Ontdek Spanje » De bezienswaardigheden van Madrid, SpanjeMadrid en zijn bezienswaardigheden!

De bezienswaardigheden van Madrid

Bezienswaardigheden van Madrid: praktische informatie van de bezienswaardigheden in Madrid.

Madrid en zijn bezienswaardigheden met informatie, inspiratie en tips, dan de hoofdstad van Spanje heeft veel bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Madrid zijn: het Palacio Real, het archeologisch museum, het Retiropark en de drie wereld beroemde kunstmusea: het Museo del Prado, het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en het Museo Thyssen-Bornemisza.

 

De bezienswaardigheden van Madrid

 

1 - Het Koninklijk Paleis in Madrid
Palacio Real is het koninklijk paleis van Madrid. Palacio Real telt maar heeft 3418 kamers en is na Versailles in Frankrijk het grootste koninklijk paleis van Europa.
website: Patrimonio Nacional

2 - Museo del Prado in Madrid
Dit prachtige museum is één van de beroemdste kunstmusea ter wereld.
Verschillenden grootheden in de kunst kunt u hier bewonderen, zoals El Greco, Bartolome Esteban Murillo, Rembrandt, Jheronimus Bosch, Peter Paul Rubens, Velázquez, Titiaan en Joachim Patinir.
website: Museo del Prado


3 - Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía in Madrid

Dit museum is heel belangrijk voor de moderne en hedendaagse kunst in Spanje. Dit museum wordt samen met Museo del Prado en Museo Thyssen-Bornemisza wel de gouden driehoek genoemd. Hier vindt u wel het bekendste werk van Picasso “Guernica”  uit 1937.

website: Museo Reina Sofia

 

4 - Almudena Kathedraal in Madrid
Deze kathedraal Almudena is gebouwd in 1883.   Deze kathedraal is in neoclassicistische stijl gebouwd zodat het goed bij het koninklijk paleis paste.


Beleef de Hoogtepunten van de hoofdstad Madrid

de stad Madrid de stad Madrid de stad Madrid de stad Madrid de stad madrid
de stad Madrid
de stad Madrid de stad Madrid auto-verhuur
Overnachten-madrid

5 - Retiropark in Madrid

Parque del Buen Retiro’dit waanzinnig mooie Retiropark wordt veel bezocht door de Madrillanen. Hier zijn 130 bomen geplant ter nagedachtenis van de slachtoffers na de aanslagen in Madrid.

 

6 - De Puerta de Alcalá in Madrid
Dit monument is waarschijnlijk de meest bekende van Madrid. Deze poort is in neo-klassieke stijl gebouwd. In 1869 is de stadsmuur afgebroken, ontstond hier ‘Plaza de la Independencia’ (plein van de onafhankelijkheid).   

7 - Puerta del Sol in Madrid
Op dit bekende plein vind je de klok van ‘Casa de Correos’ . Volgens traditie worden om 12 uur elke klokslag één druif gegeten. Op dit plein vindt u de beer ‘Oso Y Madroño.    

 

8 - Markt Rastro in Madrid
Elke zondag is er in de wijk El Rastro een hele grote markt, verdeeld over heel veel kronkelende straten.

 

 9 - Paseo de Recoletos in Madrid
Paseo de Recoletos is een lange stadsboulevard, die in het verlengde ligt van Paseo del Prado.   

10 - Plaza Mayor in Madrid
Dit grote, prachtige en levendige plein. Aan dit plein vindt u vele winkeltjes achter de pilaren van de gebouwen. Op dit grote plein vonden vroeger ridder- en stierengevechten plaats.