Alcazaba in Málaga, Andalusië

Gepubliceerd op 25 juni 2018 om 20:10


La Alcazaba - Moors fort in Málaga

Prachtige bouwwerken uit de Islamitische en Moorse tijd, La Alcazaba - Moors fort in MálagaHet Alcazaba ligt in de stad Málaga. Dit voormalig Moors fort ligt tegen een helling met aan de voet van die heuvel de overblijfselen van Teatro Romana ( Romeins theater). Het Alcazaba ~ Arabisch al-qasbah ~ wat betekent "citadel, deze Moorse vesting die tegen een helling van de Gibralfaroberg aangebouwd ligt is hoger dan de stad Málaga. Het uitzicht vanuit La Alcazaba is prachtig.

Vanaf hier zie je de haven van Málaga met de wandelpromonade Muelle Uno. Het fort werdt gebouwd tijdens de Hammudidendynastie. Dit is wel het best bewaarde Alcazaba in Spanje en één van de bekendste bezienswaardigheden in Malaga.

In het Alcazaba in Málaga bevindt zich ook een archeologisch museum, voor dit fort ligt een ~ amphitheater ~ of wel het Teatro Romana een ruïne van een Romeins theater en helemaal boven op de helling liggen de ruïnes van het Castillo de Gibralfaro.

De restanten van dit kasteel bieden een uitzicht over de haven en de stad. Het Alcazaba werd gebouwd tussen 1057 en 1063 door Badis ben Habús maar werd de jaren daarop volgend meerdere malen verbouwd en uitgebreid.

 

Tip:

Ben je slecht been? Aan de achterkant, van het stadhuis is een lift beschikbaar.

Openingstijden: Maandag – zondag 9.30 uur – 20.00 uur
Entree: € 2,20
Adres: Calle Alcazabilla 2
 

sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
De Jong- zonvakanties Spanje
Eliza was here!
vakantiereizen PrijsVrij
Trivago hotel vergelijker
Solmar Zon bestemmingen - Spanje
Traveltroef-koffer vol kortingen