg.
Daarnaast mag de fiets meegenomen worden voor een toeslag van € 20,- per enkele reis (bij het inchecken te voldoen)

 

Alitalia
Bagage en fietsregeling:
Bagagevrijdom 20 kg.
Daarnaast mag de fiets mee voor:
€ 40,- per enkele reis binnen Europa

 

Easyjet
Bagage en fietsregeling:
Bagagevrijdom 20 kg.
Daarnaast mag de fiets meegenomen worden voor een toeslag van € 25,- per enkele reis (bij het inchecken te voldoen)
U dient tevens per ingecheckte tas te betalen dus zorg dat u weinig mogelijk tassen incheckt!

 

KLM
Bagage en fietsregeling:
Bagagevrijdom 20 kg.
Daarnaast betaald u per fiets:
€ 40,- per enkele reis binnen Europa
LET OP: indien de fiets incl. de doos boven de 20 kg komt, dient u overgewicht te betalen


SNP Fietsvakanties

Lufthansa
Bagage en fietsregeling:
Bagagevrijdom 20 kg.
Daarnaast betaald u per fiets:
€ 70,- per enkele reis binnen Europa

 

Ryan Air
Bagage en fietsregeling:
Bagagevrijdom 15 kg.
Daarnaast mag de fiets meegenomen worden voor een toeslag vanaf € 60 per enkele reis van te voren BETALEN
U dient tevens per ingecheckte tas te betalen dus zorg dat u weinig mogelijk tassen incheckt!

 

Transavia
Bagage en fietsregeling:
Bagagevrijdom 20 kg.
Daarnaast mag de fiets binnen Europa meegenomen worden voor een toeslag van € 40 per enkele reis

 

Vueling:

Bagage en fietsregeling:
Bagagevrijdom 20 kg.

Fiets mag in doos mee voor € 45 per vlucht (bij overstappen betaal je dus opnieuw!)Verpakkingswijze van de fiets

Meestal worden er voorwaarden gesteld aan de verpakkingswijze van de fiets. Discussie met check-in personeel is zinloos.
Tip: Schakel de ketting op het grootste tandwiel achter en het kleinste voor, dan staat de derailleur het meest naar binnen en is het risico op schade kleiner.
Zelfs als u, u precies aan de vervoersvoorwaarden houdt, moet u rekening houden met discussie met slecht geïnformeerd check-in personeel. Het is daarom goed te proberen de voorwaarden op schrift te hebben, bijvoorbeeld een print van de internetpagina met voorwaarden voor sportbagage van de maatschappij.

 

5 - Fietsen met GPS.

Fietsen met GPS heeft namelijk duidelijke voordelen.
Met GPS kunt u goed u plaats bepalen. Neem daarbij een ‘ouderwetse’ kaart (met lengtegraad en breedtegraad vermeldingen) dan kan er eigenlijk niets meer misgaan.
Programmeer u route in de GPS en u weet met maximaal op 30 meter waar u bent.

Fietsvakantie in Spanje

Bij de Aktiva Tours individuele fietsvakanties fietst u van camping naar camping, van hotel naar hotel en wordt dan de bagage voor u vervoerd of vanuit één hotel. Op een groot aantal bestemmingen kunt....

Fietsvakantie in Spanje

Fiets door fascinerende landstreken als Catalonië, Castilië, Andalusië en Extremadura, ga over de País Valenciano naar Valencia, maak een fietstocht op de Canarische eilanden.....

Bij Baja Bikes boekt u de leukste fietstours en wandeltours met gids. Bij Baja Bikes boek je veilig én snel je fietstour en stadswandelingen met Nederlandse gids in SPANJE. Bekijk de Highlights of ga juist van de gebaande paden.....

Fietsvakantie in Spanje. Tussen de Atlantische kust en de bergen van Ronda ligt een cluster van de mooiste bergdorpjes van Andalusië. De Spanjaarden noemen ze eenvoudig “Los Pueblos blancos”: de witte dorpen. Het is een landstreek met duizenden olijfbomen op talloze kleuren aarde en gifgroene Sierra's. Je hebt voldoende tijd voor het historische Moorse stadje Ronda .....

Langs de Rutas des Olivos, fietsvakantie langs hotels
Ten noorden van Malaga ligt een vrijwel onbekende streek met een exotisch karakter. Hier vind je een fraai heuvelland met duizenden, grijsgroene olijfbomen die in oker of terracotta kleurige aarde staan. De fietsroute voert langs mooie dorpen met gezellige barretjes en vriendelijke bewoners. Tijdens ....

Fietstocht langs de ’Costa Verde" Fetsvakantie langs pensions
De groene noordkust van het Iberisch schiereiland leent zich prima voor een heerlijke fietsvakantie. Over licht bergachtig terrein, langs zee en strand, fiets je door het boerenland van Cantabrië en Asturias. Je volgt delen van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela en doet oude pleisterplaatsen......

FIETSROUTES IN SPANJE

Hoogste bergpas van Europa fietsen - Pico Veleta bij Granada

In Europa zin er heel wat bergpassen te fietsen, maar een van de mooiste is voor mij toch de Pico Veleta  in de Sierra Nevada - vlakbij Granada. Je kunt vertrekken vanuit Granada of vanuit een van de campings aan de voet van de Pico. Granada ligt op ongeveer 900 meter boven zeeniveau en het eindpunt van de fietsroute op de top van de Pico ligt op ongeveer 3600 meter hoogte. Deze route gaat over 50 kilometer en heeft 2740 meter vertikale klim. De route is verhard en kan met een MBT of racefiets worden gedaan. Zelf heb ik de tocht per racefiets gemaakt - met een goed afgestelde triple. Onderweg zijn er weinig mogelijkheden voor een drankje en hapje - dus het is zaak genoeg energie voor onderweg mee te nemen.

De route vanuit Granada is de makkelijkste. Meteen buiten de stad begint direct de klim van ruim 40 km naar de top van de Pico Veleta . De laatste 12 km zijn zwaar. Niet alleen dat je de benen gaat voelen, maar het stijgingspercentage gaat omhoog en je komt op een hoogte waar de lucht ijler is en het ademhalen moeilijker wordt. Letterlijk en figuurlijk voel je je hart bonzen in je keel. Met een beetje pech kan de kou ook nog een extra dimensie geven aan deze klim. Gewoon rustig blijven en doortrappen in je eigen tempo en ritme. Boven heb je een fabelachtige uitzicht. Op de afdaling is het alleen maar remmen.

 

Spanje is een fantastisch vakantieland waar iedereen jong of oud heerlijk kan genieten, dus... hasta la vista en España of tot ziens in Spanje!


De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!

Misschien ook interessant:

Bron: 2travel2