Torre del Oro in Sevilla, Andalusië

Gepubliceerd op 1 juli 2018 om 12:18
Torre del Oro in Sevilla, Andalusië

Prachtige bouwwerken uit de Islamitische en Moorse tijd, Torre del Oro in Sevilla, Andalusië - De Torre del Oro ofwel De Gouden Toren  staat in de stad Sevilla aan de Paseo Cristóbal Colón en naast de rivier Guadalquivir. De sage, hoe de gouden toren van Sevilla aan zijn naam kwam. De toren "Torre del Oro" stamt uit de 12e eeuw en ligt  aan de Paseo Cristóbal Colón en de rivier Guadalquivir.  Toen Sevilla door de Almohaden als hoofdstad was gekozen, werden er twee bouwwerken gebouwd de Torre del Oro en de Giralda. Torre del Oro maakte vroeger deel uit van de Moorse stadswallen tussen de Reales Alcázares en de rest van de stad. In 1760 werd de Torre del Oro verbouwd en kreeg hij er een klein torentje bij. De naam Gouden Toren dateert uit de bloeitijd van Andalusië, toen de schepen uit de Amerikaanse koloniën binnenstroomden in Sevilla en hier werden gelost. De toren diende ook als gevangenis, kapel, opslagplaats en nu als maritiem museum (Museo Naval de Sevilla).

 

Een sage over hoe de Torre del Oro aan zijn naam komt

De aandacht van iedere bezoeker van het Spaanse Sevilla zal, behalve naar de prachtige paleizen en kerken, ook zeker uitgaan naar de tien kantige toren met de kleine vensters, door het volk de gouden toren genoemd.

 
Deze naam houdt de herinnering levend aan een treurige geschiedenis, die zich afspeelde in de tijd dat het gebied werd geregeerd door koning Pedro, die met recht de bijnaam "de wrede" droeg. Zijn straffen waren meedogenloos en onrechtvaardig, hij maakte daarbij geen onderscheid tussen het eenvoudige volk en de adel, en wee degene, die zich tegen zijn wil durfde te verzetten.

 

Lees HIER de sage van de gouden toren


sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
De Jong- zonvakanties Spanje
Eliza was here!
vakantiereizen PrijsVrij
Trivago hotel vergelijker
Solmar Zon bestemmingen - Spanje
Traveltroef-koffer vol kortingen