Ontdek Spanje » Canarische eilanden » Voorjaarsvakantie op FuerteventuraVoorjaarsvakantie in de zon Fuerteventura

Fuerteventura in de voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie Fuerteventura - Boek je voorjaarsvakantie naar Fuerteventura vlug, voordelig en goedkoop. Hier vind je de beste zonvakantie naar Fuerteventura. Ga heerlijk genieten van een zonovergoten Voorjaarsvakantie op La Fuerteventura.


Voorjaarsvakantie in de zon op Fuerteventura
Wie met de voorjaarsvakantie zeker wil zijn van lekker weer stapt op het vliegtuig naar de eeuwige lente van het Canarische eiland Fuerteventura, de onontdekte parel van de archipel.

 

Prachtige witte stranden met kristalhelder water, hoge duinen, wiegende palmbomen en sfeervolle badplaatsen: het Canarisch Eiland Fuerteventura misschien wel de mooiste plek voor een heerlijke vakantie. Wat dacht u bijvoorbeeld van stevige wandelingen of autoritjes door pittoreske dorpjes en cactussen in uitgestrekte woestijnen en een ruwe vulkanen? Dan zul je op het eiland Fuerteventura een prachtige herfstvakantie beleven!

 

Fuerteventura is een paradijs voor watersporters.

Er waait praktisch altijd een lekkere wind waardoor het niet te warm wordt. Hierdoor zijn er veel watersporten te beoefenen zoals windsurfen, catamaran zeilen, kitesurfen en golf surfen.


Voorjaarsvakantie in de zon op Fuerteventura
Wie met de meivakantie zeker wil zijn van lekker weer stapt op het vliegtuig naar de eeuwige lente van het Canarische eiland Fuerteventura, de onontdekte parel van de archipel.

 

Prachtige witte stranden met kristalhelder water, hoge duinen, wiegende palmbomen en sfeervolle badplaatsen: het Canarisch Eiland Fuerteventura misschien wel de mooiste plek voor een heerlijke vakantie. Wat dacht u bijvoorbeeld van stevige wandelingen of autoritjes door pittoreske dorpjes en cactussen in uitgestrekte woestijnen en een ruwe vulkanen? Dan zul je op het eiland Fuerteventura een prachtige meivakantie beleven!


Voorjaarsvakantie naar Fuerteventura stad, cultuur, zon, zee én strand


Klimaat en natuur
Fuerteventura is van vulkanische oorsprong en heeft een zeer droog klimaat. Hier en daar zijn duinen gevormd met overgewaaid zand uit de Sahara. Het landschap wekt op het eerste gezicht een onherbergzame indruk. Het is moeilijk voor te stellen maar ooit was ook Fuerteventura voor een groot deel bedekt met bossen. Ongereguleerde houtkap in het verleden, gevolgd door jaren van overbegrazing door geiten deden de bossen in snel tempo verdwijnen. Ook het gebrek aan regenwater deed sommige vormen van begroeiing de das om. Een groot deel van het eiland is niet of nauwelijks begroeid. De vele cactussen en vetplanten weten de droogte van Fuerteventura goed te weerstaan, evenals stug struikgewas en mossen. Enkele diep uitgesleten barrancos (ravijnen) in het westelijk gelegen Betancuria massief vangen het weinige regenwater op en herbergen kleine oases.

 

Fuerteventura is een overzichtelijk, authentiek eiland met lieve kleine dorpjes. Bij badplaats Corralejo, het meest levendige stadje met restaurantjes en winkels, loop ik door de beroemde zandduinen. Door de scherpe lijnen van de zandvlakten en de zakkende zon een plek om tientallen foto’s te maken. De bekende passaatwind houdt behoorlijk huis en ik weet waar al dit zand vandaan komt: met kleine beetjes aangewaaid uit de Sahara. Surfers passeren me met hun boards boven het hoofd. Ook hier zijn de golven ideaal voor deze sport.


Voorjaarsvakantie naar Fuerteventura cultuur, zon, zee én strand


Een huurauto zonder zorgen

altijd transparant en eerlijk

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glas-banden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug. En van bijbetalen voor extra kilometers en oneerlijke tankregelingen moeten we niets weten.

Spanje autohuur

Bezienswaardigheiden
Betancuria is de voormalige hoofdstad van Fuerteventura en is gesitueerd in het westen van het eiland. Momenteel is deze plaats een toeristische trekpleister vanwege de authentieke elementen, zoals een eeuwenoude kerk uit 1691, diverse handwerkmusea en een pittoresk centrum. De kerk is open voor publiek van 10 uur 's ochtends tot 6 uur 's middags.

El Cotillo ligt aan de noordwestzijde van het eiland en is een klein vissersdorp met een kleine haven. Deze plaats is niet toeristisch en heeft witte zandstranden, de zogenaamde 'El Cotillo Lagunes'. Daarnaast is de verdedigingstoren in het westelijke deel van het dorp bekend om het uitzicht over de ruwe baai.

Tussen Fuerteventura en Lanzarote ligt het onbewoonde eiland en natuurreservaat Isla de Lobos. Los Lobos heeft een uniek ecosysteem en is populair onder wandelaars.


Altijd een camper die bij u past

Bent u op zoek naar een luxe camper voor uw gezinsvakantie of kiest u liever voor een budgetmodel? Een campervakantie is Spanje hoeft helemaal niet zo duur als u denkt. Boek bijvoorbeeld een goedkope last-minute vliegticket en kies voor een 4-persoons camper van Hostel on Wheels. Daarnaast leveren de kleinere verhuurders, net als Orson Rent, ook een persoonlijke topservice. Zo zit de transfer van het vliegveld naar de verhuur locatie, een gratis GPS of kinderspeelgoed bij sommige verhuurders gewoon in de prijs.


Een culturele, ruige kust

De authentieke levensstijl van de Spanjaarden is nog onbedorven in schilderdorpjes als Cadeques en Sant Fellux de Guixols. Indrukwekkende gebouwen, een gevarieerd landschap en eeuwenoude smalle straatjes vormen het beeld van het achterland van de Costa Brava. Wist je al dat de Spaanse keuken tot een van de lekkerste van Europa behoort? Aan de Spaanse kust maak je kennis met gefrituurde inktvisringen, tortillas en overheerlijke gazpacho. Als de avond valt, gaan jongeren op pad naar de bars en discotheken in jongerenplaatsen als Lloret de Mar en Blanes, en doven de lichten pas laat aan de ruige kust van Spanje.