Reisimpressies van de stad San Sebastian

Ontdek en beleef de stad San Sebastián

Vakantie in de stad San Sebastian. Ontdek de stad San Sebastian met de leukste tips en de mooiste bezienswaardigheden, reisinformatie, weer, klimaat, openbaar vervoer, monumenten, gebouwen en nog veel meer informatie!San Sebastian, de Baskische naam is Donostia, maar in het Spaans heet de stad en San Sebastián en heel officieel heet de stad Donostia-San Sebastián. De stad San Sebastian ligt in de Spaanse Baskenland, in het noordelijk deel van Spanje. San Sebastián is de hoofdstad van de provincie Gipuzkoa de stad ligt aan een baai van de Golf van      Biskaje. Lees meer informatie »

Voordelige vakanties naarde stad san sebastián 

Hier vind je de beste hotels tegen de beste prijs in de stad San Sebastian

Voor backpackers met een klein budget zijn hostels de optie. perfecte 

Bij ons is het altijd gezellig. De beste pensions op de beste plekken.

HIER MEER INFORMATIE OVER San Sebastián

De stad San Sebastian

San Sebastián was culturele hoofdstad in 2016
De stad San Sebastian in het Baskenland is verkozen tot culturele hoofdstad van Europa in 2016. Ze zal die titel delen met de al eerder aangeduide Poolse stad Wroclaw. De titel van culturele hoofdstad van Europa wordt sinds 1985 jaarlijks toegekend aan een of meerdere steden binnen de Europese Unie. Het doel hiervan is de rijkdom, de verscheidenheid en de gemeenschappelijke kenmerken van de Europese culturen tot hun recht te laten komen en ertoe bij te dragen dat de burgers van de Europese Unie elkaar beter leren kennen.

San Sebastian staat bekend om zijn schelpvormige baai, elegante Belle Epoque gebouwen en het jaarlijkse filmfestival. Ook geniet de stad een uitstekende culinaire reputatie. Culturele hoofdsteden organiseren een heel jaar lang tentoonstellingen, voorstellingen en andere culturele evenementen.

San Sebastian (Baskische naam: “Donostia”, Spaanse naam: “San Sebastián”, officiële naam: ”Donostia-San Sebastián”) is een prachtige,  elegante en mondaine badplaats aan de Noord-Spaanse costa in de Spaanse autonome regio Baskenland, in het noorden van Spanje. Het is de hoofdstad van de provincie Gipuzkoa


Het weer in San Sebastiana


San Sebastian is een kleine stad met zo’n 200.000 inwoners. Toch voelt de stad niet klein aan. San Sebastian is een mengelmoesje van heuvels, surfstranden en historische gebouwen. De Basken zelf noemen de stad Donostia.

 

De stad gelegen aan de kust heeft een prachtige baai. Toepasselijk genoemd 'de baai van San Sebastian' met het eiland van Santa Klara in het midden. In de zomer loopt deze baai vol met jachten van allerlei formaten. De stad is dan ook bekend om zijn relatief rijke gasten. Plaza de la Constitución is het centrale plein waar veel festivals en optredens worden gegeven. Het jaarlijkse filmfestival van San Sebastian is misschien wel de beste periode om de stad te bezoeken. Er zijn dan veel feestjes, festivals en andere bezigheden die de stad nog net iets leuker maken dan deze eigenlijk al is.


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in San Sebastian, Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in San Sebastian Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een huurauto zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.

De Basken zijn ook zeer trots op hun eigen cultuur en stellen het niet op prijs als je ze als Spanjaard aanduidt! De Basken beslissen zelf over hun inkomstenbelasting, onderwijs en gezondheidszorg.


Surfen in Baskenland is ook een absolute aanrader. Door de sterke wind en natuurlijke windtunnels zijn de golven in dit gebied werkelijk fantastisch. De regio rondom San Sebastian is dan ook een trekpleister voor surfers van alle windhoeken. De Basken in San Sebastian zijn overigens zeer trots op hun eigen cultuur en stellen het dan ook niet op prijs als je ze als Spanjaard aanduidt. Dit is ook jarenlang het centrum van de ETA geweest. Als gevolg hiervan mogen de Basken zelf beslissen over hun inkomstenbelasting, onderwijs en gezondheidszorg.

