Reisimpressies van Vinarós

Vinarós een stadje aan de Costa del Azahar - Ondek en beleef het stadje Vinarós aan de Costa del Azahar en zijn bezienswaardigheden, vakantietips,  leuke informatieve informatie en nog veel meer voor een heerlijk onbezorgde vakantie in Vinarós!Vinarós

Vinarós is gelegen op het einde van de 'Costa del Azahar', de Oranjebloesemkust in de provincia Castellon. Eens behoorde zij bij de orde van de Tempeliers en daarna aan de ridders van de Montesa orde.

REISIMPRESSIES VAN VINARÓS
 

De eerste keer dat Vinaròs genoemd wordt in de geschiedenis is in 1233, het was toen nog in heerschappij van de Moren, maar deze werden al snel verdreven. Hoewel Vinaròs regelmatig last had van piraten aanvallen groeide de stad door de eeuwen heen toch behoorlijk, vooral door de grote vraag naar nieuwe schepen dankzij de groeiende wijnexport in Valencia.

 

Restanten van deze periode vinden wij terug in de muren en de oude torens. De parochiekerk is in 1700 in barokstijl gebouwd, maar er zijn daar ook nog enkele Romaanse resten te herkennen. Het hoofdportaal is in verdiepingen opgebouwd.

Een zijportaal heeft Renaissancekenmerken.Het meest indrukwekkende gebouw van Vinaròs is de kerk Archpriest de Assumpció. Deze kerk uit 1586 is gebouwd in de Gothisch-Renaissance stijl en heeft een prachtige Barokke ingang

De markt Mercado Municipal is gebouwd in 1928 op de plaats waar eerst de oude kerk van San Agustín stond.

Vinaròs is een typisch spaanse havenplaats met mooie lange brede zandstranden. Vinaròs heeft alles wat u nodig heeft. Het centrum is bijzonder groot, en je vind hier ook de meeste winkels.

De boulevard is best mooi en leuk hier is onder de boulevard een grote parkeergarage gebouwd. Er zijn vele gezellige restaurants waarvan de meeste net achter de boulevard zijn. Voor een Nederlands krantje of om boodschappen te doen moet je niet ver lopen.

REISIMPRESSIES VAN VINARÓS

Alles ligt dicht bij  het strand. Ook de  supermarkten zijn  eenvoudig met de auto te bereiken. Wie zegt man "U noemt het en Vinaròs heeft het" Millieu staat hoog in het vaandel ook op het strand"

Ook voor de kleinen zijn op het strand leuke speelplaatsen. Ook 's avonds kunt u bij verschillende strandtenten een drankje drinken, met op de achtergrond een ruisende en klotsende zee. Dus alles wat je op tientallen andere plaatsen ook hebt wij vonden er niets bijzonders alhoewel de dames van de plaatselijke vvv overal rond stonden en je een kaart met de bijzonder bezienswaardigheden gaven.


Spanje autohuur

Zodat je een rondje  langs de 11 hier opgevoerde bouwwerken kon lopen. Dat was  ook niets bijzonders de bovengenoemde kerk was gesloten. De opgevoerde huisjes zouden normaal niet opgevallen zijn.

Wat wel opviel was het massieve sloperswerk van verschillende huizen die allen in het oude centrum stonden.

Wij wilden ons hier dan ook maar een dag ophouden en eigenlijk was dat al te lang.Na 3 uurtjes heb je het wel gezien.

Maar wil je van de zon, zee en strand vakantie genieten en alles lekker in de buurt en in de barretjes en de discotheken ophouden. Dan is het een ideale plaats.

Het weer in Vinaròs

Misschien ook interessant:

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!