Alcazar in Sevilla, Andalusië

Gepubliceerd op 15 juni 2018 om 19:45


Alcazar (Sevilla, Andalusië)

Prachtige bouwwerken uit de Islamitische en Moorse tijd, Het Alcazar in Sevilla, Andalusië -  Het Alcazar in Sevilla in het Nederlands  het Koninklijk Paleis van Sevilla (Real Alcázar) is één van de oudste paleizen van Europa en staat vanaf 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Als de koninklijke familie van Spanje Sevilla bezoekt dan is Real Alcázar hun officiële verblijfsplaats.

Het Alcázar Real de Sevilla of Reales Alcázares de Sevilla, wat dus in het Nederlands het Koninklijk Paleis van Sevilla betekend, werd in het jaar 913 gebouwd door Abd-ar-Rahman II op de plaats waar vroeger een Romeins en later een Visigotisch fort stond.

Het complex werd gebouwd als een kasteel door de eerste kalief van Al-Andalus maar later in de 11e eeuw verbouwd en uitgebreid tot paleis. Na de overwinning van de Christenen op de Moren liet Koning Alfons het paleis verder uitbreiden wat later nogmaals werd gedaan door Koning Peter I van Castilië die deels het oorspronkelijke paleis liet afbreken. Hetgeen wat de bezoeker nu ziet is eigenlijk een replica waarbij veel Moorse stijlen en invloeden gebruikt zijn. Keizer Karel V voegde aan het paleis weer gotische en renaissance stijlen toe waardoor er nu een mix van stijlen te zien is.

De laatste twee jaar is het Alcazar in Sevilla erg beroemd geworden omdat het meerdere keren gebruikt is bij de opnames van de The Game of Thrones televisieserie. Hierdoor is het bezoekersaantal enorm gestegen en komen er plots mensen vanuit de hele wereld naar Sevilla toe om te genieten van het Alcázar Real de Sevilla. In 1987 kreeg de Alcazar een plaats op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Meer informatie vind je hier op Real Alcázar - Koninklijk Paleis van Sevilla »


sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
De Jong- zonvakanties Spanje
Eliza was here!
vakantiereizen PrijsVrij
Trivago hotel vergelijker
Solmar Zon bestemmingen - Spanje
Traveltroef-koffer vol kortingen