San Sebastian Isla de Santa Clara - Het eiland Santa Clara San Sebastian

Gepubliceerd op 27 oktober 2018 om 07:05


San Sebastian Isla de Santa Clara - Het eiland Santa Clara San Sebastian

Het eiland Santa Clara voor San Sebastian - Het Isla de Santa Clara voor San Sebastián heeft iets heel aparts, dit eiland dat middenin de prachtige baai van San Sebastian ligt kun je bezoeken met de boot om op het Santa Clara eiland een leuk dagje uit van te maken!

 

Middenin de Concha baai van San Sebastián ligt het eiland Santa Clara. Een plaatje dat veel ansichtkaarten siert en elke bezoeker intrigeert. En terecht! Het kleine groene eiland maakt de Concha, vaak al tot ‘mooiste stadsstrandbaai van Europa’ uitgeroepen, zo mogelijk nóg mooier.
 
Bovenop Santa Clara prijkt een wit vuurtorenhuisje. Aan de voet van het eiland, dat op een heuvel lijkt die uit de zee rijst, ligt een steiger met daarnaast een chiringuito met terras. Dat zijn de enige ‘gebouwen’ op het eiland.
Santa Clara was dan ook nooit echt bewoond, hoewel het in de late 16de eeuw als 'quarantaine' dienst deed voor mensen die aan de pest leden. Iedereen in de stad die besmet was door de plaag, werd per boot naar het eiland overgebracht. 
 
Een lugubere geschiedenis waar nu gelukkig geen spoor meer van te zien is. Via een hellend wandelpad kun je vanaf de steiger en het terras naar de top. Het hele eiland rond kun je trouwens van ongelooflijke uitzichten genieten!


Zwemmen naar het eiland

De eerste keer dat ik San Sebastián bezocht, was in de zomer. Toen ik hoorde dat je naar het eiland kon zwemmen, ben ik meteen het water in gerend. De afstand tot de bar van het eiland vanaf het midden van het dichts bijzijnde strand Ondarreta bedraagt zowat 406 meter. 
 
Vanaf de prachtige klokken aan de Concha strandpromenade (dus eerder bij vloed) tot het uiterste punt van de aanlegsteiger op het eiland is dat zowat 1130 meter. Halverwege zijn er drijvende ‘rusthaltes’, met glijbaan om vrolijk weer het water in te plonzen. Of je kunt er even heerlijk uitrusten in de zon! 
 
Pas later merkte ik de boten in de baai op. Met de kleine blauwe boot kun je het eiland bezoeken. De grotere witte boot geeft je een rondleiding langs de volledige kust van San Sebastián stad, die bestaat uit 3 stranden: Ondarreta, de Concha en Zurriola. Een 3de mogelijkheid om het eiland te bezoeken is per kajak vanaf het Ondarreta strand. 
 
Bron: Vakantiehuizenspanje.nl     |    Author