 

Eten

De Basken hebben een kookcultuur waarin vooral mannen de kookmuts op hebben. Dit nemen ze ook erg serieus. Want ze eten (6 maal per dag) alsof iedere maal hun laatste is. Niet zo heel gek dus dat de stad 16 Michelin sterren chefs heeft. Baskenland is geliefd om haar pinxtos (tapas) én kookclubs. Ook wel Txoko genoemd. San Sebastian is in ’t bezit van méér dan 200 kookclubs. Veel beroemde chefs hebben hier hun roots liggen

San Sebastian, de stad van windsurfen, goed eten, eigen cultuur en geschiedenis, gezelligheid, festivals en een mooie strand…absoluut de moeite waard om ontdekt te worden.


Beste reistijd
Mei t/m september

 

De stad zelf kun je het beste te voet of per fiets verkennen.

Tours in San Sebastian

Wil je San Sebastian in korte tijd op een ontspannende, informatieve manier ontdekken met lokale gids? Baja Bikes biedt je de beste tours in San Sebastian:
Highlights Fietstour    alles in 3 uur
Tapaswandeling        populaire excursie


De bekendste wijken van SanSebastian

Een van de leukere wijkjes van San Sebastian is het artistieke wijkje aan de rivierbedding; Gros. Een ander gezellig wijkje is Parte Vieja. Ze hebben hun eigen taal, tradities, cultuur en geschiedenis.

 

Parte Vieja 

is het oude centrum van San Sébastian dit oude centrum vindt zijn oorsprong ergens aan het einde het einde van de middeleeuwen, en is gelijktijdig het toeristische hart van San Sebastian. In de wijken Centro en Gros vind je alle bekende winkels zoals in de meeste steden. In Parte Vieja zijn het hoofdzakelijk winkels die op de toeristen zijn gericht.

 

De wijk Gros

Gros is de hippe wijk, de plaats waar het surf jeugd komt en eet en drinkt deze wijk ligt direct achter het populaire Zurriola strand waar hoofdzakelijk de jeugd zich ophoud. Hier is het ook niet zo duur dan in het toeristische oude centrum.

 

Vis eet je in de haven

Als je graag vis en schaaldieren eet dan moet je in de oude vissershaven zijn. Als je hier langs de kade wandelt vind je het ene na het andere vis restaurant verser kun je vis niet eten. 


De bezienswaardigheden van San Sebastian

prachtige bouwwerken zijn de Catedral del Buen Pastor en de Iglesia de San Vincente. Deze twee gotische basilieken moet je zeker bezoeken. Maar ook de Santa Maria del Coro, deze mooie barokke kerk is ook zeker een bezoek waard.

In het oude centrum vind je ook het Plaza de la Constitución op dit plein vonden vroeger het stierenvechten plaats. 

Het museum San Telmo hier kun je alle te weten komen over de Baskische cultuur en historie van de stad. 

 

Monte Urgull en Monte Igueldo

De Monte Urgull ligt op een 123 meter hoge berg van waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Op de Monte Urgull vind je ook het historische kasteel Castillo de La Mota, en het symbool van de stad, het 30 meter hoge Christusbeeld Sagrado Corazon.

 

Openbaar vervoer San Sebastian

Het busstation van San Sebastian ligt op een paar minuten lopen van het centrum in de wijk Amara (Fernando Sasiain 7). De Dbus heeft 30 lijnen. Meer info over de Dbussen vind je hier. 

 

Vliegen naar San Sebastian

De snelste manier om in San Sebastian te komen is het vliegtuig pakken naar Bilbao. Hier vandaan is het een uurtje rijden. 

  Amsterdam Schiphol

  • Vueling (Bilbao)
  • KLM (Bilbao)

  Vliegveld Weeze

  • Ryanair (Santander)

  Brussel Zaventem

  • Vueling (Bilbao)
  • Iberia (Bilbao)
  • Brussel Airlines (Bilbao)

  Vliegveld Charleroi

  • Ryanair (Santander)

  Misschien ook interessant:

  De mooiste ontdekkingen van Spanje:

  Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!