Aljafería in Zaragoza, Aragón

Gepubliceerd op 18 juni 2018 om 18:42


Aljafería ib Zaragoza, Aragón

Prachtige bouwwerken uit de Islamitische en Moorse tijd, Aljafería in Zaragoza, Aragón - De Aljafería in Zaragoza, Aragón is een paleis omgeven door een burcht, gebouwd in de tweede helft van de elfde eeuw in Zaragoza als de zetel van de Banu Hud-dynastie tijdens de regering van Abu Jaffar al-Muqtadir.

Tijdens de regering van Abu Jaffar al-Muqtadir. Het paleis is een voorbeeld van de bloeitijd van de taifa Zaragoza. De Aljaferia fungeert tegenwoordig als de zetel van de Cortes (het regionaal parlement) van de autonome regio Aragón.Het is het enige grote bouwwerk dat bewaard is gebleven uit de tijd van de taifas. Naast de  moskee van Córdoba (uit de 10e eeuw) en het  Alhambra (uit de 14e eeuw), is de Aljaferia een van de drie belangrijkste bouwwerken van de Moorse architectuur. Het paleis is onderdeel van de Mudéjar architectuur van Aragon op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Aljafería in Zaragoza is een Arabisch kasteel waarin je zowel de islamitisch stijl als de mudejar stijl terug ziet. Palacio de la Aljafería is één van de weinige Moorse paleizen die buiten Andalusië staat.

 

Adres

Palacio de la Aljafería
Calle de los Diputados, s/n
50004 Zaragoza