Ontdek de watervallen van Fuentes del Algar een bijzonder plekje in de natuur

Gepubliceerd op 25 oktober 2018 om 08:57


Ontdek de watervallen van  Fuentes del Algar een bijzonder plekje in de natuur

Fuentes del Algar - De watervallen van Fuentes del Algar liggen in een prachtig natuurpark bij het dorpje Callosa d’en Sarria in de bergen en ongeveer 15 kilometer van Benidorm aan de Costa Blanca, de watervallen van de rivier de Algar. (Algar is het oud grieks zoiets als "gezondheidsrivier" )

 

Wij zijn er een paar keer geweest en het water is echt ijskoud, ik heb ergens gelezen "Als je met je voeten in het water hebt gestaan dan heb je het de hele dag koud" en over zwemmen willen wij het al helemaal niet hebben, dan bevries je volgens mij.

Daarom is het in de zomer misschien hier ook zo druk, zowel met toeristen als de locals uit de omgeving, dan kun je lekker afkoelen. Maar buiten het seizoen gaat het wel. Je kan langs twee kanten van de waterval naar boven lopen en alle twee de kanten vind je een weelderige planten groei van  zeldzame bloemen en planten, en er  groeien ook verschillende kruidensoorten die een heerlijke geur verspreiden.

Het plaatsje Callosa  is een middeleeuwse stadje waar overal de geschiedenis nog zichtbaar is zoals de historische Fortalesa de Bernia, of El Poador de la Font Mayor, dit is een wasplaats gebouwd in 1786 waar meer dan 70 mensen plaats in kunnen vinden.

Vergeet in ieder geval niet Nisperas te kopen voor u het stadje verlaat! Dan Callosa is een landbouwgebied waar loquat of Nispera geteeld wordt.

 

Waar dit alles te bezichtigen is: Partida Algar, s/n 03510 Callosa d'en Sarrià